sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Miksi jätän toisen ratsastustunnin pois ??

-Niin. Miksi ??
Kerroin aiemmassa postauksessa jättäväni sunnuntain ratsastustunnin pois. Totta.



Syynä on se, että Piimä, joka on ollut vakkarini tunneilla, siirtyy yksityiseksi, eikä ole enää ratsastuskoulun käytössä 1.10, eli huomisesta eteenpäin. Tänään käyn viimeisen kerran siis sunnuntain tunnilla, mutta jatkan maanantain tunnilla tavalliseen tapaani.
No mutta miksi lopetan sunnuntaina vaan siksi että Piimä lähtee ??
Siksi, koska alan liikuttamaan sitä joka viikko vähintään kerran ja minulle riittää yksi ohjattu tunti viikossa. Menen siis muuten Piimällä itsenäisesti (:

lauantai 29. syyskuuta 2012

Piimällä

Menin tännään tallille Piimää liikuttelemaan joskus 6 jälkeen. Sen omistaja ratsasti myöskin samalla.
Laittelin Piimän siinä ja käytiin sitten kävelemässä pellolla alkukäyntejä. Mentiin sitten maneesissa. Piimällä oli ollut eilen vapaa päivä ja sen huomasi. Aluksi yksi tuoli oli eri paikassa, kuin ennen ja se oli pelottava. Ravissa toimi tosi kivasti, vaikkei malttanut oikein mennä muodossa koko aikaa. Tuli kuitenkin paljon hyviäkin pätkiä. Piimällä avot on ihan kauhean helppoja ja menin niitä kaikissa askellajeissa.

Sulonenko ees  ?? <3333
Tein ympyröitä, väistöjä ja niitä avoja paljon. Oikeastaan mentiin nyt aika kevyesti. Mä niin tykkään Piimän ravista istua, koska se on niin tahdikasta, mutta samalla pompottaa, jos ei istu. Siinä joutuu käyttämään vatsa -ja selkälihaksia, joka on hyvä juttu (:
Purin sitten Piimän ja sinne se jäi mussuttelemaan heiniään.


Vuonna 2010 ??
Sori toosi tylsä postaus ja vaaaaaaaaaaaaanhat kuvat, mutta oli pakko laittaa jotakin :D

keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Menoa ja meininkiä

Ensinnäkin pahoittelen kun en ole päivitellyt kahta edellistä tuntia, mutta nyt oli sellainen olo, että sen voisin tehdä. Aikaa ei tosin nyt ole kamalasti, eli en ala keromaan yksityiskohtia. Nopeasti vaan (:

Sunnuntaina olin jälleen tunnilla. Menin Kajolla ensimmäistä kertaa ja meillä oli estetunti. Kajo hyppää aika kaukaa, enkä aluksi oikein pysynyt mukana, mutta sitten opin laskemaan sen kauempaa, jolloin onnistui paremmin (:
Kajo on tosi kiva mielestäni ja miellyttävä ratsastaa. Ei kyttäile ja pysyy nahoissaan. I like so much !! :D

Pomppu <3
Maanantaina menin Mapella. Ohan kivasti tuo meni (: Oli puomitunti, mutta silloin tapahtui jotain, mitä ei ole ikinä tapahtunut ainakaa silloin kun minä olen nähnyt: Mappe kyttäs jotakin ja lähti sivulle ?! Olin vähä että Täh ?? Mutta muuten meni kivasti ja kuunteli, eikä se ollut niin jäykkä nyt oikeallekaan kuin aikaisemmin.
Kuvia ei ole ):

Tänään, eli keskiviikkona menin katsomaan Reetan tuntia. Aluksi kävimme Reetan kanssa viemässä 2 ruunaa sisälle. Minä vein sellaisen nuoren pv:n, Rinon. Herra on nyt 3 w. Hienosti se käveli mukana (:
Silloisella tunnilla meni myös Rusina, joka oli ollut lomalla. No, sepä päätti pukittaa ratsastajansa alas ja eikun vaan tallista kypärä päähän, opettajan kengät ja hanskat ja minä kyytiin, koska tippunut ratsastaja ei voinut enää jatkaa, koska satutti selkänsä.
Rusina yritti lähteä räpylästä kerran ja viskoi päätään, mutta sain sen pidettyä ja pysyin kyydissä. Jännä vaan oli kun ei ollut omat kengät, kypärä eikä hanskat ja oli vielä kaiken huipuksi lökärit jalassa :DD Voin sanoo että tuntui todella oudolle. Laukkailin pätkiä pitkillä sivuilla ja niille piti tehdä myös 3 volttia. Lopputunnista löytyi jo peräänanto ja meni kivasti. Pysyin kyydissä :DD
Tästäkään ei kuvia ):

maanantai 17. syyskuuta 2012

Ratsastustunteja

En eilen ehtinyt tekemään omaa postausta ratsastustunnille, joten kirjottelen eilisen ja tän päiväsen tunnin tähän samaan syssyyn (:

Eilen menin Mapella. Rehellisesti sanoen en kovin paljoa tykkää kyseisestä hevosesta, mutta oli se iha kiva, vaikka oli oikealle todella jäykkä ja käsi tuli aika kipeäksi. Mutta voin sanoa että en osaa Mapella ratsastaa. Kyllä sitä muutamia hyviäkin pätkiä tuli ja peräänantokin alkoi pikkuhiljaa löytyä käynnissä.
Työskenneltiin aika paljon ympyrällä. Meitä oli 4 tunnilla, joten molemmille pääty-ympyrälle 2 ratsukkoa. Alotettiin vasempaan kierrokseen kevyessä ravissa. Tehtiin vuorotellen voltteja siinä ympyrällä. Ei mistään tietystä pisteestä vaan ihan vaan jostain. Mappe meni ihan ok ja muutaman muistutuksen jälkeen alko takajalatkin löytää alle. Vaihettiin siinä ympyrällä sitten suuntaa ja sama oikealle, joka ei onnistunut niin hyvin, koska hevonen oli niin jäykkä. Kyllä se parani vähäsen, mutta ei se tullut kovin pehmeäksi.
Vaihdettiin taas suuntaa ympyrällä ja sama laukassa. Vasemmalle onnistui taas ihan kohtuullisen hyvin ja laukka alkoi pyöriä kivasti loppua kohti. Oikealle taas vähän vaikeampi, muttei kuitenkaan mahdoton. Mappe toisinaan vinkuu, ja niin se teki myös silloin kun jouduin vähän raipalla muistuttamaan laukkaa.
Laukan jälkeen jatkettiin suoraan ja tehtiin sitten pohkeenväistöjä lävistäjillä (K-M & F-H). Muuten meni ihan hyvin, mutta aluksi hevonen meni ihan mutkalla, mutta kun sain suoristettua ja hoputin väistävällä pohkeella, tuli kivoja ristiaskelia molempiin suuntiin. Kun sitten otettiin käyntiin, työstin peräänannon ja kivasti se sieltä alkoi tullakkin. Oli tuo ihan kiva mennä Mapella vaihteeksi taas, vaikkei lempihevosiani olekkaan (;


Tänään menin pitkästä aikaa Mindillä <33 Juuri eilen ehdin miettiä että milloinkahan pääsen taas sen ponin selkään ja tänään pääsin <33 Voi että se tuntui pieneltä :DD
Käytiin kävelemässä alkukäynnit metsälenkki ja pihanympäri. Tultiin sitten maneesiin ja otettiin pian kevyttä ravia. Molempiin päätyhin oli jätetty edelliseltä tunnilta kartiot (ne olivat edelliselle tunnille merkkejä mistä ympyrä pitää ratsastaa). Eli ympyrällä oli tehtävä.
2 sai olla yhtä aikaa ympyrällä ja jokaisen kartion kohdalle tehtiin 1 voltti. Mindille en muistanut vaihtaa kuolaimia, koska olin jo ehtinyt unohtaa että sillä on toisenlaisetkin suitset ;D Mutta täytyi tyytyä.
Aluksi Mindi meni pää ylhäällä, eikä myödännyt juuri ollenkaan. Koko ajan kuitenkin parani. Tehtävä ei meinannut aluksi onnistua, koska välimatkat oli huonot, koska molemmilla pitkillä sivuilla olisi pitänyt odottaa yhden ratsukon ja kahden olla ympyrällä. Yhdessä vaiheessa oli jopa että 3 oli odottamassa samalla pitkällä sivulla ja toinen ympyrä oli aivan tyhjä xD Kuitenkin. Mindi meni ihan kivasti välillä kun ei pistänyt hanttiin. Tehtiin sama tehtävä molempiin suuntiin ja sitten otettiin hetkeksi käyntiä ihan pitkin ohjin. Sitten Alettiin taas töihin ja niillä ympyröillä tehtiin vaan 2 volttia laukassa eikä saanut olla yhtä aikaa tekemässä volttia, ettei tule kolareita. Aluksi sisäpohje ei mennyt ponilla läpi, mutta muutaman muistutuksen jälkeen alkoi peräänanto tulla eikä poni kaatunut enää sisäänpäin. Samalla tavalla oli molempiin suuntiin. Lopulta mentiin niiin hienosti muodossa että..
Tosin ekalla laukkaympyrällä meinasin alkaa nauramaan ihan kunnolla, koska se laukka oli niin hurjan pientä, kun olin mennyt jollain Retulla yms. Pysyttelin kuitenkin suht. hiljaa. Sitten kun oltiin laukattu molempiin suuntiin, ravailtiin hetki ja otettiin sitten käyntiin. Talutin Mindiä loppukäynnit ja vietiin sitten hevoset talliin ja hoidettiin pois.
 
(:

lauantai 15. syyskuuta 2012

Koulukisat Retulla

Tänään oli siis ne koulukisat ja ajattelin tehdä niistä videopostauksen, mutta ei se jotenkin luonnistunut, koska oli niin paljon muuta tekemistä, eikä kamera ollut koko aikaa mukana. Postausta videomuodossa varmaan myöhemmin :D



Tuli portille <3
Mutta siis. Menin jossain 8 aikoihin tallille ja hain Retun sisälle. Minulla oli tennarit ja tarha oli aivan lällyssä, joten en halunnut mennä sinne rämpimään. Onneksi Retu oli kuitenkin niiiin ihana että tuli portille vastaan<3 Vietiin se sisälle ja pyöriteltiin sykeröt. Meinas hermot mennä muutaman kerran kun kuminauhat katkes koko ajan, mutta sain kuin sainkin kaikki valmiiksi :D


Sykeröitä tekemässä


Sittenpä siinä ooteltiin ja vietiin Retu vielä hetkeks ulos, ettei sen tarvinnut tallissa ootella niin pitkään. Noin reilu tunti ennen suoritusta haettiin sitten hebo takasin ja laitettiin valmiiksi ja sitten kipusin selkään ja käveltiin Essin ja Ihkun kanssa piha ympäri ja sitten mentiin verkkaamaan.
Retua jännitti aika paljon ja se oli vähän jähmee verkatessa. Ikinä ei Retu ole pukitellut, mutta verkassa kun nostin laukkaa, se teki pikkupukit, vaikka ne oli kyllä oikeasti aika pienet, mutta pukittipa kumminkin (: Menin siinä sitten sen radan vielä kerran, joka oli toinen kerta kun sitä ikinä menen Retulla.
Lähdin sitten odottelemaan maneesille päin ja kävelin siinä maneesin päädyssä ja odotin sisälle pääsyä. Siinäkin Retu oli vielä jännittynyt ja ei meinannut oikein pohkeita kuunnella kun käänsin sitä. Mutta sain sen sitten kuuntelemaan ja vähän rennommaksi.
Pääsin maneesiin ja olin viimeinen lähtijä. Odottelin siinä vuoroani ja ravailin ja yritin rentouttaa Retua vielä. Ei oikein ollut apua, ja oli jännittynyt vielä silloinkin, kun edellinen lopetti.



Menin aitojen sisäpuolelle ravailemaan, eikä Retu vieläkään rentoutunut kunnolla. Ajattelin siinä vaiheessa, että yritetään edes päästä hyväksytysti läpi jos hevonen on näin jännittynyt. Tuomari oli aluksi aika pelottava, mutta siitä selvittiin ihan hyvin ja ravailin siellä, kunnes tuomari vihelti pilliin.........
Jännittää !!
Kun vihellys kuului, Retu rentoutui heti. Tunsin oikein kun se laski päänsä enemmän peräänantoon ja tuli pehmeämmäksi. Meinasi vähän naurattaakkin kun niin suuri ero tuli yhdestä vihellyksestä :D
 
Rata itsessään meni kivasti. Tuli tosi suoria linjoja ja Retu kuunteli apuja kivasti ja toimi hiienoti !! Laukka oli kiva, ei liian reipas eikä laiska, eikä siitä tullut sanomista. Itse en vaan osannut ratsastaa oikein. Syy jälleen satulassa (; Siirtumiset käyntiin ja raviin olisi paperin mukaan voineet olla aktiivisemmat ja ekassa laukkaympyrässä parempi tie. Askeleenpidennyksessä olisi voinut venyä enemmän, mutta vika oli minussa kun en aluksi pyytänyt tarpeeksi ravia.. Laukan jälkeen käyntiin siirtyminen olisi pitänyt valmistella paremmin ja raviin taas aktiivisuutta lisää. Lopputervehdykseen tultiin suorassa, mutta pysähdys tuli vähän käynnin kautta. Omia mokia (:
Lopputulokseksi tuli 95,5 p. ja 59,688% ja 9. sija !! Siiiistiää :D Retulla ekoissa kisoissa ja ruusuke kottiin (; Hyvä Retu !!
Palkintojen jaossa
Kunniakierros laukattiin, mutta lopussa meinasi tulla pienoisia ongelmia. Retu ei siirtynyt ravaamaan ollenkaan. Jouduin tekemään vähän suuremman pidätteen ja Retu veti minulle pukkiraivarit, josta ajattelin että tipun, mutta sitten kun ruuna lopetti riehumisen, huomasin istuvani satulan edessä enkä maassa. Minulla ei ollut enää edes jalustimia jalassa ja tajusin että roikuin vaan kaulassa kiinni, ennen tippunut xD
Valuttauduin takaisin satulaan ja ongin jalustimet ja huikkasin kaverille (joka oli ponilla vieressä) että: 'Heei !! Pysyinpäs kyydissä' Ja sitte alko kyllä naurattaa. Käveltiin metsäpolkua pitkin yläkentälle ja sielläkin sain tuntea nahoissani yhden pukin.. Öööh.. Mikäköhän Retulle tuli, koska ei se normaalisti pukittele yhtään ja on tosi kiva. Nooh, ehkä se oli niin innoissaan kun oltiin kisoissa (;
 
Mutta KIITOS RETU KUN OLIT NIIIIIN HIENO HERRA <333333

sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Retulla jälleen

On taas ollut tällainen pikku tauko tässä kirjoittamisessa, muttakun ei vaan ole oikein aihetta.
Eilen lähdettiin iskän kanssa Prismassa käymään ja kiikarissa oli jo kauan toivotut kannukset. Sieltä sitten ne myöskin ostettiin. Ostin 15 mm, ihan perus kannukset.

Tänään oli sitten ratsastustunti ja menin Retulla jälleen kerran. Nyt meni varmaan parhaiten kaikista kerroista, johtui varmaan siitä, että minulla oli kannukset.
Aluksi tehtiin alkuverkkaa itsenäisesti molempiin suuntiin jokaisessa askellajissa, ennenkuin sitten alettiin tekemään tehtäviä. Kuitenkin Retu tuntui verkassa tosi kivalta, vaikka meinasi vähän juosta pitkänä, mutta työllä sen sai kuuliaisemmaksi. Muotokin löytyi aika nopeasti ja ruuna oli paljon pehmeämpi kuin yleensä. Laukat nous hirmuisen hyvin ja muistin jopa nostaa pidätteestä.
Eka tehtävä meillä oli sellanen, että tultiin harjoitusravissa keskihalkasialle ja tehtiin pysähdys ja tervehdys R:n ja S:n väliin. Aluksi ei oikein tullu suoraan, mutta parani koko ajan ja niskakin laski aika hyvin kun vaan vähän näpläs sormilla. Raviin lähdöt onnistu kivasti ja pysy ajoittain peräänannossa pitkiäkin pätkiä tosi hienosti ja rehellisesti. Mentiin sitä jonkin aikaa.



Sitten se pää tehtävä oli 'tiimalasitehtävä'. Aloitettiin tekemällä A:n päätyyn pääty-ympyrä laukassa kirjaimesta kirjaimeen ja sitten siirryttiin harjoitusraviin. V:stä käännettiin lävistäjälle kohti R:ää ja lävistäjän keskellä oli 5 m käyntiä ja takaisin raviin. Ja sitten C:n päädyssäkin ympyrä laukassa, harjoitusraviin kirjaimesta ja käyntiin S:stä ja keskikäyntiä lävistäjä S:stä P:en. Retu meni tosi hienosti laukassa ja sain kontrollin siihen ja sain säädeltyä nopeuden tosi hyvin. Käynti ei meinannut aluksi onnistua, mutta sitten tajusin jujun, niin alko vähän paranemaan. Raviin siirtymiset meni muuten hyvin, mutta aina jäi ohjat vähän pitkäksi käynnin jälkeen.. En oikein tajua et miten onnistuin aina päästää ne pitkäks. Sitten kun oikein keskityin niin alkoi onnistua paremmin. Mentiin tehtävää muutaman kerran ja sitten tehtiin itsenäinen loppuverkka ja käytiin kävelemässä metsä -ja pihalenkki. Sitten mentiin maneesiin ja hypättiin ratsailta ja vietiin hevoset talliin ja hoidettiin pois.

 

keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Ratsastusta

En ole oikein ehtinyt kirjoitella tänne sunnuntain, enkä maanantain ratsastustunneista. Niistä ei ole kuvia, koska en saanut ketään kuvaamaan ):
Mutta kuitenkin. Sunnuntaina menin tallille skootterilla, kuten aikaisemminkin. Menin siis tunnilla Retulla. Meillä ois pitänyt olla esteitä, mutta sitten olikin vain kavaletteja.
Retu ei ollut mennyt yhtään tuntia sinä päivänä, joten sillä oli vähän jäykkyyttä havaittavissa ainakin alku tunnista. Verkattiin aluksi ihan itsenäisesti ja kappas vaan, multa katkes jalustinhihna juuri, kun nousin keventämään. Ihmettelin sitä sitten hetken, mutta tajusin sitten. Verkkasin vähän aikaa ilman jalustimia sillä välin, kun opettaja kävi hakemassa uuden hihnan. Ihan kivasti meni ja huomasin, että tuli paljon lämpimämpi kun istui harjoitusravissa, koska joutui käyttämään vatsalihaksia enemmän kuin keventäessä. Sitten sain hihnan ja laitoin jalustimet jalkaan. Sitten verkattiin myös laukassa itsenäisesti. Sitten ympyrällä oli kavaletti, mutta puomi oli vinossa. Siis niin että toinen pää oli maassa ja toinen 'sokeripalan' päällä. Siitä selvittiin puolipidätteillä. Tultiin sitä molempiin suuntiin muutaman kerran. Sitten oli 4 kavaletin sarja raviväleillä, eli tultiin ravissa. Ei meinannut oikein Retulla onnistua, koska sillä oli niin paljon virtaa, joten jouduin pidättämään ihan kunnolla. Yhdessä vaiheessa se jopa hyppäsi 2 keskimmäistä kerralla, kun ensimmäinen ja viimeinen oli vielä puomeina. Siinä sitten nousi laukka ja jouduin pysäyttämään, ettei Retu jatkaisi sitä possuilua. No mutta sitten saatiin hevonen menemään tosi hienosti ne kavaletit ja sitten verkattiin loppuun ja käveltiin sitten hetki, ennenkuin vietiin hevoset talliin ja purettiin.
Maanantaina menin Piimällä. Meillä oli estetunti. Piimä oli iiiiihan super !! Se meni kaiken mitä pyydettiin, ei kyttäillyt melkein yhtään päätyjä ja nurkkia ja oli tosi herkkä avuille. Alkuverkattiin itsenäisesti ravissa ja laukassa. Sitten otettiin verkkahyppyjä yhdelle 70 cm ristikolle. Piimä hyppäs tosi hienosti. Sitten tultiin yhtä sarjaa, joka muodostui pystystä ja okserista. Välissä oli 3 laukka-askelta ja esteet oli aluksi vaan jotain 60 cm. Sitten tultiin laukanvaihto esteitä muutaman kerran ja sitten tultiin rata, joka oli noin 70 cm. Tosi hienosti meni Piimä ja laukatkin vaihtui hienosti kun käytin johtavaa ohjaa. Olen niiiiiin ylpeä Piimästä <3333 Tunnin jälkeen sitten tuotiin hevoset talliin ja hoidettiin. Otin Piimää märällä sienellä, koska se oli hikinen ja pesin sen suojat. Oli kyllä ihan mahtava tunti ja oisin voinu hypätä vielä korkeampaakin, mutta se oli ihan tarpeeksi sille kerralle.

Sori kun tuli vähän tylsä postaus kun ei ollut kuvia... En ota tavaksi