keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Muutosten lämpimät tuulet puhaltaa

Taas on sattunut ja tapahtunut vaikka mitä! Poni on vaihtanut tallia, minä aloitin työssäoppimisen ja jotain vanhaakin meidän elämään astuu hetkeksi. Kevät on tulossa huimaa vauhtia ja aurinko alkaa ihanasti lämmittää, tosin pukeutuminen täytyy opettella uudestaan, ettei lähde toppatakki päällä ratsastamaan! Tähän postauksen alkuun saatte kuvia ponista, jotka on otettu hingunniemestä.








Rusinalla siis on hypättykin, mutta enimmäkseen menty sileällä.
Helmikuun alussa sain osuman kaviosta oikeaan polveeni, jonka seurauksena kävelin keppien avulla pari viikkoa, jonka jälkeen tulin melko heti kipeäksi.


Kuumetta oli vaan tuolleen vähän, että kipeä olo oli, muttei tuon enempää kuitenkaan

Noh, näistä selvisin sitten ja aloitin päivystysvuoron viikko ennen hiihtolomaa. Päikässä on yleensä tosi kivaa eikä se ole ylitsepääsemättömän raskasta, mutta tuo päikkä oli ehkä raskain ikinä! Aamutallin, päivätallin ja iltatallin lisäksi kahtena päivänä oli yhteensä 7 näyttöä (4 ensimmäisenä päivänä ja 3 toisena) ja nekös minua stressasi ja ahdisti. Kaikki meni hyvin läpi ja pari kolmostakin sieltä pyörähti, eli hyvin meni! Ainoa näyttö, mikä jäi vielä tekemättä on kengitysnäyttö, mutta minun polveni ei tuolloin vielä oikein pitkää matkaa kärsinyt yhteen menoon kävellä, saati sitten juosta ollenkaan.


Päikkä loppui siis hiihtolomaa edeltävänä torstaina ja perjantaina käytiin vielä koululla ratsastamassa ja sitten päästiin viikonlopun ja loman viettoon. Aamulla menin Fagolla, jolla olin hypännyt "pääsykokeissa" ja halusin testata sen myös koulupuolella. Fago oli tosi kiva ja voisin mennä uudestaankin ruunalla. Opettajamme kehui, kuinka hyvin vaikutan hevoseen.


Iltapäivällä ratsastin vielä Rusinan kevyesti muiden seassa kentällä, jonka jälkeen lähdin Iisalmen kautta Maaningalle.
Lauantaina sitten lähdettiin Helsinkiin ja sunnuntaina Lontooseen, jossa oltiin torstaiaamuun asti.




Torstai-iltana tultiin sitten takaisin Savon maalle ja sunnuntaina poni muutti pois Hinkulasta. Se muutti samalle tallille, mistä se alunperin tuli Lapinjärvelle. Sinne sitten poni käytiin viemässä ja se on tehnyt siellä omia retkiään jo, mutta kunhan saadaan sen energiataso liikunnalla alhaisemmaksi, alkaa se toivottavasti pysyä kiltisti tarhassa.



Syy, miksi poni muutti pois Hingunniemestä on se, että minä aloitin työharjoittelun. Olen siis Koljonvirralla töissä, joten nyt ponikin on pikkuisen lähempänä minua ja asun siis omassa kämpässä tämänkin jakson ajan. Parasta uudessa tallipaikassa on se, että pääsemme pitkästä aikaa Vuokon reeneihin, joihin osallistutaan, maksoi mitä maksoi! Mutta kuulemisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti