sunnuntai 11. marraskuuta 2012

'Piimä tykkää mun piposta !!'

Elikkä nyt räpsäsin pari huonoo kuvaa digikameralla, mutta saa luvan kelvata !! :D Meidän netti on ihan älyttömän hidas, nii sekin on yksi syy, miksi en oo postaillu, mut nyt koitan parantaa tapani ja raahata ees tota digikameraa tallilla.

Meninpä siis Piimän luo jo jossain 10 aikoihin. Laitoin Horzen toppatakin ekaa kertaa päälle ratsastukseen ja oli muuten älyttömän hyvä !!
Toppatakki
Tallilla oli aika paljon porukkaa ja piti käydä niin aikaseen, koska Piimällä oli tänään klippaus klo 17, nii sen piti ehtiä kuivua ratsastuksen jälkeen. Äiti kävi heittämässä mut tallille ja käväsin nopeesti tallissa sisällä ja menin sitte hakemaan heppaa sisälle.
Piimä oli ihan kauimmaisessa nurkassa tarhassaan, mutta kun vihelsin, se tuli itse portille höristen<3 Se käveli tosi hienosti kun talutin sitä ja o´li vaan niin ihana taas nähdä se <3
Laitoin hepan käytävälle kiinni ja aloin harjailla. Putsasin kaviot ja laitoin suojat. Sitten hain satulan, mutta kappas. Ei ollut satulahuopaa siinä paikallaan, enkä jaksanut alkaa sitä etsimäänkään, niin menin sitten ilman satulaa. Laitoin Piimälle suitset ja otin kypärän lattialta ja laitoin sitä päähän. Samalla Piimä hamusi minun hienoa, valkoista Horzen pipoa ja se olikin sitten ihan roskanen. Höppänä heppa sitten otti sen suuhunsa ja tiputti lattialle. Väkisin tuli hymy huulille (:
Talutin Piimän ulos ja talutin maneesille. Siellä oli joku muukin. Eräs ihminen tarjosi mulle jakkaraa, että hyppäisin siitä selkään ja sanoin etten välttämättä tarvii. Sitte se mietti et mites mä sitte sinne menen. No maasta ponnistamalla tietty !! :D Hän sitten halusi nähdä tämän "ihmeteon" ja ponkaisin sinne kyytiin (: Amazing !!
Kävelin pitkin ohjin siinä jonkun aikaa ja aloin sitten työskennellä käynnissä peräänantoon ja avoja yms. Hienosti meni heppa. Tein paljon temponvaihteluja ja tein siirtymisiä raviin ja käyntiin paljon. Sitten ravailin ihan kunnolla molempiin suuntiin ja tein avoja ja muutaman väistön, että sain hevosen kunnolla kuulolle. Tein myös ravissa temponvaihteluja. Sitten annoin venyttää pitkin ohjin käynnissä.
Sitten otin ohjat takasin tuntumalle ja otin vähän ravia ja herättelin Piimän. Sitten otin ravista laukannostoja muutaman molempiin suuntiin, ennenkuin sitten tein niitä käynnistä. Hevonen oli tosi hyvä molempiin suuntiin ja laukat nousi hienosti ja muotokin pysyi ihan kivasti. Laukasta raviin ja ravista käyntiin onnistuivat hyvin istunnalla ja Piimä oli tosi helppo ja kevyt ratsastaa.
Otin sitten loppuraveja ihan suht' rennosti, mutta niin että se kuitenkin meni oikeinpäin. Sitten hyppäsin selästä ja talutin loppukäyntejä kakkoja keräilemällä. En antanu sen kulkee irti mun perässä ku siellä kuitenkin ravailtiin vielä. Sitten kävin yhen toisen kanssa kiertämässä metsälenkki ja hyppäsin sen lenkin aikana takas selkään, koska polku oli vähän huono kävellä saappailla.
Mentiin sitten tallille ja purin Piimän. Menin sen kaulan ali ja mulla oli se pipo päässä, nii eiku Piimä otti siitä kiinni ja se lähti mun päästä. Ihana pipohirmu <3. No, heitin sadeloimen selkään ja vein hevosen ulos. Sitten menin takas talliin ja pesin kuolaimet ja harjasin suojat jne.
Pahaa aavistamaton pipo
Kävin sitten ottamassa pari kuvaa tarhalla ja huomasin ku yhen hevosen loimi oli tippunut. Kävin sitten sanomassa siitä yhelle naiselle, joka sitten soitti tallityöntekijälle ja laitettiin sitä sille hevoselle takas, mutta loimipa oli rikki... No, sitten äiti tulikin jo hakemaan, nii en ehtiny jäädä auttamaan enää..

 


Mutta tämmönen :DD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti