perjantai 24. lokakuuta 2014

Väsyttää ja paleltaa!

Moikka! Blogi on ollu vähän nukuksissa, kuten minäkin. Joka päivä väsyttää niin paljon etten voi ees tajuta sitä! Kaiken huipuks Rusinalla ei oo vieläkään hokkeja, joten sillä on ollu kulunut viikko Vuokon valmennuksen jälkeen melko kevyt. Täällä on ollut tajuttoman kylmät kelit ja tosi liukasta.


Viikko sitten perjantaina kävin ratsastamassa Piimällä hyvässä seurassa, Noora tuli Mindi-mummolla yhtä aikaa! Oli niin ihana nähdä kaikkia niitä + Hannaa pitkästä aikaa, enkä muistanutkaan, miten kotoisaa kotitallilla voikaan olla! En sillä etten Kiuruvedellä viihtyis, mutta oon sen verran paljon aikaa tuolla viettäny, ettei se koskaan tuu unohtumaan.


Piimä oli tosi kiva, mulla oli pieniä ongelmia itseni kanssa, koska oon lähinnä ratsastanut Kiuruvedellä Rusinalla tai puoliverisillä. Mutta nopeasti löyty jälleen se yhteinen sävel Ukon kanssa ja se on vaan huippu<3 Tehtiin itsenäinen alkuverkka, jonka jälkeen tehtiin väistöjä ja laukka-avoja. 
Lauantaina kävin sitten vielä toisenkin vanhan tutun luona. Reetta ratsasti Kersaa, jonka kyytiin myös minä menin hetkeksi. Pelto ja kenttä oli kovia, joten mentiin vaan käyntiä.


Lauantaina oli myös jälleen Kiuruvedelle lähtö oman ponin luo! Käytiin eka heittämässä kamat asuntolalle, josta suuntasin suoraan tallille. Pääsin onnekseni Raisan kyydillä maneesille, ettei tarvinnut kävellä! Tosin lastauksessa oli pieniä ongelmia kun poni ei millään halunnut koppiin. Puolen tunnin taistelun jälkeen poni käveli sisään sitten löysällä narulla. Mentiin Hinkulaan, jossa otin ponin vaan hyvin läpi. Tulihan sille hiki, mutta menin melko kevyesti ajatellen sunnuntain Vuokon valmennusta. Hinkulassa Rusina käveli kerralla koppiin!


Valmennukseen mentiin sitten maastoreittiä pitkin. Valmennus meni tosi kivasti ja Rusina teki hienoo koottua laukkaa! Ja ei, en oo kuvitellut, että ponin lavat liikkuu irtonaisemmin, vaan niin Vuokkokin sano, että siinä on pieni ero jo! Muutenkin oli niiin kiva jutella pitkästä aikaa Vuokon kanssa ja olla hänen opetuksessa! Oltiin siis yksityisvalkassa, joten siitä sai tosi paljon irti! 
Kuvia ei vaan valkasta ole):

Maanantaina sitten oli pakko jättää ponille vapaa, koska en missään saanut sitä liikutettua. Harmitti ihan hirveästi, koska poni oli valmennuksessa niin hyvä, enkä olis halunnu sille jättää just rääkin jälkeen vapaata, mutta no can do.Kävelyttääkään en voinut, koska tosiaan kesäkengät on ihan luistimet kun on vähänkin lunta, joten en halunnu lähtee liukastelemaan ponin kanssa minnekään. Tiistaina ja keskiviikkona sitten päästiin taas kopilla maneesille ja poni on tainnu sisäistää koppiin menon ekalla kerralla! Käveli perässä luottavaisena koppiin joka kerta, mitä nyt kopista ulostautuminen on vielä vähän vauhdikasta, mutta ehkä se siitä oppii, ettei tarvitse lähteä kuin ohjus! Torstai ja nyt perjantai oli kans vapaita, mutta perjantaina kävin tallilla putsaamassa varusteita ja vaan viettämässä aikaa ponin kanssa!


Kengittäjän on jo pitkään pitänyt käydä Rusina kengittämässä, mutta sillä on vissiin ollut vähän kiirettä. Muistutellut olen melkein joka päivä, joten jospa se kohta tulis käymään! We need him!
Koulussa on mennyt myös ihan hyvin! Menin tällä viikolla molemmilla ratsastustunneilla passihepallani, Rollella. Torstaina hypättiin ja tänään perjantaina mentiin sileellä. Rolle oli tosi epävarma esteillä ja jouduin toosi useesti pysäyttää sen seinään kun heppa otti ja lähti tehtävän (jumppasarjan) jälkeen. Se oli koko tunnin tosi jännittynyt, toisin kuin tänään! Tänään se oli tosi rento, levollinen, luottavainen.. Ihan huippu!<3 mentiin siis sileellä ja työskenneltiin vaan ympyrällä ajan puutteen vuoksi.
Tänään pääsin myös kengittämään, enkä edes lyöny nauloja ohi, joten hevonenkin säilyi!


Mutta olipa pikainen palaaminen maan pinnalle. Nyt on vaan tosiaan väsyttänyt niin paljon ja ärsyttänyt kun en ole päässyt Rusinaa liikuttamaan normaalisti, ettei kertakaikkiaan ole ollut fiilistä kirjoittaa mitään. Mutta ensi viikolla toivottavasti Rusinalla on hokin tai päästään usein maneesille, että poni pääsee normaaliin treeniin takaisin! 

torstai 16. lokakuuta 2014

Päikkäviikko oli ja meni

Mulla oli siis nyt syysloman alkajaisiksi tallityöviikko, päikkä, joka alkoi siis ennen syyslomaa torstaina ja loppui tänään, syyslomaviikon torstaina. Meillä oli ihan huikee porukka ja meillä oli kivaa yhessä ja tultiin toimeen ihan kaikkien kanssa!


Rusinalla oli vapaa päivä ensimmäisenä päikkäpäivänä, mutta muuten treenattiin normaalisti koko viikko. Viime viikonloppu meni vähän kevyemmin kentän ollessa vähän lälly, mutta kyllä sielläkin pysty menemään!


Sunnuntaina Miisa kävi testaamassa Rusinaa, sunnuntaina ratsastin ite suurimman osan ja Suvi kävi loppuun kokeilemassa, mutta otti meistä kuvia (siihen asti kun kamerasta loppu akku), KIITOS!









Maanantaina sitten raahauduttiin ponin kanssa Hinkulaan tutustumaan maneesiin, jonne Vilma ja Roosa tuli kuvaileimaan! Roosa teis Rusinan ennen Lappariakin, joten laitoin sen sitten kyytiin lopuks(; Mut Rusina oli tosi nätisti maneesissa, vaikka se ei oo läheskään niin valoisa kuin Lapparilla ja on vähä vanhempi. Ensin juoksutettiin poni irti, jonka jälkeen väänsin koulua ja poni oli niin upee!<3




Tiistaina mentiin myös Hinkulaan maneesiin, mutta tällä kertaa hyppäämään! Poni oli tosi kiva ratsastaa ja hyppäs kivasti, vaikka välillä kuski mokaili paikat melko pahastikki, mutta poni pelasteli!











Soiteltiin tänään Stiinan kanssa ja suunniteltiin kisaamista ja ois parit seurakisat tässä lähiaikoina niin nyt harkitsen lähettäiskö Ruspen kanssa Stiinan kyydillä kisailemaan! Ois kyllä tosi kiva, joten miksipä ei. Mietin vielä hieman, mutta koulukisoihin ainakin tähdätään mennä parin viikon päästä! Jospa poni osais olla kopissa näisti ja tulla sieltä uloski..
Nyt tän viikon sunnuntaina Vuokko tulee pitämään meille valmennusta, joten aivan huippua saada tuttu valmentaja kattomaa, ollaanko otettu takapakkia, menty eteenpäin vai ollaanko vielä samassa. Musta ollaan menty ehkä hitusen verran eteenpäin, mutta sen kuulee sitten ammattilaisen suusta!