tiistai 25. elokuuta 2015

Tapahtumaa kerrakseen!

Tosiaankin parin päivän aikana on minulle sattunut ja tapatunut taas vähäsen, liittyen tietenkin poniin! Eilen, eli maanantaina heräsin aikaseen, kävin lenkillä ja uimassa ja lähdin tallille jo 10 aikoihin. 11 olin jo hevosen selässä ja fiilis oli loistava.




Mun nenästä vaan alko vuotaa verta. Ja sitähän tuli ja hetken kävelin ja odotin, että se loppuisi, mutta oli pakko mennä talliin, laittaa poni kiinni ja tyrehdyttää vuoto ja onnistuinkin siinä! Sitten toinen yritys ja pääsin hetkeksi treenaamaan, sillä minulla oli melko tiukka aikataulu. Tein perus väistöjä ja taivuttelua. Menin suunnilleen reilun puolituntisen ja tehokas puolituntinen olikin, sillä ponille tuli väähän hiki!


Sitten keräilinkin kakat kentältä ponin kanssa ja menin laittamaan sitä pois talliin. Syötin, laitoin varusteet pois ja vein ponin takaisin laitumelle ja starttasin auton ja lähdin äkkiä kotiin ja suihkuun.



Sitten menin Kuopioon Juulian kanssa ja Matkukseen päädyttiin ja minnekkäs muualle kuin Hööksiin ensimmäisenä. Sieltä ostin uuden paidan sekä liivin! (kuvat Hööksin verkkokaupasta)



Molemmat siis JH Collectionilta. Paidan normaalihinta oli muistaakseni 51,90e ja liivin 71,90e ja yhteishinnaksi olisi tullut normaalisti 123,80e. Noh, minulla kävi todella hyvä tuuri, sillä minulla oli Hööksin leimakortti täynnä, jolla saa 15e alennuksen ja vaatteet olivat alennuksessa, joten maksettavaksi niistä jäi huimat 15,90! Todella edullisesti siis nämä sain ja oli iloinen yllätys, että molemmissa oli jäljellä koko S. 

Mutta sitten tähän päivään. Aamulla hain Jossun mukaan ja mentiin 9 aikoihin tallille ja 10 jälkeen lähdettiin ratsastamaan Maaningan kylän poikki päiväkodille Rusinalla ja Piimällä! Itse reissu meni paremmin kuin hyvin ja lapset tykkäsivät ponien rapsuttelusta ja saivat antaa porkkanapaloja, joista ratsutkin taisivat nauttia! Oon vaan niin ylpeä molemmista eläimistä, sillä harva hevonen sietää sitä, että viisi lasta tulee yhtäaikaa silittämään turvasta. Rusina händläsi tilanteen erittäin hienosti ja Piimäkään ei tuupannut lapsia kumoon! 


Mitä ennen reissua tapahtui? Rasvailin ponin rupia, ettei lapset hirveästä niitä säikähdä. Rusinan takajalkojen välissä oli todella pahat ruvet, joten laitoin sinnekkin rasvaa. Se vissiin kirpaisi vähän ponia ja se kiskasi jalan ylös ja osui minua sitten polveen. Muutaman voimasanan päästin ilmoille ja poni napotti niin nätisti koko loppuajan pesarilla kun sekin varmaan vähän säikähti sitä, että osui minuun oikeasti. Kylmäsin vaan polven ja kyllä tällä kävellä pystyy ja uskon, että se on vähän aikaa kipeä ja turvoksissa ja sitten siihen jää mustelma. Poni saa huomenna vapaapäivän (päätin sen jo ennenkuin tämä tapahtui, mutta ehkä annan polven levätä huomisen) ja minä pidän kotona siivouspäivän ja ajattelin aloittaa vloggaamisen blogin ohelle! Katsellaan! 


Mutta minulla ei tällä kertaa muuta! 

sunnuntai 23. elokuuta 2015

Elokuu

Hupsis! En ymmärrä, miten tässä aina käy näin, että jää pitkä tauko postausten väliin, vaikka joka päivä mietin postauksen tekemistä, en sitä aina syystä tai toisesta ole aloittanut. Välillä mulla ei ole kuvia, välillä netti temppuilee, välillä äiti ottaa nettitikun ja kuvia on ainoastaan koneella tai jotain vastaavaa. Jospa tämä tästä kuitenkin lähtisi taas rullaamaan!

c) Juulia
Elokuun alussa olin vielä Hingunniemessä kesäTO:ssa (=kesällä tehtävä työssäoppiminen koululla). Siellä hoidettiin tallia, hevosia, ajettiin pari kertaa ja uitettiin. Viikko kului melko nopeasti, vaikka tekemistä tallissa ei ollutkaan niin paljoa kuin tavallisessa päikässä kun kaikki hevoset ovat sisällä.

Ajamassa Hurjakaisella
sh-o. Harjakainen <3
Rolle halus välttämättä taluttaa Eetua
Kun vihdoin pääsin lomalle, alkoi nämä aivan ihastuttavan lämpimät ja aurinkoiset kelit! Kerrankin minulla kävi hyvä tuuri ja pääsin lomailemaan hyvien kelien aikaan. Ennen kotiin lähtöä käytiin moikkaamassa uusia ykkösiä asutolalla ja lähdin sitten ajamaan kotia kohti! Oli ihan lupaavan oloisia ykkösiä, mutta paremman kuvan saan niistä varmaan sitten kun menen kouluun.

c) Juulia
Kotona oon nauttinu auringosta ja lämmöstä. Kaverit on jo koulussa, joten välillä meinaa tulla tylsää, mutta olen käynyt joka aamu kävelylenkillä, tehnyt jotain kotona ja tietenkin käynyt liikuttamassa ponia. Meillä on mennyt aika kivasti nyt viimepäivinä ja hyvä niin.


Hiki?
Ollaan siis reenattu normaalisti sileällä ja on ihanaa kun tulee hiki ja jotenkin treenaaminen on lämpimällä minusta mukavampaa ja tulee tehtyä enemmän ja pidempään, koska toivoo, että rusketus tarttuu ja kunto kohoaa!

c) Reetta (vanhavanha kuva)
Aika usein ollaan treenin jälkeen käyty järvessä kahlailemassa ja viilentymässä hikiä pois. Rusina on yllättävän varma järvessä nykyään ja sekin kyllä tykkään siellä mennä viilettää ja viilentyä. Oon tosi ylpee ponista!


Mutta vielä ylpeämpi olen siitä, koska käytiin ilman satuloita Maaningan kylällä ja Jossu kävi ostamassa meille jäätelöt sillä välin kun minä pidin Rusinaa ja Piimää. käytiin muutenkin vähän pilistelemässä ympäriämpäri ja oli muuten hauskaa! Tuli erittäin hyvä vatsalihastreeni kun nauratti koko ajan niin paljon. Loppuun käytiin uimassa ja kylmäämässä samalla hevosten jalkoja järvessä.


Kentällä ollaan myös menty vähän niinkuin westerniä ja totesin, että Poni on todella herkkä ja se kääntyy ihan vaan siirtämällä kättä harjan yli ja toimii niin hyvin ääniavuilla ja istunnalla.
Tästä jatketaan ja palaillaan seuraavassa postauksessa, toivottavasti pian! Loppuun vielä Juulian tekemä video minusta ja ponista<3