tiistai 31. joulukuuta 2013

Happy new year!

Oikein hyvää uutta vuotta kaikille ja menestystä vuodelle 2014!<3


Videolaadusta iltaa...
Nyt kerron ihan pienen otoksen mun päivästä tänään. Mulla oli siis aamutalli ja Reetta tuli mukaan vähän seuraks ja auttelemaan.

Aamutallin jälkeen mentiin käymään maneesissa, josta sitten lähettiin Piimän tallille laittelemaan ponia valmiiks. Ennen sitä kuitenki laitettiin maneesiin kaikenlaisia pelokkeita, koska Piimä on tunnetusti vähän pöhkö välillä..


Aluks Piimä kyttäs yhtä pressua, mut oli jotenki toosi rohkee ja loppujen lopuks ravas myös pelottavan pressun yli irti molemmista suunnista, eikä tynnyrrit tai styroksitkaan pelottanu<3
Testattiin myös uuden vuoden kunniaks jotain hurjaa Johannan (Piimän omistajan) kanssa, nimittäin mentiin Piimällä tandemilla! Sillä ei oo ennen silleen menty nii aluks aattelin et mitäköhä siitä tulee, mut mentiin raviaki ja Piimä käyttäyty niiiin nätisti<33

Jäin sitte kävelemään vähäks aikaa ilman satulaa vielä maneesiin ku Johanna lähti jo toiselle tallille. Vein sitte Piimän tallin kautta tarhaan ja heitin sille vähä heinää pihalle. Sitte menin koulun puolelle ridaamaan Rusinaa ja Ukko jäi tyytyväisenä mussuttamaan heiniä(; En tiiä miten sillä on tää ilta menny, mutta jospa se ois vielä iha hengissä!

Muttapa tällanen vuoden viimenen postaus. Loppuun vielä uuden vuoden lupaus:
Olen aktiivisempi blogin suhteen. Varmaan sanonu ennenki, mut nyt koitan postata mahollisimman useesti. Jos ei oo mitään erikoista kerrottavaa, keksin jonkun heppoihin liittyvän aiheen ja teen siitä postausta!

Ulkoasu on nyt aika musta o.o Mut kuha tää aihe menee aika kohta ohi nii muutan sitte taas(; Kestäkää:D

Muttapa kiitos hheei(:

tiistai 17. joulukuuta 2013

Kuumumista ja rentoutta

Eilen kävin jälleen tunnilla Piimän kanssa. Kirjotan tän taas puhelimella niin pari kuvaa lopussa, muttei taaskaan ratsastuksesta... Koitan saaha joku päivä jonkun kuvaamaan! Ja näin alkuun jo sanon, että voin ottaa vastaan toivepostausehdotuksia ja koitan toteuttaa niistä mahdollisuuksien mukaan paljon ja ihan nyt tässä lähiaikoina(;

Muttapa eiliseen. Kirjotan tosi lyhyesti että jaksatte joku ees lukea(:
Menin tallille heti koulun jälkeen, talutin ja kävin kotona syömässä. Menin tallille puol 7 jälkeen kun 7 alko tunti. Laitoin hepan normaalisti valmiiks ja kiipesin jo tallin pihassa kyytiin, koska oli niin liukasta että oisin melko varmasti nahkasaappailla ollu nurin.
Maneesissa heitin loimen pois ja käveltiin pitkin ohjin hetki.
Verkkatehtävänä oli voltteja, sekä A:n päädystä kääntö keskihalkaisijalle ja väistö uralle. Voltit ja väistöt onnistu molempiin suuntiin aika hyvin ja heppa oli rento!
Laukkaa tehtiin pitkillä sivuilla aina pari kirjainväliä. Nostot tuli käynnistä ja sitten ennen kulmaa ravin kautta nopeasti käyntiin. Piimä kuumu tehtävästä ihan sikana ja moni pitkä sivu mentiin käynnissä. Lopulta se vähän rauhottu ja pääs taas tekemään. Tehtiin sama molempiin suuntiin.
Sitten työstettiin käynnissä ja sitten loppuverkat. Piimä oli tosi kiva ja kulki nätisti.
Sitten loppukäynnit ja menin hepan selässä tallille. Piimä käyttäyty matkatki tosi upeesti ja oli muutenki tosi kiva eilen<3
Tallissa tein perus jutut: varusteet pois, harjaus, loimi, kylmäys, melassi ja tavarat paikoilleen. Sittenpä kotia kohti(;

Sitten ne pari kuvaa tähän loppuun. Piimä on vaan niin sulonen ku oottaa melassia<3

sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Tunnilla

Käväsin tänään taas liikuttamassa Piimän. En ehtiny ennen tunteja ratsastamaan, niinpä menin tunnille! Oli kiva mennä puomitunnille ku tuli vaihtelua sekä itellen että varsinki hevoselle.

Piimä käyttäyty tallissa tosi nätisti eikä pyöriny melkein ollenkaan! Myös matka maneesille suju ilman säpsymisiä. Maneesissa sitte heitin loimen ja heijastinliivin ja kiipesin kyytiin ja lähin kävelemään uraa pitkin.
Tehtiin alkuverkkaa kevyessä ravissa pääty-ympyrällä puomin yli ja ratsastin niskaa tosi alas ja pyöreetä muotoo. Kivasti toimi! Ku oltiin tehty ympyrää tarpeeks, jatkettiin uralla ja siirryttiin käyntiin ja nostettiin jalustimet kaulalle. Sitten tehtiin ravissa voltit molempien pitkien sivujen keskelle. Piimä oli aika kiva(:
Sitä tehtiin hetki ja käyntiin, jalkkarit jalkaan ja pitkät ohjat hetkeks. Sitte pääty-ympyrälle laukkaa ja puomin yli. Laukka tuntu aika kivalta ja muoto pysy tosi hienosti! Sitte raviin, suunnan vaihto ja mentiin taas ympyröille laukkaamaan ja sama juttu, hienosti meni(;
Sitten jatkettiin ravissa koko uraa ja käyntiin ja jalkkarit taas kaulalle. Sitte sama volttitehtävä vaan toiseen suuntaan. Oikeessa kierroksessa mun piti keskittyä pitämään heppa suorana ja kivasti parani koko ajan.
Sitte jalkkarit jalkaan ja tein loppuverkat. Sitte käyntiin, mää.alas, loimi selkään, heijastinliivi ja talliin. Siellä normaalit toimenpiteet ja kottiin(:
Piimä on nyt parina päivänä ollu parempi ku hyvä ja nytki oli tosi upee ja se pysyy oikeinpäin iha tajuttoman hienosti! Ehkä se alkaa tulla rehellisesti läpi(;

lauantai 7. joulukuuta 2013

Aina vaan paranee!

Oon nyt käyny tässä torstaista tähän päivään Piimällä ratsimassa ja koko ajan on parantunu! Kertoilen aaika lyhyesti ja tältä päivältä laitan sit aika paljon kuvia(;

Torstaina Piimä oli vähän.. noh, ei niin hyvä. Se ei meinannu tulla millään ohjan ja pohkeen väliin nii ei oikeen mitään erikoista voinu tehä. Sain sen sitten jotenkuten läpi lopuks ja ku se tuntu paremmalta, lopetin sitten siihen ja kävin laittamassa hepan pois.

Lähössä<3
Perjantaina sitte Piimä oli jo paljon parempi ja kulki tosi hienosti oikein päin, vaikka välillä muoto karkas liian pitkäks, mut suurimmaks osaks kulki nätisti. Oli tosi herkkä avuille ja vastas niihin hienosti. Tein ympyröitä ja väistöjä ja loppuun taivuttelin vähän yli lopuks että sen kyljet veny.

Lauantaina eli tänään kävin myöskin Piimällä. Nokkis tuli mukaan tallille nii sain kuvia!:D Tein lähinnä ympyröitä ja avoja ja väistöjä ja sulkuja. Piimä oli ihan HUIPPU! Se oli vielä parempi ku perjantaina vaikka se oli perjantainaki jo hyvä. Muoto ei karannu oikeestaan kertaakaan kunnolla ja kanto itteesä tosi hienosti ja kuunteli! Ai että<3 En enää selitä. Kuvat kertoo enemmän ku 1000 sanaa(;

Kisuki kattomassa
Ekaks käyntityöskentelyä



Kiitosta hepalle<3
Upee<3



Sitten ravia

Kevennys..





Sitten työskentelyä harjotusravissa



Ja laukassa




Suunnan vaihto ja toiseen suuntaan harjotusravia ja laukkaa

Sulin tälle<33





Hiieno<3
 Tein lopuks ympyrällä avoja ja sulkuja käynnissä ja harjotusravissa


Ja sitten vielä loppuravit pyöreeks eteen alas.











Lopetan tän postauksen nyt tähän. Tulipa aika tönkkö mutta eipä voi mitään(: Ens kertaan. Morjes!

sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Piitkästä aikaa

Kävin tänään piitkästä aikaa Piimän luona<3 Tein teille pienen videokoosteen ja laitoin joulukuun ensimmäisen päivän kunniaks joulusen musiikin! Aattelin tehä joulukalenterin, mutta ideat ei riitä oikein, joten teen varmaankin ensi vuonna(:



Kommenttia saa laittaa ja nii ees päi(: