lauantai 24. kesäkuuta 2017

Kunnon treeniä!

Asiat ovat jälleen kerran muuttuneet. Serkkuni lopetti ponin treenaamisen, joten se jäi nyt kokonaan minulle. Lopettamisen syynä on se, että pääsen taas itse treenaamaan, joten tietenkin tahdon valmentautua mahdollisimman aktiivisesti samoin kun serkkuni. Tämän seurauksena viikoista olisi tullut ponille todella raskaita.

Nyt kun poni on ainoastaa minun käytössäni, pääsen valmentautumaan parikin kertaa viikossa sekä ratsastamaan muinakin päivinä sitä itse. Näin ollen oma kuntoni kasvaa, ratsastukseen tulee taas enemmän rutiinia ja päästän ponin kanssa taas parantamaan meidän yhteistä tekemistä!


Eilen sain Reetan mukaan tallille ja sain kuvia! Rusina oli aluksi todella pohkeen takana, kuten edellisenäkin päivänä, torstaina, jolloin päätin antaa meidän molempien mielen rentoutua ja menin alkuverkn jälkeen ilman satulaa, pitkin ohjin loppu ratsastuksen ja oli muuten mukavaa! Kuitenkin takaisin perjantain ratsastukseen. Tein perus juttuja alkuverkkaan; ympyröitä ja asettelua ulos ja taivutuksen suuntaisesti, jotta sain ponia vähän suoristettua. Verkatessa herkistelin pohjeapuja käyttämällä myös kannusta, sillä pelkkä pohkeen käyttäminen ei tuottanut tulosta. Verkan aikana poni herkistyi ja suoristui todella paljon ja pääsin ratsastamaan sitä oikeasti kunnolla ja siitä tuli todella miellyttävä, kun se kulki omalla moottorilla eteenpäin.




Laukka ei aluksi meinannut myöskään pyöriä, vaan jäi todella hitaaksi ja löysäksi, joten siinäkin oli tehtävä töitä. Parin spurtin jälkeen sain takajalat mukaan touhuun ja sekin alkoi luonnistua! Rusinan vasemmalla laukalla on taipumut välillä mennä ihan hitusen nelitahtiseksi, mutta kun sen sai ottamaan molemmat takajalat hyvin alle, alkoi se ponnistaa laukkaa eri tavalla ja sen seurauksena se tietenkin parani!




Ulkona oli todella viileä keli, mutta ratsastaessa tuli todella lämmin! Huppari ja toppaliivi päällä aloitin ja toppi päällä lopetin! Tein verkan jälkeen laukan vaihtoja, jotka alkaa sujua jo aika hyvin. Muutaman kerran sain tehtyä joka kolmannella askeleella vaihdot ja poni oli aivan liekeissä! Pätkittäin vähän liiankin ja vaihdoista tuli.. hieman lennokkaita.




Loppuun tein vielä muutamat keskiravit ja Reetta keventeli ponin sitten pois. Pitkästä aikaa poni tuntui todella hyvältä ja se nautti siitä, mitä tehtiin. Tänään kävin sitten maastoilemassa kevyesti, kun seuraa tallilta löytyi. Opin kivan maastolenkin ja nyt osaan itsekin käydä siellä ratsastelemassa. Mutta ensi viikolla kahdet Vuokon treenit, huippua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti