lauantai 17. tammikuuta 2015

Epätoivo alkaa iskeä..

Voi että mua tällä hetkellä niin suututtaa, ketuttaa.. Ponilla on kaikki hyvin, mä olen tosin taas kipeä. En voi ymmärtää enää, miten on mahdollista olla kuukaudessa vähintään kerran terveydenhoitajan vastaanotolla hakemassa sairaslomaa! Vuokon valmennuskin meni nyt ohi meiltä ja juuri kun alkoi tuntua niin hyvältä kaikki, tämä ihme ebola (ei mulla nyt oikeesti mikää ebola sentää oo!) pukkaa päälle. Kuumetta siis ei ole ollut oikeastaan, välillä se tuntuu nousevan, mutta ennen kuin ehtii huomatakaan, se taas laskee. Huono olo ja heikotus on päällä koko ajan, selkään koskee minkä kerkee ja tuntuu ettei oikein mitään uskalla syödä, ettei tule paha olo. Oon mä jo vähän paremmassa kuosissa kuin pari päivää sitten, mutta en kuitenkaan vielä missään loistokunnossa!


Ennen kun tuli kipeäksi, liikuttelin Rusinaa normaalisti. Tosin lähinnä vaan kotikentällä, mutta kunhan tästä taas pääsen "jaloilleni", siis tervehdyn, aletaan tekemään vaihtelevampaa treeniä ja joku päivä käydään raviradalla laukkaamassa! Mulla on jo nyt kauhea kaipuu ponin luokse ja sillä ratsastamaan! Sunnuntaina, eli huomenna liikutan sen itse, olin missä kunnossa tahansa! Ei varmaankaan mennä normaalia koulua, vaan tehdään jotain kivempaa ja sellaista, missä en rasita kamalasti tuota mun selkää!


Kunhan vain pysyisin terveenä tämän taudin mentyä ohi, aloitetaan Rusinan kanssa kunnollinen treeniputki! Olisi myös itseni kannalta kivaa päästä ratsastamaan muillakin hevosilla, että opin ratsastamaan erilaisia kauramopoja. Tai oikeastaan lähinnä pidän yllä sitä, että osaisin muunlaisiakin hevosia ratsastaa, kuin tuota omaa rakasta!<3


Mutta nyt keskitän ajatukseni lähinnä paranemiseen! En vaan kertakaikkiaan enää kestä tätä sairastelua! Ponin treenaus, koulunkäynti.. kaikki kärsii kun olen kipeänä!


Mutta lisää postausta, kunhan paranen! Kiitos ja kuulemiin!

lauantai 10. tammikuuta 2015

Uusi ulkoasu!

Tekaisin uuden ulkoasun nopeasti blogille, sillä joulu oli ja meni jo ajat sitten, joten oli pakko saada vähän uutta ilmettä blogille! Pitkään ette joudu tätä katselemaan, sillä joitakin vikoja siitä löytyy ja se on melko tumma ja banneri on melko sekava. Kuitenkin, tein sen nopeasti kotona käydessäni, mutta jo viimeistään parin viikon päästä muutan ulkoasua vähän paremmaksi!

Piimä ennen vuodenvaihdetta<3
Huomenna siis menen takaisin Kiuruvedelle ja suunnittelin, että joku päivä voisi päivänvalon aikaan mennä tallille vähän kuvailemaan ja parasta olisi, jos saisin kaverin mukaan! Piimällä en tällä viikolla käynyt ratsastamassa, sillä tänään, lauantaina oli melko kiireinen päivä ja huomenna jo lähden pois.. Ikävä on jo ukkoakin! Viikonloput on vaan aivan liian lyhyitä..


Oon myös miettiny, millaista mun elämä olisi, jos olisin jäänyt lukioon ja Rusina asuisi jossain Maaningalla? Olisiko se parempaa vai huonompaa? Siihen en osaa vastata! Toisaalta jos mietitään nykyistä elämääni: asutaan ponin kanssa Kiuruvedellä, opiskelen lukiossa, sekä ratsastuksen ohjaajaksi, en asu kotona. Onhan se melko hyvää! Entä mitä se voisi olla: asuisin kotona, poni jossain päin, olisin lukiossa. Molemmat olisi hyviä vaihtoehtoja mielestäni, mutta jos ajatellaan, ehkä tykkään enemmän tämänhetkisestä tilanteestani! Saan koulujen loputtua ylioppilaslakin, mutta myös ammatin, opin elämään omillani ja tekemään omia päätöksiäni! Kuitenkin minulla on aina Rusina mukanani ja tietenkin kaverit!


Asuntolalla välillä toivoisi vaan, että saisi olla kotona, rauhassa. Sitten kun koittaa viikonloppu, välillä haluaisi niin paljon Kiuruvedelle Rusinan luo! Asuntolalla kyllä viihtyy parikin viikkoa hyvin kavereiden ja ponin kanssa, mutta olen huomannut, että on kotonakin kiva välillä käydä pyörähtämässä porukoita ja kavereita moikkaamassa! Kyllä mä tykkään mun elämästä!


perjantai 9. tammikuuta 2015

Arki jatkuu!

Kiuruvedellä ollaan siis nyt Rusinan kanssa oltu jo suunnilleen viikko ja arki on lähtenyt ihan hyvin rullaamaan. Normaalisti mennään, miten mentiin ennen mun saikkua ja joululomaakin! Ekoina päivinä poni oli aivan toosi hyvä! Sillä oli jostain kertynyt tosi paljon energiaa ja se liikku niin hienosti eteenpäin, eikä laiskotellut! Ehdin jo ajatella, että se löysi hyvän oman moottorin, mutta sitten vapaapäivän jälkeen se oli oma laiska itsensä! Voi poni<3





Kyllä ponistaki toisinaan lähtee liikettä! Ai että<3



Perusreeniä tosiaan tehty eka viikko lähinnä ihan vaan kentällä. Ensi viikolla mennään kyllä pitkästä aikaa hyppäämään ja Vuokon reeneihin! Rusina on ollut muutamina yksittäisinä päivinä vähän väsynyt, niinkuin minäkin! Ei se ole kipeä tai mitään sellaista ja sitten nyt esimerkiksi eilen ja tänään oli taas virkeä ja sosiaalinen oma itsensä. Oon vaan niin onnellinen tosta eläimestä, etten osaa sitä edes sanoin kuvailla!

Oonpas edustavanaxD Mut poni niin söppänä<3
En ole tällä hetkellä siis Hingunniemessä koulussa, vaan minulla on lukiojakso! Lukujärjestys on helpompaakin helpompi, joten jospa jaksan opiskella kerrankin kunnolla! Rusina auttaa asiassa, mutta minusta tuntuu, että minun on pakko käydä ratsastamassa muillakin hevosilla, etten vaan jämähdä! Se minua varmaan kaikista eniten pelottaa! Jos näin ei voisi tapahtua, tottakai ratsastaisin vaan Rusinalla! Mutta nyt olen vaan niin onnellinen hevosen omistaja, että en voi muuta enää toivoakaan! <3

sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Vuosi 2014!

Niin se 2014 vuosikin vierähti! Paljon on tapahtunut, on ollut jyrkkiä ylämäkiä, mutta myös paljon myötämäkeä! Paljon on opittu ja reenattu. Verta, hikeä ja kyyneliä vuodatettu. Ei voi muuta sanoa, kuin että oli todella antoisa ja tapahtumarikas vuosi! Katsotaan mitä on oikein tapahtunut!

Tammikuu

Minut valittiin Team Lapinjärveen Rusinan kanssa. Team oli siis edustusjoukkue, joka reenasi aktiivisesti (2 kertaa viikossa tunnilla jos oli tuntihevosen kanssa teamissa, sekä vähintään 1-2 kertaa kuukaudessa valmennus). Tammikuussa lähinnä minä tunnustelin, miten Rusinaa täytyy ratsastaa erilaisissa tilanteissa ja tehtävissä.




Tottahan toki menin muillakin, kuvia ei vaan kauheasti ole!




Helmikuu

Menin monilla muillakin hevosilla kuin Rusinalla! Kävin enemmänkin kuin pari kertaa viikossa tunnilla!

Kajolla kavalettejä 
Piimä<3
Piimällä kangilla
Hapsu
Piimällä ilman satulaa
Melko paljon tuli myös maastoiltua!

Piimän ja Hannan & Dumbon kanssa jäällä rallia<3!

Piimä pellolla

Ihkulla peltorallia!
Rusinalla reeniä
Maaliskuu

Maaliskuussa oli vähän vaihtelevampaa treeniä, mutta maastoilu jäi vähemmälle lumien sulaessa pois.

Piimällä kavaletteja

Rusinan kanssa hyppäämässä
Ilman jalustimia Rusinalla. Aina kun menen ilman jalkkareita, mun lonkkiin alkaa koskemaan!
Piimän irtojuoksutusta

Rusinalla Anu Korppoon kouluvalmennuksessa
Treeniä
Harjoituskisat, HeB. 1. sija!

Huhtikuu

Huhtikuussa meillä oli Rusinan kanssa miedän ensimmäiset yhteiset estekisat, joissa mentiin todella kovaa, ei kovin hallitusti, mutta 70cm 5. sija! Kouluakin tietenkin reenattiin ahkerasti!



Anu Korppoon valmennusviikonloppu

Estereenejä ennen kisoja
Seuraestekisat!
Nii mentiin kovaa:D

Piimällä hyppyjä
Ensimmäinen kerta Tikun selässä

Toukokuu

Hevosilla alko olemaan vähän kevättä rinnassa, kuten ratsastajillakin, joten jonkin verran mentiin ilman satuloita ja meillä oli mukavaa! Hevosia totuteltiin jo vihreälle heinälle.

Huippufiilis!
Rusinan kanssa huippu kisapäivä, kaksi HeB voittoa!
Piimä syömässä
Ilman satulaa hyppyä
Rentoo menoo lämpimällä ilmalla<3

Maastossa esteitä!
Kesäkuu

Ihanaa, loma, lämpö ja tallilla pyöriminen! Kesä oli aivan ihanaa aikaa! Team järjesti myös harjoitusestekisat, mutta niistä ei ole yhtään kuvaa, mutta 2. sija!

Huhhuh aurinko!
Piimä vähä pöllönä muutettuaan Talaksesta koulun puolelle
Vähän rennompi
Ratareenejä
Meidän toiset yhteiset estekisat
75cm

75cm 2.sija!
85cm, hieno poni!
Mentiin me paljon kouluakin Rusinan kanssa tunneilla, mutta niistä kerroista ei oikein oo kuvia!

Laukanvaihtoharjotuksia kavaleteillä
 Heinäkuu

Tämä varmaankin tapahtumarikkain kuukausi, jossa oli niin monenmoista tunnetilaa, että ei mitään järkeä! Saimme kuulla Lapinjärven lopettavan, koulunvaihtopohdinnat, sekä muutenkin tulevaisuus oli jossain vaiheessa niin auki, että olin jossain vaiheessa niin pohjalla kun voi vaan olla! Mutta kun sieltä noustiin, elämä hymyili leveämmin kuin koskaan!

Kersalla esteitä
Piimä hienona!
Ponityttö
Esteitä Finalla
Piimällä
Ponygirl joojoo:D
Elämä hymyilee
Finalla treeniä
Kajolla koulureeneissä
Aina ei oltu Piimän kanssa samaa mieltä
Minusta oli tulossa hevosen omistaja!


Pieni tallikisu Formula<3 ikävä!
Elokuu

Viimeisiä kisoja Maaningalla ja Kiuruvedelle muutto, sekä pian hevosenomistajaksi tuleminen oli samalla melko haikeaa, kuin myös upeaa!

Fionalla harjoituskisat Hurmalla, HeB, 1.sija!
Fiona seuramestaruuksissa, HeB, 2.sija + seuramestaruus kultaa!
Rusina seuramestaruuksissa HeA, 2.sija + seuramestaruus kultaa!
Näin on kaikki tämän vuoden kisat tänne kirjailtu ja ihan hyvinhän nuo tuntu menevän kun jonkin verran rusetteja tuli!

Ekaa kertaa ajaminen hevosella oli upeeta!
Uusi hevostuttavuus, Nila II, om. Stiina
Tulin ekalla kouluviikolla kipeäksi, mutta Rusinan luo oli päästävä, kohtahan se olisi virallisesti minun!
Ratsastuskoe Fagolla, ohjaaja puolelle pääsin!
Minä siis muutin edeltä Kiuruvedelle, mutta ei kauaa mennyt, kun Rusinakin tuli ja oli viimein minun!

Lähdossä Kiuruvedelle
Rusina ensimmäisenä päivänä Kiuruvedellä!


Syyskuu

Kiuruvedellä treenaamista! Olin melko paljon kipeänäkin!

Ekaa kertaa Hinkulaan hyppäämään!




Keuhkokuume epäilyä..


Maastoilu harjotuksia
Manu<3 mulkosilmä, jolla suoritin 1.radan!
Hiuksetkin sai vähän väriä!

Lokakuu

Lokakuussa oltiin jo päästy hyvinkin arkeen kiinni, eikä silloin mitään ihmeempää edes tapahtunut. Välillä olin vähän nuhanenä, mutta ei se nyt menoa haitannut!

Ekoja hyppyjä Hinkulan maneesissa 

Päikässä

Rolle, minun passiheppa<3
Syysloman olin siis päikkäämässä, joten Rusinan liikutuksesta ei tullut ongelmia!


Marraskuu

Marraskuun alku meni aika hyvin! Ehkä liiankin hyvin..

Hyppäsin Rusinan kanssa metriä ja Sttina 115cm!<3
Sitten... Päikän viimeinen päivä.. Meni polvi. Eikä se siitä sitten parantunut koko loppu kuukauteen!

Tästä se pitkä ratsastustauko lähti..
Pari päivää vaan olin, kunnes oli pakko ottaa kyynersauvat käyttöön!


Kävinhän mä toki pari kertaa käppäilemässä Rusinalla, mut ei se ole sama asia. Kävellä 10 min ja ratsastaa kunnolla kaikissa askellajeissa!


Hensu hoiti Rusinaa mun saikun ajan, KIITOS<3 En ois kyllä tienny, mitä oisin tehny jos mulla ei ois noin ihanaa kämppistä! Hensun lisäksi Rusinaa liikutti myös Satu, toinen kämppiksistäni! Kiitos!!

Joulukuu

Alku meni edelleen sairaslomalla. Oikeastaan melkein koko kuukausi! Loppukuusta olin koulussa vain muutamia päiviä viikossa, mutta kotona meinasin tylsistyä. Keksin sitten, että menen ratsastamaan, Piimällä, ilman jalustimia! Se tunne kun pääsit noin 1,5 kuukauden tauon jälkeen laukkaamaan ja ravaamaan!<3


Rusina oli silloin melko pöllöllä päällä, koska Hinkulan maneesin pohja meni remppaan ja kenttä oli tosi liukas ja kova!


Sain tietää polveni olevan ehjä, joten sen jälkeen aloin hiljalleen jumpata sitä enemmän ja pikku hiljaa heitin kepit menemään ja nousin ratsaillekin melko pian! En todellakaan kivuitta, mutta silti!


Koulussakin ehdin käydä kahdella ratsastustunnilla ennen lomaa! Menin molemmilla tunneilla Rullalla, toinen este, toinen koulu.


Joululoma alko, Stiina tuli meille ja vietiin Rusina naapuriin ja majailtiin Maaningalla loppu vuosi! Maastoiltiin tosi paljon ja mentiin pellolla. Ensimmäiset päivät näytti jonkin verran tältä, mutta kyllä niitä hyviäkin pätkiä välillä tuli, mutta uukkareita tuli melkosen paljon!



Mutta vähän itseluottamusta lisää ja eteenpäin!



Harjoittelu tuotti tulosta! Maastoiltiin ponin kanssa niin yksin kuin porukassa, yksin oli paljon rennompaa! Autoja tuli takaa ja edestä, käveltiin pitkin ohjin niidenkin ohi! Traktorit pyöri pihassa, mitä sitten, ei ne enää mua pelota! Paras poni!<3


Nokkiskin ratsasti Rusinalla maastossa, talutuksessa, mutta ravasikin! Hyvä Nokkis! Poni toimii tosi hyvin ääniavuilla, niinku "ravi", "laukka", "liiku".


Käytiin maneesillakin, koppiin meno oli alkuun vähän vastenmielistä, mutta lopulta mentiin sinne, haettiin Kersa mukaan ja silloin mentiin kerralla koppiin nii, et mami meinas jäädä alle:D


Viimeisenä päivänä Mapekin kävi meillä ja ratsastin aamupäivällä Fionan ja Mapen kanssa sitten iltapäivällä Rusinan!




Tällainen vuosi meillä oli! Paljon tapahtu, paljon oli tunnetilojen vaihteluja, ylä -ja alamäkeä, käyty pohjalla, mutta kaikesta selvitty ja uusi vuosi, uudet kujeet odottaa! Kiitos kun olette olleet mukana!

Loppuun vielä MyDay tapainen videopostaus vuoden viimeisestä päivästä. Siihen on hyvä lopettaa tämä postaus!