perjantai 27. syyskuuta 2013

Hepostelua

Kerron tänne blogiin joistain iha muutamista muistaki jutuista, kuin Piimä jutuista sillee ohimennen.

Oon nyt liikuttanu Puhia tässä parin viikon aikana aika paljon ja kyllä huomaa ku heinämaha alkaa hävitä !! Oon käyny melkein joka päivä sen luona, paitsi pari päivää on menny muiden kanssa. Tänään oli sillä vapaapäivä. Oon suurimmaksi osaksi tehny kentällä työskentelyä ja maastoillu, mutta kyllä mä yks päivä hyppäsinki(:

Se vähä kuumu
Videolaadusta päivää-.-

Videolaatua..
Aika lähelle tuli:D

Videolta

Viteoo

Puhi söpönä lähössä sisälle


Koulusta ja maastosta ei oo kuvia ku ei oo kukaa kuvannu, mut tyttö on menny tosi unelmasti koko viikon !!<3

Sitten Piimän kävin ratsastamassa viime viikon perjantaina ja lauantaina.

Perjantaina mentiin koulua ja Piimä oli PALJON parempi ku sen viikon maanantaina !!<3 se oli tosi kevyt ja hirmu kiva ratsastaa !! Mää vaa nii tykkään mennä sillä<3

Laatu-.-

Laatu taas, mut rakastan<33
Lauantaina sitte "hypättiin". Okei no mentiin mini kavalettiristikoita, että saatiin takasille vähä töitä ja mentiin niitä ravissa ja laukassa vähä eri väleillä. Piimä oli hirmu innoissaan, mutta vahdin pysty silti ite säätelemään, jote se oli ihan super !!
Kuvia ei oo):

Oon sitte tässä viime viikolla pari kertaa laitellu Ukon pois ku sen omistaja on sillä menny ja antanu sit mun hoitaa sen poikkee(: Mikää ei oo nii kivaa ku olla Piimän kanssa<3

Tänään sitte kävin ratsastamassa yhen Fionan. Tamma on nuori, mutta ihan älyttömän hieno !! Menin sillä vuosi sitten talvella kerran ja nyt sitten uudestaan vähän extempore. Sain vaan viestin että ehtisinkö käydä, niin kävin sitten(:
Erikoisempia kuvia ei oo, mutta kertoilen lyhyesti mitä tein tänään.
Menin siis tallille ja hain Fionan sisälle. Heitin sen karsinaan ja otin loimen pois ja kävin hakemassa myös Piimän ja yhen mun kaverin hevosen sisälle ja niiltäkin loimet pois. Sitte auttelin Piimän kanssa ja kun kaverit oli lähteny tallista, ehdin alkaa harjailemaan Fionaa. Maneesiin ei päästy menemään, koska siellä oli yhen saksalaisen valmentajan valkat nii mentiin sitte pihalla.
Laittelin hepan valmiiks ja nousin tallin ovelta kyytiin. Ponia jännitti tosi paljo, ku ei ollu tuttu kuski ja oli tosi jännittyny kentälläki vielä aika pitkään. Mulla ei ollu raippaa ja alku meni vähä.. Noh, totuttelemiseen. Sitte tajusin mite sitä ajetaan nii alko sujumaan paremmin. Ekassa laukannostossa poni vaa meinas haluta mut alas satulasta, muttei onnistunu ja laukkas tosi kivasti(: Sitte opin istumaan sen harjotusravissa (joo se ravi on kauheen helppo istua mutku se on nii erilainen ku Piimän ravi). Seki onnistu sit loppujen lopuks hienosti ja poni oli upee !! Harmi ku ei oo kuvia): No, ridasin sen sitte loppuun ja mentiin talliin. Siellä laittelin hepan pois ja pääsin tekemään kaikkee muutakin:D

l-a-a-t-u.....
Vuoden vanha kuva ku ei tullu otettua tuoretta/:
Ekaks siis laittelin Fionan ja sen tavarat pois, sitte otin Piimää sienellä, kylmäsin sen jalat, juotin melassit, vein karsinaan ja laittelin tavarat paikalleen. Sitten huuhtelin kaverin hevosen suojat ja yhen hevosen jalat. Ei kuulosta paljolta, mutta oli siinä tekemistä ja meni aikaa(: Mut oli iha huippua olla tallilla !!

Nomut sori tästä postauksesta tuli vähä sekava, mut koittakaa kestää ja laittakaaha kommenttia(:

tiistai 17. syyskuuta 2013

Piimällä piitkästä aikaa

Menin eilen tunnilla Piimällä. En ollu menny Ukolla piiitkään aikaan ja ku nousin satulaan, tuntu kui oisin ollu kotona<3
Menin siis skopalla tallille ja laittelin kamat käytävälle valmiiks ja aloin sitte harjailemaan heppaa. Voi että sillä on pitkä karva !! No, laitoin sen siinä sitte valmiiks ja lähin sitte maneesiin. Nousin jo tallin pihassa selkään ja Piimä käyttäyty muuten tosi kiltisti, mutta yhen mökin kohalla pöllöili, niinku aika usein yleensä(:

Käveltiin maneesissa sitte pitkin ohjin ja alotettiin tulemalla kevyessä ravissa toisen pitkän sivun vieressä olevia puomeja ja ekan ja vikan puomin ympärille tehtiin voltti (että siis se puomi tultiin 2 kertaa) ja toiselle pitkälle sivulle loivat väistöt ravissa. Onnistu ihan ok, mutta meinas vähä juosta alla, ku lomalta vasta tullu. Tehtiin sama molempiin suuntiin.
Laukkatehtävä oli niin, että nostettiin pitkän sivun alusta käynnistä laukka ja laukattiin pitkän sivun keskikirjaimeen voltti ja sitte ravia. Käännettiin sitte ravissa puomeille ja ekan ja toisen puomin väliin käyntiin siirtyminen ja kahen vikan puomin välistä takas raviin, päädystä käyntiin ja tehtävä alusta. Noh.. Jarrut meinas jäähä kottiin käyntiin siirtymisissä, mutta ku kokos ravia tarpeeks, tuli neki tosi hienosti ja laukka oli aika hassua ja volteilla meinas kaatua sisällepäin, mutta parani koko ajan.
Loppuravit sitte itsenäisesti pyöreenä eteen ja alas. Meni tositosi kivasti ja kevyesti !!<3 Sitte loppukäynnit talutin maasta käsin ja sitte mentiin tallille takasi. Siellä hepalta varusteet pois ja Piimä hikos:D Se on kyllä ollukki lomalla jonku aikaa nii nyt sitte aletaan treenaamaan taas normaalisti nii saahaan vähä heinämahaa pois :D
Laittelin hepan kaikessa rauhassa pois, juotin melassin jne ja sitte rapsuttelin ja vietin hepan kaa aikaa ja lähin sitte pois.

Oli niin ihana nähä Ukkoo ja tehä sen kaa töitä pitkästä aikaa<3 Oli ihan kamala ikävä sitä ja sen huomas ku meinasin herkistyä ku sen näin<3


Näin tällä kertaa(:

sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Blogin nimi vaihtu ja Piimä juttua

Vaihdoin siis blogin nimeä, koska tänne tulee siis enemmän niitä Piimä-postauksia(:

Tähän blogiin nyt ei oo oikein tullu postauksia, koska Piimä on lomaillu nyt viikon, koska mietitty jalkoja.

Kuitenkin se kävi klinikalla perjantaina (en päässy mukaan )):) ja siellä sanottiin että sillä voi hypätä ja treenata iha normaalisti !!<33 Oon niin onnellinen<3

Kouluvalkasta
Estevalkka
Nyt tännekin alkaa tulla postauksia, kunhan ehin tehä(: Miten kukaan ihmine voi olla näin onnellinen<3

lauantai 7. syyskuuta 2013

Tosi tärkee ilmotus !!

Aattelin helpottaa omaa kirjotustani, eli perustan erikseen blogin ratsastuskoulujutuille ja tän pyhitän kokonaan Piimälle ja tän blogin osote ja nimi muuttuu kans pian, mutta lukijat pysyy (:
Ratsastuskoulu-blogiin pääset TÄSTÄ.
Ei mulla muuta. Kiitos (;


Koulukisoissa Rusinalla

Tänään oli siis tallilla kisat ja menin mun ekaa kertaa elämässäni kisoissa HeB:n.
Eka haettiin heppa sisälle ja pestiin. Mentiin siis tallille iha hyvissä ajoin. Sitte heppa kuivamaan, Reetan lähetin kylälle skopalla ja ite putsasin varusteet. Sitte tuli mun "kampaaja" (kaveri laitto mulle hiukset:D). Sitte kohta heppa valmiiks ja verkkaamaan.
Rusina oli verkassa aika jännittyny ja ei oikein liikkunu pohkeesta eteenpäin, mutta sitte se rentoutu ja alko kulkee. Mentiin oottelee maneesin ulkopuolelle. Lähettiin neljäntenä siinä luokassa.


Sitte päästii maneesiin ja Rusina tuntu tosi hyvältä !!

Upee<3 
"Hieno poika"

Kävelyä
Sitte päästiin aitojen sisäpuolelle. Mua jännitti pikkasen ku oli kumminki eka HeB, mut tavotteet oli saaha ees 50 %.

Ravailin aitojen sisällä ja Rusina oli kivan energinen. Otin myös vähä laukkaa.
Sitte alko rata. Ratana oli HeB:0 2009. Halutessas voit ettiä sen SRL:n sivuilta. Tässä nyt kuvia radalta


Joo ilme ja kädet... Mut poni hienosti lähtee pidentämään askelta

Voltille


Ponii<33



Käynnissä kulma


Keskilaukkaa

Pysähdys
Peruutus

Laukkavoltti

Keskilaukka. Sori tätä ei oo muokattu ja muoto ei oikein pysyny iha koko aikaa, mut tää oli tähän suuntaan sellane järkevin kuva

Lopputervehdykseen
Vielä video radasta. Kiitti Nokkis ku kuvasit pyytämättäki<3


Rata meni mun mielestä iha hyvin siihe nähen, että ekaa kertaa kisasin kyseistä luokkaa ja tällä hevosella.
Menin luovuttamaan hevosen toiselle ihmiselle ja kävin vetämässä kollarit kisahousujen päälle ja vaihoin kengät.

Kävin kuvailee ratoja, mut piti kengät käydä vaihtamassa takas ja kollarit pois ku mää sijotuin !! Tavoite oli (kuten jo aikasemmin sanoin) ees 50 %, nii saatiin 60,800% :D Oltiin neljänsiä. 

Rusina söpönä<3

Hurjaa kunniakierroksella :D
Kunniakiekan jälkeen hepalta varusteet pois ja poni pihalle ja sit kamat kasaan ja kattomaan muita ratoja. Pääsin (jouduinxD) myymään makkaraa hetken ja purkamaan sitte rataa ja tämmöstä, mutta nyt kotona(;

Sain tavarapalkinnoks Best on Horse:n pintelit. Valihin siniset, Piimälle tietty (;

Ruusuke

Fleecepintelit

Tämmöstä tällä kertaa(: Laittakaahan sitä kommenttia. Kohta tulee taas Piimästä postauksia ku käyn siellä(:

keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Tiistaita

Meninpä taas tiistaina Finalla. Meinasin tehä pitkästä aikaa videopostauksen, mut kamerasta loppu akku, joten kirjotan nyt puhelimella taas tälläsen pikapostauksen ku oon menossa kouluun.
Laitoin siis ponin iha kaikessa rauhassa ja mentiin sitte maneesiin. Sieltä kuitenki käveltiin metsälenkillä kentälle ja pidettiin siellä puomitunti.
Tultiin aluks ravissa puomit ja vastakkaiselle pitkälle sivulle tehtiin voltteja. Sitte muutettiin tehtävää silleen, että siirryttiin puomien aikana käyntiin. Aluks ei oikein meinannu onnistua, mut sitte poni alko kuuntelemaan ja siirty tosi kivasti käyntiin.
Sitte välikäynnit ja laukkaa keskiympyrällä niin, et nostettii laukka pitkän sivun alussa ja käännettiin keskiympyrälle, siirryttiin ennen puomia raviin ja nostettiin laukka heti puomin jälkeen. Ja taas alkuvaikeuksien jälkeen siirty tosi kivasti poni raviin. Laukannostot oli koko ajan tosi kivoja molempiin suuntiin.
Istuttiin harjotusravissa ja voi että poni oli hieno !! Se meni muodossa tosi rehellisesti ja kevyesti ja ravas aktiivisesti, muttei juossu. Ai että<3
Tehtiin sitte loppuverkat ja käveltiin ja mentiin talliin.
Siellä varusteet pois jne ja sitte kotia kohti.

Piimä on edelleen lomalla ja ell oli käyny siellä. Verikokeiden tulokset tulee lähiaikoina. Toivottavasti pian ku mulla alkaa olla jo aika ikävä ukkoo):

maanantai 2. syyskuuta 2013

Kersalla

Tänään pääsin ekaa kertaa menemään Kersalla. Tämä 7(?) w. ruuna on aiivan ihana hoitaa ja ratsastaessaki iha kivoja pätkiä tuli.
Aluks tehtiin väistöjä käynnissä ja ravissa molempiin suuntiin ja sitte laukattiin "neliöllä". Kersa meni iha jees, vaikka laukkatehtävässä piti oikeesti työstää paljo, että sen sai menemään ees jotenki.
Sitte tehtiin vielä avoja pitkille sivuille, jotka onnistu vasemmalle hitusen paremmin kuin oikeelle, mutta lopuks vihdoin ja viimein se alko oikeellekkin tulla läpi. Sitte loppuravit, joissa Kersa oli tosi hieno pätkittäin !!
Sitte talutin loppukäyntejä maasta käsin ja vaihoin sitte et otin Kajon ja toinen tyttö purki Kersan, koska olin juoksuttamassa Kajoa kun yhet ihmiset kokeili vähän vikeltämistä. Hienosti Kajo oli.
Sitte laitoin Kajon pois, keräsin kamat ja lähin sitte iskän kyydillä kotia kohti.

Tää oli tämmönen extra pikanen puhelinpostaus, mutta halusin päivittää. Piimä on lomaillu nyt viikon ja sen vuoksi ei siitä oo postauksia tullu. Koitan tehä jonkun lähiaikoina.

Ja loppuun Kersasta vielä "edustuskuva". Joo eiku tää on iha surkee kuva, mut ei vaa nyt ollu muita puhelimessa. Sori. Kersa on siis paljon sulosempi oikeesti mitä tossa kuvassa(;

sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Avoimet ovet

Tänään oli tallilla Avointen ovien päivä, jossa menin siis Rusinalla.



Aamulla heräsin ja laitoin kamat valmiiks ja mentiin sitte Reetan kyydillä tallille. Käytiin heti hakemassa Rusina sisälle ja tsekkasin vielä varusteet, suitset, satula, huopa ja pintelit. Leikkasin kankaasta ite pintelipatjat:D Sittenpä kaikki alko puunailemaan ratsujansa.

Jenni letittää Hapsun harjaa
(Sori Jenni oli pakko:D)
Pintelit jalkaan
Sitten lähettiin maneesiin verkkailemaan.



Huii uus juliste !!:D




Sitten itse näyttö



Pääsin hyppäämää :D



Pääsin sitte vielä taluttamaan Kersaa (:



Sittenpä Avoimien ovien ohjelma oli pulkassa ja talutustunti alko, eli talutin siis. Siitä nyt ei oo kuvia, mut talutin Mindiä.


Talutuksen jälkeen autoin pieniä purkamaan ponin ja lähin iskän kyydillä kotia kohti (: