lauantai 27. syyskuuta 2014

Syksy tulee

Täällä päin on ollut viimeaikoina todella kylmät kelit ja se on näkynyt myös Rusinan käytöksessä, sillä sillä on nyt ylimääräistä energiaa, joka purkautuu välillä pöllöenergianakin!
Kohta parin viikon takaisia hyppykuvia saatte nähdä vihdoin ja viimein! Tässäpä! Loppuun hyppäsin pari hyppyä kaverini hevosella ja no... Köh.. Ihan ok ottaen huomioon että olin ekaa kertaa kyseisen hevosen kyydissä:D








Viikko sitten kävin ratsastamassa myös Piimällä, josta en oo vielä ehtinytkään postata. Ukko oli tosi hyvä, mutta väsy jotenkin tosi nopeesti, mutta ei se ollut kai kipee onneksi! Laitan tähän pari kuvaa menneeltä kesältä.




Rusinassa tosiaan nämä kylmät kelit näkyivät alkuun tosi selkeesti. Maanantaina meillä oli estevalmennus, joka oli harmillisesti illalla, joten kun se loppui, oli jo melko pimeää, joten jouduin taluttamaan ponin takaisin tallille. Valmennus meni oikeinkin kivasti, lukuunottamatta sitä, että poni yritti nakata mut alas vaikka kuinka monta kertaa u-käännöksillä, mutta en tullut yhtään kertaa alas ja hypättiin kolmoissarjaakin! Oli tosi kiva valmennus ja Outikin sanoi Rusinan olevan tosi näppärä hevonen! Poni ei epäröinyt missään vaiheessa ja muutamia ilopukkejakin lensi välillä, mutta jäi tosi hyvä fiilis! Mentiin lopuks 80-90cm rataa ja poni oli hiieno!

Yhtään kuvaa minulla ei valitettavasti vielä ole teille/:

Tiistaina menin sitten ilman satulaa ja poni oli tosi säpäkkänä, teki muutamat uukkarit ja pukit, mutta silti ei kaasu toiminut kun ei ollut raippaa eikä kannuksia, niin en voinut tehostaa pohjetta millää, mutta kyllä se lopuks meni läpi ja pystyin lopettamaan. Keskiviikkona sitten mulle tuli ihan tajuttoman huono olo ja jouduin lähtemään koulustakin kesken päivän ja nakitin märyn ratsastamaan. Meno näytti tosi kivalta kyllä, en voi muuta sanoa! Torstaina oli melko rankka kouluvääntö ja perjantaina sitten juoksutin ponin. Se oli liinan päässä ihan hullu ja pukitteli vaan hirveesti, mutta totteli ääniapuja tosi hyvin ja kun kutsuin, tuli käymään mun luona! Ja lopuks seuras niin nöyrästi ja oli sellanen halinalle<3




Saatiin myös yksi päivä kaverin kanssa tosi hyvä idea ja mun kaveri värjäs mun latvat pinkiks! Ei se mikään täydellisin värjäys oo, mutta tykkään ite, vaikka nää haalistuukin tosi nopeesti.


Ja tänään, maanantaina mentiin ratsastustunnilla maastoon, laukkaamaan rauhallisesti raviradalle. Menin suokkiruuna Jöröllä ja voi että oli kivaa!<3


Menin heti koulun jälkeen liikuttamaan Rusinan, enkä halunnu tehä mitään vakavaa ja rankkaa, joten päätin mennä ilman satulaa. Kiipesin kyytiin, ponilla oli väähän virtaa, joten irtojuoksutin sen aluksi ja noh, sehän paineli! Kiipesin sitten kyytiin ja poni oli aivan huippu hyvä! Kerran se teki uukkarin ja mä mätkähdin tyylikkäästi alas, mutta ennemminkin nauratti! Uudestaan kyytiin ja poni oli edelleen aivan super hyvä ratsastaa! Ai mää nii tykkään tosta mun ponista<3




Toivottavsti ette saa sellaista kuvaa, että Rusinasta on tullut ihan hullu, ei suinkaan! Se on ollu tositosi hyvä ratsastaa ja sillä on ollu nyt jonkin verran virtaa, juoksuttaessa se vähä possuilee, mutta ratsastaa on unelma! Toivottavasti saisin joskus tässä videoo teille kouluväännöistä ja miksei esteistäkin! Mutta pitää elää ajan ja tilanteen mukaan(:

perjantai 19. syyskuuta 2014

Pikaista päivitystä kuluneelta viikolta

Aikaa on jälleen kulunut viimepostauksesta, mutta ei tässä nyt ole mitään kauhean erikoista tapahtunutkaan. Ollaan Ruspen kanssa reenattu lähinnä sileellä, mutta käytiin tiistaina hyppäämässä Hinkulassa, josta postausta luvassa, kunhan saan siitä kuvia. Sen postauksen julkasemiseen voi mennä aikaa, mutta haluan teille niitä kuvia! Sileellä poni on ollu kiva ja tosi kuuliainen ja melko herkkä!


Koulussa ollaan ratsastettu ja ajettu. Meillä on kerran viikossa ajoa ja kaks kertaa ratsastusta. Yleensä ajetaan ainakin vielä pareittain ja Stiina toimii mun partnerina, koppakärreillä siis ajellaan. Viimeks ajettiin Saulilla, joka oli ihan kiva ajettava, vaikka ois halunnu mennä vähän kovempaakin, joten oli varmaa siksi hieman painava kädelle.


Tällä viikolla ratsastin molemmilla tunneilla Manulla, joka siis on hieman haastava jos sitä pelkää yhtään. Oon nyt menny sillä kolmesti ja ai että mä rakastan sitä mulkosilmää! Okei, se on vähän vino, hidas pohkeelle ja silleen, mutta jotenki ku se on se, jolla eniten olen mennyt, on luottamus siihen kasvanut. Tarhasta se tulee löysällä narulla kiltisti. Kerran se yritti karsinassa mua näykätä, mutta toruin, eikä sen jälkeen oo tehny mitään pahaa, päinvastoin!<3 Toivottavasti saisitte jotenkin joskus materiaalia tästä upeesta ruunasta, jolla on sika hienot liikkeet kun se vaan kehtaa liikkua!


Tosiaan huomenna lauantaina Rusinalla on vapaapäivä, joten pääsin pitkästä aikaa kotiin niin, että voin tehdä jotain muutakin kun maata sängyssä kipeenä! Ensimmäinen viikonloppu koulujen alun jälkeen, kun olen terve ja perjantaista sunnuntaihin kotona! Outoa:D meillä on maanantaina Rusinan kanssa Outin estereenit Hinkulassa ja Vuokon valmennuksiin mennään heti kun mahdollista! Mutta tällainen tosi pikainen päivitys nyt. Sori kun nyt kuvien laatu on vähän heikentynyt kun kuvat on puhelimelta, mutta onpahan edes jotain mitä teille näyttää. Otan ensiviikoksi kameran Kiuruvedelle, joten ensiviikonloppuna jos pääsisin taas kotiin, tekisin teille oikeesti kunnon postausta pitkästä aikaa! 

Laittakaa kommenttia, jaksaako näitä kuulumispostauksia lukea, millaisia erilaisia postauksia haluaisitte kun kuulumiset ja videopostaukset (MyDay tulee kyllä!)? Inspis blogin suhteen on suuri, joten tarvitsen idoita uudenlaisiin postauksiin ja mielipidettä näihin kuulumispostauksiin, kiitos!(:

sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Takaisin treenaamaan

Ei minulla onneksi ollut keuhkokuumetta, mutta todella sitkeä tämä tauti silti on! Oon vieläkin vähän kipeä, yskittää ja hengästyttää tosi herkästi ja kurkku on täynnä räkää tai jotain vastaavaa. Oon kuitenkin yrittänyt jo vähän ratsastaa Rusinaa, mutten kuitenkaan kauhean rankasti itseäni ajatellen, mutta nyt päätin, että pakko alkaa kunnolla jo reenata!


Lähdin siis Maaningalle sairastamaan viime viikon sunnuntaina ja Kiuruvedelle palasin torstaina asuntolalle. Keskiviikkona menin junalla Iisalmeen, josta äidin kyydillä käytiin Kiuruveden agrimaketissa ostelemassa mm. ihottumaloimea, suolakiveä... Vietiin ne sitten Rusinalle ja soviteltiin loimi. Se oli sitten siinä ja siinä, oliko se hyvän kokoinen, mutta koska poni ei vaikuttanut yhtään ahdistuneelta ja kyllä se nyt on venynyt, joten ihan hyvä, että otettiin se! Se on siis vaan ihan perus harmaa Horzen ihottumaloimi, samanlainen, mikä se vanha riekaleinenkin oli.


Torstaina tulin sitten asuntolalle ja kävin Reetan kanssa illalla kävelyttämässä Rusinan. Menin ilman satulaa ja Reetta otti ponin varmuuden vuoksi liinaan kun käytiin kävelemässä tietä pitkin. Tosi kivaa kun pääsee ponin kanssa harjottelemaan maastoiluakin, vaikka ei muita hevosia mukana ole ollutkaan, on Ruspe käyttäytynyt niin nätisti!<3
Perjantaina kävin itse ratsastamassa. Menin alle puoli tuntia + kunnon kävelyt ja olin itse niin hengästynyt ja yskimisestä ei meinannut tulla loppua! Tein perus juttuja, ympyröitä, väistöjä... Poni ei ollut oikein parhaimmillaan ja oli tosi epätasanen ratsastaa. Loppuraveille se kumminkin sitten rentoutu ja oli tosi kiva!
Lauantaina käytiin Stiinan kanssa puoliks ratsastamassa, että poni sai liikuntaa kunnolla, vaikka minä olenkin vähän puolikuntonen vielä. Mä kävin ensin itse kyydissä tekemässä "verkkaa" ja Stiina teki sitten loput työt. Tein paljon ympyröitä ja diagonaali-linjoja, joissa otin keskiravia. Poni oli edellispäivään nähden aivan super hyvä! Ainut oli vaan vasen laukka, joka kyllä pyöri, mutta poni ei oikein jaksanut kantaa itse niin hyvin kuin oikeaan kierrokseen ja se oli sinne vähän jäykempi, joten siihen pitää nyt kiinnittää huomiota ja alkaa treenaamaan. Oikeelle se oli sitten aivan huippu kiva!









Tänään käyn itse ratsastamassa ja ajattelin ottaa ihan kunnolla suoristukset ja taivutukset läpi. Joku päivä mennään kyllä hyppäämään Rusinan kanssa Hinkulaan kun ponikaan ei oo pitkäänpitkään aikaan päässyt pomppimaan! Koitan saada jotenkin kuvia, jotta voisin tehdä postauksen hypyistä. Jepjep, adios!


maanantai 8. syyskuuta 2014

Kuumetta pukkaa

Joo eli tosiaan Rusina on ollu nyt tosi kivasti uudessa kodissaan ja meillä on ollut kivaa. Harmittaa vaan kun muutkin ovat jo joutuneet sitä liikuttamaan ja varsinkin nyt, kun minulla epöillään keuhkokuumetta, mutta toivottavasti se ei ole sitä. Kelataan nyt kuitenkin aikaa taaksepäin!
Viime viikon tiistaina oli jo päivä, jolloin en itse voinut käydä ratsastamassa koska olin luokan kanssa Maaseutu päivillä tai jossain Muuruvedellä, joten kaverini Hensu kävi ratsastamassa. Edellisenä päivänä Hensu kävi mun kanssa ponin luona ja kokeili, miten poni kulkee. 


Tiistaina Rusina oli ollut aika kiva! Keskiviikon poni sai kokonaan vapaaksi kun tulimme Stiinan kanssa myöhään Muuruvedeltä. Torstaina sillä oli kevyt juoksutuspäivä, sillä meillä alkoi päikkä, eli tallityöviikko Hinkulassa.



Perjantaina ratsastin kunnolla ja testattiin kankia! Poni otti ne tosi nätisti suuhun ja alkuun vähän ihmetteli kun lähettiin ratsastamaan että mitä siellä suussa oikein on, mutta kulki ihan super hyvin ja Stiina opettaa meille laukanvaihtoja, joten niitäkin vähän treenattiin. Lauantaina käytiin Rusinan kanssa maastoilun kautta Hinkulassa koulua vääntämässä ja joskus ois tarkotus mennä sinne hyppäämään. Rusina oli tosi kiltisti koko matkan, mitä nyt kerran lähti pukkilaukkaa kotiinpäin, mutta yllättävän rauhassa oli jos ottaa huomioon, ettei sillä ole maastoiltu Käytännössä ollenkaan ja nyt oltiin ihan ponin kanssa kahdestaan! Mentiin siis raviradan kautta, jossa otettiin vähän ravia ja poni pääs laukkaamaankin maastoon! Pitää ostaa buutsit ja lähtee joskus laukkaamaan kunnolla tohon radalle! 
Tosiaan mentiin kouluvääntöä kentällä ja Hensu tuli siihen kattelemaan. Poni oli aivan huippukiva ja eteenpäinpyrkivä ja hyvä niin, koska meidän ratsastuksen opettajammekin tuli kattomaan menoa ja vammaisratsastuksen valmentaja katteli meidän menoa hetken jostain myös kuulema!:D noh, Apsun mielestä Rusina on tosi hieno poni! Noh, niinhän se on<3


Lauantai-iltana sitten mulle tuli yllättäen kunnon yskän puuskia ja hengittäminen sattu. Hensu ei halunnu enää kattoo sitä menoa ja ensihoitajat tuli tutkimaan mut. Ne epäili keuhkoputken tulehdusta ja anto kipulääkettä, että saan nukuttua ja käski mennä aamulla lääkäriin ja päikkääminen loppui sitten siihen.
Menin lääkäriin ja se sano että mulla on normaali yskä.. Koitin kysellä siltä, sattuuko normaali yskä ja että voinko tehä töitä. Se sano että kevyitä, joten jouduin tallimestarin kanssa hakemaan saikkua! En kumminkaan sen lääkärin diagnoosia halunnut uskoa, sillä illalla mulle nousi melko kova kuume ja olo oli aivan kauhea!


Tosiaan tuo kuva on otettu alkuillasta ja viimeisin mittaus näytti 38,5 astetta, joka on mulle jo jonkin verran, joten menin kotona lääkäriin. Hensu, Reetta ja Märy liikuttaa Rusinaa, vaikka itse haluaisin niin kovasti olla nyt ratsastamassa, mutta ehkä kannattaa nyt vaan koittaa parantua. Olin silloin aikaisemminkin kipeä, enkä oikein ehtinyt parantua vielä kokonaan, ennenkuin tämä uusi tuli. Tänään lääkäri määräs mulle antibioottia ja käski mennä keuhkokuviin keuhkokuumeen varalta. Toivon nyt ettei tämä ole sitä, koska haluan päästä ratsastamaan mun omalla ponilla! Huomenna saan varmaankin tietää mitä se on ja olen nyt sormet ristissä, että tervehtyisin nopeasti!

 
Tosi ärsyttävää kun aina harvoin kun oon kotona enemmän kuin yhen yön, oon kipee enkä pääse Piimän luo.. Ärghh...