torstai 2. toukokuuta 2013

Estevalkkaa Sallalla ja Piimä

Tänää oli mulla ja Sallalla estevalmennus, koska menen lauantaina kisoissa hepalla. Sallalla oon hypänny tätä ennen kerran.
Ajattelin tehä tästä videopostauksen, mut kuvaileminen vähä jäi nii teen nyt tämmösen ja laitan paljo kuvia (:

Lähin koulusta klo 13 (olin 2 viimestä tuntia poissa). Eka kävin pankkiautomaatilta nostamassa rahaa ja ajelin sitte tallille Reetan kaa. Sielläpä vaihoin vaatteet ja kävin hakee Sallan tarhasta ja vein karsinaan ja vähä jo harjailin. Sitte oottelin vähä aikaa ja sitte käytii kantamassa tolppia ja puomeja kentän keskelle ja menin sitte laittelee heppaa valmiiks ja mentiin sitte yläkentälle verkkaamaan.

laatu
Salla toimi iha jees, mut laukassa lens ehkä.. 7 pukkia ja pompittii puomin yli.

Eise nii vakavaa oo:D

Laatu..

Sitte mentiin maneesiin ja eka verkattiin ristikoilla molempiin suuntiin.
Ääääää

Simmut kii:D<3


Sitte opettaja nosti esteet pystyiksi. Sallalla ei ollu aikasemmin vissiinkään hypätty ku ristikoita, mut nyt korkeus oli 65(?) cm. Suht hyvin meni vaikka vähä tulikin kieltoja.

Wiiiiu<33
Hupsis :D

Eiku ei
mut silti yli (:

Irvistys
Okseriiii :DD

Hieno
Alkuvaikeuksista huolimatta, en maistanu kertaakaa maneesin pohjaa ja hiki tuli niin kuskille, kuin Sallallekki(: Oli kaikin puolin kiva valmennus ja sain paljo hyviä vinkkejä harjotuskisoihin !! Mennään siellä ristikkoluokka (25 cm), joten ne tuntuu varmaan aika pieniltä, mutta nuorilla hevosilla on kisoissa viisaampaa mennä vähä helpompia luokkia (: Salla oot ihana !!<33

Käytiin sitte Jennin ja Finan kanssa kävelemässä vielä pihan ympäri ja laiteltiin hepat sitte pois. Juoteltiin melassit jne. Sitte ku Jenni lähti, mää ajoin skopen toiselle tallille ja kävin ratsastamassa Piimän. Kuvia ei oo.. Meinasin videopostausta, mut jäi taas... Murr.. 
Videolaatu.....
Kävin heittää tavaraa varustehuoneesee ja ottamassa Piimän varusteet ja kävin hakemassa hepan tarhasta. Piimä oli jotenki tosi rauhaton ku sitä laitoin ja kyttäili kaikkee ja pyörähteli. Laitoin varusteet ja lähin yläkentälle. Siellä taluttelin hetken heppaa ja välillä se meinas jopa vähä lähtee juoksemaan. Kun se vähän rauhottu, laitoin portin kiinni ja kiipesin kyytiin. Kävelin hetken ja otin sitten ravia ja Piimä oli mahollisimman raskas ratsastaa, eikä millään voinu myödätä. No, aattelin et ei aina voi onnistua, mut yritin silti. Yrittäminen sitte palkittiin, ku Piimä alkoki myödätä ja pehmetä ja tuli tosi miellyttäväks ratsastaa. Loppujen lopuks se meni rentoo ravia ja laukkaa, ei kyyläilly ollenkaa ja oli niiiin kuulijainen. Melkein jopa ihmetyin. 
Loppuravit ravailin rauhassa ja ku otin käyntiin, tulin alan selästä ja Piimä tunki päänsä mun syliin ja meillä oli pieni herkkä hetki siellä<3333 Ihana oot ukko<333 Sitte käveltiin kentällä ja lähettii sitte takas talliin. Piimä oli ku eri hevonen. Ei pyörähelly ollenkaa ja oli niin rennosti ja käyttäyty hyvin (: 
Laitoin hepan pois, melassit, varusteet ymsymsyms. Sitte lähinki ajelemaan kotiin.

Enhä mää ollu tallilla ku sellaset 5 tuntia (: No, se oli sen arvosta<33

2 kommenttia:

  1. itseasiassa on sallalla hypätty pystyjäkin:D ainakin ite oon hyppiny sillä jotai 60-70cm(:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä sain sellase käsityksen et ei oo kovinkaa noin "isoja" hypitty ku on nii nuori ja kokematon vielä(: mut kiva jos oot hypänny

      Poista