sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Tunnilla

Käväsin tänään taas liikuttamassa Piimän. En ehtiny ennen tunteja ratsastamaan, niinpä menin tunnille! Oli kiva mennä puomitunnille ku tuli vaihtelua sekä itellen että varsinki hevoselle.

Piimä käyttäyty tallissa tosi nätisti eikä pyöriny melkein ollenkaan! Myös matka maneesille suju ilman säpsymisiä. Maneesissa sitte heitin loimen ja heijastinliivin ja kiipesin kyytiin ja lähin kävelemään uraa pitkin.
Tehtiin alkuverkkaa kevyessä ravissa pääty-ympyrällä puomin yli ja ratsastin niskaa tosi alas ja pyöreetä muotoo. Kivasti toimi! Ku oltiin tehty ympyrää tarpeeks, jatkettiin uralla ja siirryttiin käyntiin ja nostettiin jalustimet kaulalle. Sitten tehtiin ravissa voltit molempien pitkien sivujen keskelle. Piimä oli aika kiva(:
Sitä tehtiin hetki ja käyntiin, jalkkarit jalkaan ja pitkät ohjat hetkeks. Sitte pääty-ympyrälle laukkaa ja puomin yli. Laukka tuntu aika kivalta ja muoto pysy tosi hienosti! Sitte raviin, suunnan vaihto ja mentiin taas ympyröille laukkaamaan ja sama juttu, hienosti meni(;
Sitten jatkettiin ravissa koko uraa ja käyntiin ja jalkkarit taas kaulalle. Sitte sama volttitehtävä vaan toiseen suuntaan. Oikeessa kierroksessa mun piti keskittyä pitämään heppa suorana ja kivasti parani koko ajan.
Sitte jalkkarit jalkaan ja tein loppuverkat. Sitte käyntiin, mää.alas, loimi selkään, heijastinliivi ja talliin. Siellä normaalit toimenpiteet ja kottiin(:
Piimä on nyt parina päivänä ollu parempi ku hyvä ja nytki oli tosi upee ja se pysyy oikeinpäin iha tajuttoman hienosti! Ehkä se alkaa tulla rehellisesti läpi(;

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti