perjantai 30. kesäkuuta 2017

Hermolomaako?

Kunnolliseen suoritukseen tarvitaan motivaatiota 
niin ratsastajalta kuin hevoseltakin!

Hermolomaa? Kyllä. Rusina tarvitsee nyt hieman kevennystä treeneihin. Viime postauksessa puhuin kaksista Vuoko treeneistä ja nehän olivat! Kuvia ei valmennuksista ikävä kyllä ole..


Tiistaina oli viikon ensimmäinen valmennus. Maanantaina nypin ponin harjan ja ratsastin sen todella kevyesti valmennusta silmällä pitäen. Se ei kuitenkaan mennyt kovin hyvin, sillä poni oli todella hidas ja melko huono ratsastaa. Tehtiin suoristusta ja pyrittii saamaan poni liikkumaan ainoastaan eteenpäin! Todettiin, että Rusina on vähän jumissa ollut jo jonkin aikaa ja siksi laukka ei pyöri niinkuin sen pitäisi. Vuokon kanssa puhuimme pienestä hermolomasta; monipuolista liikuntaa ja jopa enemmän vapaapäiviä.


Keskiviikkona kaverini kävi minun taluttamana pienen maastokävelyn ja torstaina kävin vähän päästelemässä maastossa ja poni oli siitä erittäin innoissaan! 

Tänään, torstaina oli Vuokon treenit part 2 tälle viikolle ja poni oli todella paljon parempi! Tehtiin todella paljon jumppaavia ja suoristavia tehtäviä ja poni parani koko ajan! Verkasta lähtien se liikkui omalla moottorila eteenpäin ja oli todella mielyttävää, kun sitä ei tarvinnut koko aikaa pyytää liikkumaan ja se lähti eteenpäin yhdellä pohkeen puristuksella! Tehtiin väistöjä, avoja, sulkuja, voltteja ja ympyrällä ulos väistättämistä. Treenaaminen alkoi tuntua oikeasti treenaamiselta, mutta todettiin silti Vuokon kanssa, että poni on ylälinjasta edelleen melko voimaton ja sinne se tarvitsee voimaa lisää. Kyllähän Rusina hyvin kantoi muotonsa ja liikkui hyvin eteenpäin, mutta silti siitä puuttui jotain! Kaikki oli teknisesti ok, mutta hieman takkuisuutta ja väsyneisyyttä siinä oli havaittavissa. Tästä kuitenkin noustaan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti