sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Takaisin treenaamaan

Ei minulla onneksi ollut keuhkokuumetta, mutta todella sitkeä tämä tauti silti on! Oon vieläkin vähän kipeä, yskittää ja hengästyttää tosi herkästi ja kurkku on täynnä räkää tai jotain vastaavaa. Oon kuitenkin yrittänyt jo vähän ratsastaa Rusinaa, mutten kuitenkaan kauhean rankasti itseäni ajatellen, mutta nyt päätin, että pakko alkaa kunnolla jo reenata!


Lähdin siis Maaningalle sairastamaan viime viikon sunnuntaina ja Kiuruvedelle palasin torstaina asuntolalle. Keskiviikkona menin junalla Iisalmeen, josta äidin kyydillä käytiin Kiuruveden agrimaketissa ostelemassa mm. ihottumaloimea, suolakiveä... Vietiin ne sitten Rusinalle ja soviteltiin loimi. Se oli sitten siinä ja siinä, oliko se hyvän kokoinen, mutta koska poni ei vaikuttanut yhtään ahdistuneelta ja kyllä se nyt on venynyt, joten ihan hyvä, että otettiin se! Se on siis vaan ihan perus harmaa Horzen ihottumaloimi, samanlainen, mikä se vanha riekaleinenkin oli.


Torstaina tulin sitten asuntolalle ja kävin Reetan kanssa illalla kävelyttämässä Rusinan. Menin ilman satulaa ja Reetta otti ponin varmuuden vuoksi liinaan kun käytiin kävelemässä tietä pitkin. Tosi kivaa kun pääsee ponin kanssa harjottelemaan maastoiluakin, vaikka ei muita hevosia mukana ole ollutkaan, on Ruspe käyttäytynyt niin nätisti!<3
Perjantaina kävin itse ratsastamassa. Menin alle puoli tuntia + kunnon kävelyt ja olin itse niin hengästynyt ja yskimisestä ei meinannut tulla loppua! Tein perus juttuja, ympyröitä, väistöjä... Poni ei ollut oikein parhaimmillaan ja oli tosi epätasanen ratsastaa. Loppuraveille se kumminkin sitten rentoutu ja oli tosi kiva!
Lauantaina käytiin Stiinan kanssa puoliks ratsastamassa, että poni sai liikuntaa kunnolla, vaikka minä olenkin vähän puolikuntonen vielä. Mä kävin ensin itse kyydissä tekemässä "verkkaa" ja Stiina teki sitten loput työt. Tein paljon ympyröitä ja diagonaali-linjoja, joissa otin keskiravia. Poni oli edellispäivään nähden aivan super hyvä! Ainut oli vaan vasen laukka, joka kyllä pyöri, mutta poni ei oikein jaksanut kantaa itse niin hyvin kuin oikeaan kierrokseen ja se oli sinne vähän jäykempi, joten siihen pitää nyt kiinnittää huomiota ja alkaa treenaamaan. Oikeelle se oli sitten aivan huippu kiva!









Tänään käyn itse ratsastamassa ja ajattelin ottaa ihan kunnolla suoristukset ja taivutukset läpi. Joku päivä mennään kyllä hyppäämään Rusinan kanssa Hinkulaan kun ponikaan ei oo pitkäänpitkään aikaan päässyt pomppimaan! Koitan saada jotenkin kuvia, jotta voisin tehdä postauksen hypyistä. Jepjep, adios!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti