tiistai 28. elokuuta 2012

Tallilla jälleen

Olin eilen ja tänään tallilla. Eilen oli ratsastustunti ja tänään olin muuten vaan (:

Eilen menin Reetan kanssa tallille jo hyvissä ajoin (jossain 5 aikoihin iltapäivällä tietysti) koska Reetta meni eräällä yksärillä ekaa kertaa. Kivastihan sillä näytti menevän, vaikka sanoi, että on sillä hevosella pikkasen pompottava ravi ja laukka :D
Reetan tunnin loppukäynnit oli 'maastossa', ja lähdin kävelemään Mindin viereen, koska sillä meni yksi vähän pienempi tyttö. Sieltä kun tultiin niin keräiltiin muutamat puomit ja kartiot kentältä ja sitten olikin minun tuntini vuoro.

Menin Piimällä<3 Heti kun istuin satulaan, minusta tuntui että olisin kotona. Se on vaan niin tuttu selkä minulle. Ja rakas tottakai<3 Heti alkukäynneillä nautin täysin siemauksin siellä selässä istumisesta. Oli vaan ihanaa. Alettiin sitten verkkaamaan ja hain tietenkin heti alkutunnista peräänantoa ja hienosti myötäsikin. Ja taipui kivasti, vaikka oikealle oli vähän jäykkä, kuten tavallisestikkin. Aloitimme sellaisella tehtävällä, että A:n päätyyn tehtiin pääty-ympyrä kevyessä ravissa ja ympyrältä käännettiin pituushalkaisijan kohdalta voltti ja jatkettiin sitten ympyrä loppuun. Sitten ravattiin kevyessä ravissa pitkäsivu ja C:n päädystä istuttiin harjoitusraviin ja nostettiin laukka ennen S:ää ja siirrettiin raviin heti R: jälkeen, jolloin tuli puolikas ympyrä laukkaa. Jatkettiin ympyrä loppuun harjoitusravissa ja alettiin keventää taas pitkän sivun alusta ja sitten taas se ympyrä ja voltti sinne A:n päätyyn. Aluksi mentiin vasempaan kierrokseen ja laukassa Piimä tuntu vähän tahmeelle, eikä laukka noussu ihan heti. Mutta muutaman kerran käytin raippaa, jolloin sain takajalat alle ja laukatkin nousi paremmin. Sitten vaihettiin suuntaa ja sama toiseen suuntaan.
<3

Hieno<3
Sitten olikin välikäynnit ja sen jälkeen mentiin ratsastamaan neliöö kentän keskelle, eli ei menty päätyyn asti. Siinä sitten tehtiin takaosakäännöksiä ja meni ihan sairaan hyvin !! Piimä oli niin kuuliainen ja pienenti askelta hienosti, eikä astunu ollenkaan ulospäin ja meni peräänannossa koko ajan <33 Voi että olin tyytyväinen. Molempiin suuntiin yhtä hienosti.Voi että !! Sitten otettiin itsenäinen loppu verkka ja meni tosi rennosti ja kuuliaisesti kyllä. Olin niin ylpeä <33
Hienosti kävelee takaosakäännökseen<33
Tunnin jälkeen mentiin talliin ja hoidettiin hevoset pois. Otin Piimää märällä pesusienellä hikisimpiä paikkoja ja harjasin sitten muuten. Pesin myöskin sen suojat (jotka oli ihan kaaauheen likaset). Vein ne sitten kuivumaan ja kävin vielä rapsuttelemassa Piimää. Sitten lähdinkin ajelemaan skootterilla kotia kohti.

Tänään menin sitten Reetan seuraksi taas tallille suoraan koulusta skootterilla. Oltiin siellä aika lailla pitkään. Reetalla oli tunti viideltä ja siellä meni sitten ja sanoi että oli kivempi ratsastaa kuin eilen (meni siis samalla kuin eilen). Sitten mentiin yhessä hoitamaan hevosta pois ja auttelin siellä myöskin toista kaveria ja juteltiin ja chillailtiin siellä jonkin aikaa. Oli kivaa kyllä sen voin sanoa :D

Mutta joo. Eli sellaista tällä kertaa. Retulla en mennyt kun eräs toinen meni sillä, mutta sainpas ainakin mennä Piimällä <33

maanantai 27. elokuuta 2012

Heppapäivä

Eilen kävin kuvailemassa yhtä maastoestevalmennusta Lapinlahdella. Ihan hyviä sieltä tuli ja ne esteet oli tosi siistejä ja jotkut mitä jotkut hyppäs oli kauheen ison näkösiäki :D Ei olis itellä ehkä niihin korkeimpiin päässä järki riittäny..

Sieltä kun sitten tulin, olin kotona muutaman tunnin ja äiti sitten vei tallille ratsastustunnille. Menin yllätysyllätys Retulla. Minulla oli siinä ihan reilusti aikaa ja Retu oli ollut tunnilla niin ei tarvinnu kovinkaan harjailla. Siellä tapoin vaan aikaa. Olin mm. karsinassa Retun kanssa, koska Retu on ihan nallekarhu ku tunkee suuren päänsä syliin ja kaipaa rapsutuksia<3
Juttelin ihmisten kanssa, ketä siellä sattui olemaan ja sitten varttia vaille laitoin satulan ja suitset ja lähdin maneesille päin.
Retuhan on siis noin 170 cm korkea hevonen, mutta pääsin satulaan ilman koroketta tai jalustinten säätöä. Jalustimet olivat kuitenkin hyvän pituiset, joten kiristin vaan satulavyötä ja lähdin kävelemään pitkin ohjin muiden kanssa uraa pitkin.
Ohjat kun sitten otettiin tuntumalle, aloin heti työstää takajalkoja alle ja hain peräänantoa, joka pysyikin hetkittäin oikein hyvin.
Ravitehtävä meni niin, että tehtiin oikeassa kierroksessa ensin voltti M:n ja K:n kulmaan, josta sitten jatkettiin avotaivutuksessa pitkää sivua myöten. Ja sama toisinpäin, mutta voltit tuli vaan H:n ja F:n kulmiin. Retu meni ihan kivasti, kun sai sen kuuntelemaan. Ja kun se kuunteli, se toimi todella hienosti. Välillä vaan meinasi karata uran sisäpuolelle, mutta vika oli taas siellä selässä kun en osannu tehä tarpeeksi pidätteitä. Mutta tosi hyvin kyllä osasi mennä.
Sitten laukkaa varkattiin samalla tehtävällä kuin ravissa. Laukat nostettiin käynnistä niin, että avoa mentiin vaan pitkän sivun keskikirjaimeen ja siitä suoristus ja ravin kautta käyntiin ja päätykirjaimesta taas laukka, voltti ja avo. Aluksi mulla oli vähän hakusessa koko juttu, mutta sitten laukannostot onnistuivat hyvin kun vaan muistin nostaa pidätteestä ja avossa muistin käyttää sisäpohjetta tarpeeksi napakasti ja pidättää samalla. Sitten meni hienosti.
Harjoiteltiin myös sulkutaivutusta ravissa ja se onnistui yllättävän hyvin, vaikken ollut sitä ennen tehnytkään. Hyvä Retu !! Se kuunteli hyvin ja sain avut menemään hyvin läpi ja astumaan hyvin ristiin.
Lopuksi sitten menin sen mun kisaradan ekaa kertaa ikinä hevosella :D Ja meni ihan hyvin, vaikka itse sanonkin. Retu oli siinäkin kuuliainen, vaikkei meinannutkaan kääntyä pituushalkaisijalle, mutta ymmärtäähän sen, koska se on niin isoliikkeinen hevonen ja olen mennyt niin paljon pienemmillä.
Sori piti laittaa vanha ku ei ollu eilen ketään kuvailemassa ):
Mutta tosi tyytyväinen olin tuntiin, koska oon nyt pikkuhiljaa alkanu kässätä, miten Retulla oikein pitää ratsastaa. Mutta tosi hyvä maku jäi suuhun (: