lauantai 29. marraskuuta 2014

Tilannekatsaus

Oon edelleen pois pelistä, sairaslomaa vuoden loppuun asti ja pian menen magneettikuvaukseen, jotta saadaan varmistus, mikä tässä polvessa oikein on. Kaverit siis edelleen liikuttaa Rusinaa ja se on kuulema ollu vähän possu! Hahhah:D pari viikkoa sitten julkaisin edellisenpostauksen ja edelleen ollaan samassa tilanteessa.. Pikkasen alkaa turhauttaa, mutta minkäs teet. Postauksen julkaisun jälkeen kävin kävelemässä Ruspen selästä käsin ja se oli vaan niin ihanaa<3


Kaverit on lähetelly ponista kuvia ja videoita! Nyt saatte nähdä niistä kuvista osan, mutta ihan kaikkia en teille julkaise. 





Käytiin tänään äitin kanssa Hööksissä ja siellä vierähtikin tovi, mutta kaikenlaista tarpeellista tarttu mukaan! 


Saapastuet. Näitä on kaipailtu pitkään!


Normaali turparemmi alaturpiksella. Vanhasta kulu soljen kohdalta, pitäis korjata, mutta pitää ponilla nyt olla turpis!


Tollanen.. Mikä tuo nyt oikein on oikealta nimeltään. Kuitenkin tommonen huivi!


Jalkaheijastimet ponille!


Ja myöskin heijastin ratsastusloimi. Nyt näkyy!


Juoksutusapu. Sama vehje, mikä Piimällä alla olevassa kuvassa.



Ja sitten vielä tollaset ihanan pehmeet topparatsastushanskat. Ne ei oo läheskään niin tönköt, mitkä mut entiset!

Sellaisia juttuja. Mun tekis niin mieli alkaa kunnolla reenaamaan ja aivan varmasti jos magneettikuvasta ei löydy mitään ihmeellistä, heitän kepit hevon sinne ja alan kävellä vaikka kuinka sattuis! Pakko päästä takas satulaan! Noh, mutta näillä mennään edelleen. 

sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Se ois sit pieni ratsastustauko

Eihän se mun polvi oo yhtään parantunu. Kävin viime viikolla yksityisellä lääkärillä ja mulle määrättiin tulehduskipulääkettä, sillä polvessa oleva kierukka on revennyt. Se kyllä parantuu, mutta luultavasti melko hitaasti, joten hevosen selästä olen vieläkin pois. Ärsyttää ja sattuu niin paljon.. Kaverilla oli kepit asuntolalla, joten niillä kiidän siihen saakka, kunnes pääsen taas kävelemään.



Rusinaa liikuttaa mun kaverit ja välillä pakko itsekin lähteä tallille mukaan. Olisi niin kiva päästä treenaamaan omalla hevosella, mutta no can do. Lääkäri sanoi, että voi mennä muutamakin viikko, ennenkuin kipu hellittää, joten voi olla, että oon maan tasolla vielä kuukaudenkin! Rusina on onneksi ollut terve ja sillä ei oo mitään hätää. Se on hyvässä hoidossa ja se saa liikuntaa melkeinpä normaalisti. Nuo lääkkeet kaiken kukkuraksi aiheuttaa vähän pahoinvointia ja väsymystä. Mutta kyllä tästä noustaan!


Viime viikon tiistaina oli kulunut viikko siitä, kun ratsastis edellisen kerran ja lähdin sitten kaverini kanssa ponia liikuttamaan ja nousin alkukäynneille kyytiin, oli pakko! Aijjai se satulaan kiipeäminen teki kipeää, mutta en oo varmaan ikinä ollut niin onnellinen siitä, että saan kävellä pitkin ohjin!<3


Koulussakin vaan katson kun muut tekee. Meinaa vähän turhauttaa olla tekemättä yhtään mitään. Ensimmäinen viikko meni joten kuten, mutta nyt alkaa tuntumaan vähän pahalle jo ja pelkkä hevosten kanssa oleminen on aivan ihanaa siihen asti, kun pitäisi lähteä ratsastamaan ja itse ei pääse.. Viime keskiviikkonakin traktoritunneilla istuin vaan kyydissä kun kaveri kynti. Mutta oli hauskaa kun meinattiin vähän upota tuonne pehmeälle pellolle!


Koulussa oli myös yksi päivä joku hoitaja, joka käytti iilimatoja hevosten vaivojen hoitoon! Iilimadot olivat siis joitain muita, mitä järvistä löytyy, nimittäin ne imi verta ja niistä tuli yli 100 eri lääkeainetta verenkiertoon. Mielenkiintoista katsoa, tuleeko niistä jotain vaikutteita.


Mutta kirjoittelen Rusinan kuulumisia mahdollisimman paljon, vaikken sitä itse liikutakkaan. Vielä minäkin sen kanssa reenaan normaalisti pian!

lauantai 8. marraskuuta 2014

Voihan ärsytys

Noh, mitäs. Päikkä meni kivasti, lopetin jo tiistaina koska olin vaan korvaamassa kesken jäänyttä viikkoa. Päikän päätteeksi sain vihlovan polven. Siinä on kai vaan rasitusvamma, mutta nimensä mukaan on hyvin rasittava, kun ei oo mitään sieltä mennyt, mutta nesteilee vähän ja pakko käyttää polvitukea. Ja kappaskappas, tästä syystä myös sain terkkarilta lappusen, jonka päälle hän sanoi ettei kannata ratsastaa nyt sunnuntaihin asti. Että semmosta.


Noh, hommasin Rusinalle viikonlopuks liikuttajan, kiitos! Onneksi heppakoulussa on yleensä edes joku, joka pystyy ponia liikuttamaan mun ollessa kipeänä. Toisaalta tuntuu, että oon jatkuvasti kipeä jostain tai jotenkin, mutta jospa sitä yrittäis alkaa syömään vitamiineja ja varomaan virheasentoja niin pysyisi edes hetken ratsastuskunnossa. Äiti kävi ostamassa mulle polvituen sillä aikaa kun pakkasin kotiin lähtöä varten. Tulin siis pitkästä aikaa kotiin viikonlopuksi!


Oi että mulla on jo nyt ikävä tallille kun en oo nähny Rusinaa.. Päivään. En oo ite ratsastanu sillä pitkään aikaan tämän polven takia, mutta onneksi tiedän, että se on ollut hyvässä hoidossa ja taitavalla ratsastajalla. Eilen perjantaina sillä oli vaan käppäilypäivä, mutta tänään Tette oli käyny maneesilla pyörimässä ja oli mennyt kuulema kivasti, lukuunottamatta muutamia uukkareita maastopätkällä!


Ilmat on ollu täällä ollu nyt melkosen kylmiä ja päikän aikaankin ilmat oli melko kivoja ja torstaina otin kameran kouluun mukaan. Meidän luokalla oli siis ratsastusta aamusta iltapäivään ja viimeiset kaksi tuntia anatomiaa, joten piti mennä kouluun ja ksoka mulla se ratsastuskielto oli, ajattelin että voin kuvata!



Ja tietenkin meillä olisi ollut leikkitunti juuri silloin, kun minä olen pois pelistä.. Noh, olihan se ihan kivaa katsoa kun muut piti hauskaa, mutta olinpahan lämpimässä! Ja iltapäivällä ne sitten myös hyppäsivät. Sainpaha kuvia, eikai siinä!


Maisemat on ollu kyllä tosi kivan näkösiä nyt lähiaikoina kun on ollut niin vaaleaa ja talvista, vaikkei sitä lunta nyt vielä niin älyttömästi olekaan!



Mutta nyt vaan toivotaan, että polvi paranee ensiviikkon alussa, jotta pääsen itse liikuttamaan ponia! Koitan vähän liikutella sitä myös vihlomisasentoon ihan vähäsen, jotta se vähän vertyisi ja veri lähtis kunnolla kiertämään ja se paranis. Pitää nyt koittaa selvitä sen kanssa! Palataan!

sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Estehyppelöitä

Hypättiin tänään Puspen kanssa Hinkulassa. Alunperin piti mennä koulua, mut sitten päätettiin et hyppään ja lainasin Stiinalta panssaria ja martingaalia ja eikun menoks! Verkkasin melko pitkään kun ooteltiin Hensua maneesille. Tein paljon siirtymisiä askellajien sisällä ja pari spurttia. Puspe toimi toosi hyvin ja oli tosi kuuliainen.
Hensu sitten tuli ja otti ponin ja mä laitoin esteet. Laitoin jumppasarjan - ristikko ja okseri. Kiipesin sitten kyytiin ja Hensu nosteli esteet. Aluks väli oli vähän liian pitkä, senkin jälkeen vähän hakemista ravilähestymisellä, joten päätin tulla suorilta laukassa ja johan alko onnistua! Ei oltu hypätty pitkään aikaan, joten mä oli melko ruosteessa, mutta poni hoiti homman! Kerran se kiels kun toin huonosti ja liian hitaasti ja rönättiin okserin sekaan, mutta en tippunu, poni oli kunnossa, homma jatkukoon! Loppujen lopuksi mä hyppäsin noin metriä. Laitoin sitten Stiinan kyytiin (esteratsastaja) ja se veti ponilla sitten noin 115cm! Wiii mun poni osaa lentää<3


Hensulla oli sitten mun pädi mukana, joten saatte nyt katsella videoo, jonka Stiina kokosi. Siinä on myös Stiinan hyppäämistä. Kyllähän sen huomaan, kuka on enemmän hypänny ja kumpi tykkää enemmän sileellä menosta, mutta kyllä mustakin esteitä on ihana hypätä välillä!