perjantai 16. marraskuuta 2012

Valmennus

Elikkäs olin tänään Piimän kanssa meidän ekassa yhteisessä kouluvalmennuksessa. Ollaan me oltu estevalmennuksessa aikasemmin, mutta nyt oli eri laji :D

Sieltä sai tosi hyviä vinkkejä ratsastukseen ja huomasin myös, että mulla on aivan kauhean huonot vatsalihakset. Jo reilu 10 min harjotusravaamisen jälkeen alko koskee vatsaan !! Treeniä treeniä minä TREENIÄ !! :D

Äiti tuli hakemaan mut koulusta ja vei tallille joskus 3 jälkeen. Menin varustehuoneeseen vaihtamaan vaatteet ja hain sitten heppasen sisälle. Laitoin sen käytävälle kiinni ja harjasin sen, kunnes huomasin sen jalkojen olevan vähän likaiset, joten huuhtasin niitä. Sitten laitoin suojat, satulan, loimen ja suitsen ja laitoin kypärän päähän. Otin mukaan heijastinliivin, koska olisi jo pimeää kun valmennus loppuisi.
Talutin Piimän maneesille ja nousin siellä sitten selkään. Heitin heijastinliivin ja loimen portille ja nousin satulaan ja käppäilin pitkin ohjin.
Sitten otin ohjat tuntumalle ja ratsastin käynnissä peräänantoon ja kuuliaiseksi. Tosi hyvin toimi ja oli kuuliainen heti alusta asti. Otin sitten kevyttä ravia ja tein jonkun verran siirtymisiä ravista käyntiin. Ravailin hyvin molempiin suuntiin ja annoin sitten pitkät ohjat. Sitten muut valmennukseen tulijat saapuivat maneesiin ja kävelivät siellä. Minä tein ravissa joitain ympyröitä vielä ja sitten valmentaja/opettaja tuli kans ja verkkasin nopeesti laukat läpi. Sitten aloitettiin.
Mentiin ihan vaan suoraauraa ja keskityttiin kulmien taivutukseen ja suoralla hevosella ratsastamiseen. Minun piti olla Piimän kanssa tarkkana, ettei hevonen painanut yhtään oikeaa ohjaa vasten. Sen huomasi kyllä kun siihen osasi kiinnittää huomiota. Sen pystyi sitten korjailemaan. Laukattiin pääty-ympyröillä ja huolehdittiin peräänanto ja muutenkin asento. Vasemmalle Piimä ylitaipui. Eli oikealta vaan läpi !! Muuten meni tosi kivasti.
Lopuksi tehtiin pituushalkaisijaa ja kun se sujui, sen aikana tehtiin pysähdys (ravista siis). Ihan hyvin onnistui, mutta Piimä nykäsee jostain syystä pysähtyessä, joten piti olla hereillä ja tehdä korjaus. Luppojen lopuksi se ei nykässyt ollenkaan. Jes !!
Sitten itsenäinen loppuverkka ja loppukäynnit.
Kaveri piti Piimää sen aikaa kun minä kävin tilaamassa seuran takin omalla nimellä <3 :DD Otin fleecetakin hupulla. Mustan ihan perus.
Sitten käppäiltiin vähän aikaa ja lähdin sitten talliin ja purin nopsaa hevosen ja heitin loimen selkään. Sitten tein sille melassin ja juotin sen sille. Sittenpä harjailin suojia ja pesun kuolaimet jne. Sittenpä vein tavarat paikalleen ja lähdin kotia (;
Ja eikun huomenna uusiks ;DD

EI OO KUVIA ANTEEEEEEKS !!!! )))):

2 kommenttia:

  1. Oli varmaan kivaa! (:
    Hei oisko mahdollista nähä kuva siitä takista joskus sun blogis? Ja millä tallilla Piimä asustelee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Takki ei ole vielä tullut, mutta kuvia sitten kun sen saan(: Maaningalla eräällä yksityistallilla (:

      Poista