sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Kuukauden kuulumisia

Viimeksi postasin teille tänne suunnilleen kuukausi sitten, hiihtoloman alussa. Teen tämän postauksen sen pohjilta, mitä muistan, enkä todellakaan päivä kerrallaan! On siis ollut vähä niin myötä- kuin vastamäkeäkin, mutta hengissä ollaan!


Hiihtolomalla jatkettiin ponin kanssa maastoilua ja meillä oli rentoa ja mukavaa. Parasta oli varmasti molemmista se, että oikeesti pääsi irrottelemaan ja vauhdin huumassa unohtu kaikki se paha olo, mikä päässä sillä hetkellä pyöri. On tuo eläin parasta, mitä mulla on!
Rusina pääsi myös hierottavaksi loman aikana ja ai että se tykkäsi siitä! Poni vaan nautti täysin siemauksin käsittelystä.
Kuitenkin Kiuruvedelle lähtö tuli ajankohtaiseksi melko pian ja loma tuntui vierähtävän super vauhdilla. Rusina meni siis koululle asumaan, Hingunniemeen.


Maanantaina minulla oli vielä yksi koe lukiolla, joten tein sen, menin asuntolalle, josta lähdin bussilla Hinkulaan liikuttamaan ponia, mutta maneesi olikin varattu. Tallityöviikolla ei ollut paljoa porukkaa, joten päätin mennä auttamaan. Lähdin kaverin kyydillä asuntolalle, jossa Hensun kanssa pakattiin ja lähdettiin koululle ja siitä sitten suoraan iltatalliin. Menin ratsutalliin. Tein siis noin neljä päivää ylimääräistä päikkää, mutta minä tykkään siitä hommasta niin mikäpäs siinä sitten. Ponia liikuttelin normaalisti. Yksi päivä myös irtohypytettiin ja siitä sitten vähän materiaaliakin!




Keskiviikkona sitten pidin illan vapaana, sekä torstai aamun, kun luulin että lukion palautuspäivä on pakollinen, mutta MAHIS (kaksoistutkinto) opiskelijoille se ei sitten ollutkaan, joten olin vaan asuntolalla aamupäivän. Menin sitten takaisin päikkähommiin ja olin viikon siellä.


Keskiviikko oli mulla sillä viikolla melko raskas, koska aamulla 5.30 herätys, aamutallissa puoli 8 asti, josta aamupalan kautta EA1-kurssille, sieltä suoraan iltatalliin ja iltatallin jälkeen ponin liikutus + iltatarkki (= yöheinien jako kaikkiin talleihin). Kyllä uni maistui. EA-kurssi oli siis kaksipäiväinen, joten aamu meni täysin samalla tavalla myös torstaina, mutta silloin ei vaan ollut enää iltatallia. 

Päikän aikana tutustuin myös kaverini hevoseen, josta ollaan tekemässä ratsua. Kävin sillä hyppelemässä pieniä ristikoita yksi päivä ja kyllä se oppii nopeasti ja hyvä ratsu siitä tulee! Impi<3



Päikkä oli ja meni, arki jatkui. Perjantaina kouluun, Hensu liikutti ponin ja minä lähdin kotiin. Tytöt oli laittanu ponille vaaleenpunaiset pintelit!!


Olin viikonlopun kotona ja vietin kavereiden kanssa aikaa ja Hensu kävelytteli ponia maastossa pe-su. Sunnuntaina oli sitten jälleen Kiuruvedelle lähtö. Noh, sää oli kaikkea muuta kuin keväinen.. Lunta tuiskutti aivan hulluna. Takatalvihan se sieltä tuli!


Maanantaina sitten taas kouluun ja aamulla heti otin Rusinan ratsastustunnille. Se oli varustaessa ihan normaali ja silleen, mutta ratsastaessa se oli tosi energinen ja hyvä, paitsi että perseili ihan urakalla ja pari kertaa olin aivan varma, että tipun, mutta jotenkin onnistuin keikkumaan ilman jalustimia uukkareissa ja pukeissa. Aina kun poni keskittyi, oli se parempaakin parempi! Tiistaina se oli ollut hoitaessakin ihan outo kun Hensu meni sillä tunnilla. Se oli tunnillakin ollut sellanen pieni sika. Tiistai ei muutenkaan ollut maailman paras päivä. Kengitystunnilla koulun yksi ravureista puri minua sormeen, josta sitten tuli verta ja nivelen molemmin puolin on kipeät haavat, nivel vähän rutisee, eikä kunnolla taitu. Onneksi se on vasemman käden pikkusormi, joten pystyn tekemään asioita melkein normaalisti. En kehtaa laittaa haavoista kuvaa tänne, koska toinen niistä on vähän ällöttävä! Illalla sormi turposi ja oli aivan.. en edes sano kuinka kipeä.


Keskiviikkona en sitten mennyt kouluun vaan menin päivystykseen istumaan ja pääsin lääkäriin. Sormesta otettiin röntgenit, mutta tuloksia en oo saanut vielä tietää. Tuskin se murtunut on, mutta sain antibiootit, ettei haava tulehdu kun eläinten suut ei ole puhtaimmista päistä ja juuri EA-kurssilla sanottiin, että jos eläimen puremasta tulee verta, pitää mennä lääkäriin. Muuten olisin kyllä ehkä jättänyt menemättä, mutta sormi oli niin kipeä, että ajattelin, että parempi tutkia.


Keskiviikkona Maffe kävi työskentelemässä ponin kanssa ja sanoi sen jalan olleen vähän lämmin. Apuaah.. 
Torstaina koulussa ajettiin, ihan koppakärreillä kahdestaan ja tottahan toki ajettiin Stiinan kanssa. Oli niin kivaa kun aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja käytiin KäHö. Ai että oli mukavaa!



Noh, torstaina sitten laitoin Pinjan liikuttamaan ponin silleen kunnolla, ei jalka ollut enää onneksi lämmin ja oli normaali. Kävin sitten loppuun selässä testaamassa, voiko tällä kädellä ratsastaa ja kyllä pikkurilli pystyssä se onnitui kun laittoi ohjan menemään keskisormen ja nimettömän välistä niinkuin kankiohjat. Tein parit vaihdot puomilla ja hyvin poni vaihtaa! Menin siis lökäreillä ja turvakengillä ihan vaan tosiaan hetken.
Perjantaina koulussa oltiin kokonaiset 5 tuntia luokkaopetuksessa.


Koulun jälkeen kävin asuntolalla, menin bussilla tallille, liikutin Rusinan, äiti tuli hakemaan ja lähdin kotiin. Lauantaina, eli eilen ponilla oli kengitys, joka on mennyt ilmeisesti ihan ok, kun ei ole mitään ihmeempiä kuulunut sieltä. Ei siinä yleensäkään mitään ongelmaa ole ollut. Tänään, sunnuntaina Sina liikuttaa ponin, joten lähdetään vasta illalla ajelemaan Kiuruvedelle takaisin. Ensi viikolla on siis pääsiäinen ja tulen kotiin näillä näkymin silloin. Katsotaan, mitä ponin pään menoksi keksin siksi aikaa kun olen kotona muutaman päivän!

Mutta näillä mennään. See ya!