lauantai 25. toukokuuta 2013

Extempore koulukisat Puhilla

Sain eilen iltapäivällä joskus 5(?) aikoihin puhelun, haluaisinko osallistua seuraavana päivänä (eli tänää) koulukisoihin Puhilla, eikä tarvinnu pitkään miettiä (:

Aamulla heräsin aikaseen ja laittelin kaikki rauhassa valmiiks. Meinasin tehä videopostauksen, mut kisapaikalla ei oikein tullu kuvailtua, joten en sitte sitä tehny. Joudutte tyytymään tähän..
Menin vaille 10 Puhin tallille, jossa lastattii varusteet ja heppa kyytiin ja lähettii ajelemaan kisapaikalle.
Siellä käytiin maksamassa starttimaksu ja alettii laittelemaan heppaa kuntoon ja vetäsin kisavarusteet päälle ja lähin kävelemään. Sitten verkkaamaan.
Puhi oli verkassa aika kiva, vaikka vähän piti käskee eteenpäin, mutta muute oli tosi rento ja sellane aika kevyt kädelle.

Sitte kävelin vähä aikaa ja tuli mun vuoro. Menin maneesiin ja otin ravia ja Puh oli ihan älyttömän reipas. Ollaan käyty siellä ennenkin kisoissa ja sillon Puh oli aika jännittynyt ku mentiin maneesiin. Nyt se oli hyvällä tavalla reipas, eikä jännittäny kauheesti.
Viimeksi sain tasan 58% ja nyt 58,75%. Ihan hyvin (;
Nämä oli siis kauden ekat koulukisat ja reeniaikaa ei ollu ollenkaa :D Oon menny ton radan vaikka kuinka monesti, mutta jos ois vähä reenannu, ois voinu mennä vieläki paremmin, mutta nytki meni mun mielestä tosi hyvin, vaikka heppa menikin aika pitkänä, eikä muodosta tietookaan:D
Tässä rata (:

Radan jälkee jäin vielä kentälle kävelemään ja oottamaan tuloksia ku menin kolmanneks viimesenä. Oon tosi tyytyväinen, koska ne sijoittuneet oli hirmu hyviä. Jotain 65% luokkaa:D
Käytiin traikulla ja vaihoin vaatteet sortseihin ja toppiin ja sitte toinen meni Puhilla HeBssä. Sijoitus, muttei siitä sen enempää.
Sitten lastattiin heponen koppiin ja lähettiin kotia kohti(: Oli ihan mahtava sää ja kiva päivä !! Kiitoos (:

maanantai 20. toukokuuta 2013

Jee pääsin lehteen !! :D

Lauantain Uutis Jousessa oli juttua niistä harjoituskisoista ja musta ja Sallasta oli siinä kuva:D


Hihihi :D Noh, mikäs siinä. Ei mulla oikeestaa tässä muuta, mut jotenki halus tänne laittaa tästä (:

Mut tästä päivästä teen videopostausta tai jotai sinne päin varmaanki (:

lauantai 11. toukokuuta 2013

Videopostaus eilisestä


Oonpa nyt tehny aika urakalla näitä videopostauksia, mutta haittaako tuo ??:D

Käytiin siis Piimä ratsastaa eilen (10.5). Videossa oikeestaa kaikki oleellinen (:
Ja muokkaan tätä sen verran et kiinnostaako ketään, ku aattelin alkaa tekemään youtubeen vlogia, eli puhuisin vaikka mistä ?? Ei välttämättä hevosiin liittyvä.

sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Videopostausta

Tein videopostauksen tänne pitkästä aikaa. Ei oo todellakaa parhaimmasta päästä, mut koittakaa kestää:D
Ja kiitti paljon teille 25 rekisteröityneelle lukijalle (:


lauantai 4. toukokuuta 2013

Harjotuskisat

Tänään oli siis ne harjotuskisat, joissa menin Sallalla. Nää oli ponin ekat kisat. Mä menin ristikkoluokan ja eräs toinen meni sitte 50 cm.


Heräsin aamulla siinä 8 aikaan ja 10 maissa lähin ajelemaan skopella tallille. Otin Reetan kyytiin matkan varrelta ja mentiin sitten sinne auttelemaan.
Kävin viemässä hepan sisälle ja menin sitte käymää maneesilla ja maksoin starttimaksun ja auttelin.
Sitte menin jo pikkuhiljaa harjailemaan ponia ku ekassa luokassaoli vaan kolme, joten aika lailla heti ku ne oli lähteny tallista, aloin laittamaan satulaa ja suitsia. Mentiin sitte käppäilemään muiden kanssa pihalle.
Pihalla käppäilemässä


Sitte oli rataan tutustuminen ja Reetta talutteli Sallaa sillä välin ja sitte mentiin vähä yläkentälle ravailemaan sillä aikaa ku eka verkkaryhmä verkkas maneesissa. Sitte mentiin kävelemään maneesin lähelle ja meidät päästettiin sitte sisälle verkkailemaan.
Sallaa jännitti aika paljo, joten tutustuin sen kanssa kukkiin esteiden vieressä ja muutenkin maneesiin. Sittenpä otettiin vähä ravia ja pikkuhiljaa alettii hyppäämään. Salla pudotti aluks raville, mutta alko menee yli laukassa tosi kivasti. Vähä jännitti edelleen ponia. Verkattii molempiin suuntiin ja tultiin sitte odotusalueelle ku  toiset meni. Menin Sallan kaa ihan viimesenä.
Sumee kuva, mut ponin ilme<33

Sitteppä tuli meidän vuoro. En nyt selittele mittään. Saatte kattoo videolta mite meni, mutta sen sanon, että Salla tuntu tosi hyvälle ja pysy laukassa tosi hyvin ja oli reipas ja kuuliainen(:


Palkintojen jako oli vasta ihan kisojen jälkeen. Kuvailin siinä sitten 50 cm luokan ja sitte purettiin porukalla rata pois ja ooteltiin että tulokset lasketaan.
Sanoin just ennen palkintoje jakoo Jennille, et en usko et päästää sijoille ja kappas: "Luokan voitti Anna **** ja Saviksen Salla ..." :D Eka reaktio oli et: "Mitä v**" ja käppäilin sitte sinne kentän puolelle toisen sijoittuneen kanssa.
Saatiin myös tavarapalkinto ja valihin chapsit. Aluks aattelin et soppiiko ne ees mulle, mutta ku kotona kokeilin nii ne oli aika täydelliset:D

Ruusuke (;
Sittenpä kävin viemässä Sallan vielä ulos (se toinen laitto sen pois) ja sitte keräsin tavarat ja lähettiin kotia päin (:

torstai 2. toukokuuta 2013

Estevalkkaa Sallalla ja Piimä

Tänää oli mulla ja Sallalla estevalmennus, koska menen lauantaina kisoissa hepalla. Sallalla oon hypänny tätä ennen kerran.
Ajattelin tehä tästä videopostauksen, mut kuvaileminen vähä jäi nii teen nyt tämmösen ja laitan paljo kuvia (:

Lähin koulusta klo 13 (olin 2 viimestä tuntia poissa). Eka kävin pankkiautomaatilta nostamassa rahaa ja ajelin sitte tallille Reetan kaa. Sielläpä vaihoin vaatteet ja kävin hakee Sallan tarhasta ja vein karsinaan ja vähä jo harjailin. Sitte oottelin vähä aikaa ja sitte käytii kantamassa tolppia ja puomeja kentän keskelle ja menin sitte laittelee heppaa valmiiks ja mentiin sitte yläkentälle verkkaamaan.

laatu
Salla toimi iha jees, mut laukassa lens ehkä.. 7 pukkia ja pompittii puomin yli.

Eise nii vakavaa oo:D

Laatu..

Sitte mentiin maneesiin ja eka verkattiin ristikoilla molempiin suuntiin.
Ääääää

Simmut kii:D<3


Sitte opettaja nosti esteet pystyiksi. Sallalla ei ollu aikasemmin vissiinkään hypätty ku ristikoita, mut nyt korkeus oli 65(?) cm. Suht hyvin meni vaikka vähä tulikin kieltoja.

Wiiiiu<33
Hupsis :D

Eiku ei
mut silti yli (:

Irvistys
Okseriiii :DD

Hieno
Alkuvaikeuksista huolimatta, en maistanu kertaakaa maneesin pohjaa ja hiki tuli niin kuskille, kuin Sallallekki(: Oli kaikin puolin kiva valmennus ja sain paljo hyviä vinkkejä harjotuskisoihin !! Mennään siellä ristikkoluokka (25 cm), joten ne tuntuu varmaan aika pieniltä, mutta nuorilla hevosilla on kisoissa viisaampaa mennä vähä helpompia luokkia (: Salla oot ihana !!<33

Käytiin sitte Jennin ja Finan kanssa kävelemässä vielä pihan ympäri ja laiteltiin hepat sitte pois. Juoteltiin melassit jne. Sitte ku Jenni lähti, mää ajoin skopen toiselle tallille ja kävin ratsastamassa Piimän. Kuvia ei oo.. Meinasin videopostausta, mut jäi taas... Murr.. 
Videolaatu.....
Kävin heittää tavaraa varustehuoneesee ja ottamassa Piimän varusteet ja kävin hakemassa hepan tarhasta. Piimä oli jotenki tosi rauhaton ku sitä laitoin ja kyttäili kaikkee ja pyörähteli. Laitoin varusteet ja lähin yläkentälle. Siellä taluttelin hetken heppaa ja välillä se meinas jopa vähä lähtee juoksemaan. Kun se vähän rauhottu, laitoin portin kiinni ja kiipesin kyytiin. Kävelin hetken ja otin sitten ravia ja Piimä oli mahollisimman raskas ratsastaa, eikä millään voinu myödätä. No, aattelin et ei aina voi onnistua, mut yritin silti. Yrittäminen sitte palkittiin, ku Piimä alkoki myödätä ja pehmetä ja tuli tosi miellyttäväks ratsastaa. Loppujen lopuks se meni rentoo ravia ja laukkaa, ei kyyläilly ollenkaa ja oli niiiin kuulijainen. Melkein jopa ihmetyin. 
Loppuravit ravailin rauhassa ja ku otin käyntiin, tulin alan selästä ja Piimä tunki päänsä mun syliin ja meillä oli pieni herkkä hetki siellä<3333 Ihana oot ukko<333 Sitte käveltiin kentällä ja lähettii sitte takas talliin. Piimä oli ku eri hevonen. Ei pyörähelly ollenkaa ja oli niin rennosti ja käyttäyty hyvin (: 
Laitoin hepan pois, melassit, varusteet ymsymsyms. Sitte lähinki ajelemaan kotiin.

Enhä mää ollu tallilla ku sellaset 5 tuntia (: No, se oli sen arvosta<33

Päivitystä [Video]


Tuli myöhässä sori