sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Retulla jälleen

On taas ollut tällainen pikku tauko tässä kirjoittamisessa, muttakun ei vaan ole oikein aihetta.
Eilen lähdettiin iskän kanssa Prismassa käymään ja kiikarissa oli jo kauan toivotut kannukset. Sieltä sitten ne myöskin ostettiin. Ostin 15 mm, ihan perus kannukset.

Tänään oli sitten ratsastustunti ja menin Retulla jälleen kerran. Nyt meni varmaan parhaiten kaikista kerroista, johtui varmaan siitä, että minulla oli kannukset.
Aluksi tehtiin alkuverkkaa itsenäisesti molempiin suuntiin jokaisessa askellajissa, ennenkuin sitten alettiin tekemään tehtäviä. Kuitenkin Retu tuntui verkassa tosi kivalta, vaikka meinasi vähän juosta pitkänä, mutta työllä sen sai kuuliaisemmaksi. Muotokin löytyi aika nopeasti ja ruuna oli paljon pehmeämpi kuin yleensä. Laukat nous hirmuisen hyvin ja muistin jopa nostaa pidätteestä.
Eka tehtävä meillä oli sellanen, että tultiin harjoitusravissa keskihalkasialle ja tehtiin pysähdys ja tervehdys R:n ja S:n väliin. Aluksi ei oikein tullu suoraan, mutta parani koko ajan ja niskakin laski aika hyvin kun vaan vähän näpläs sormilla. Raviin lähdöt onnistu kivasti ja pysy ajoittain peräänannossa pitkiäkin pätkiä tosi hienosti ja rehellisesti. Mentiin sitä jonkin aikaa.



Sitten se pää tehtävä oli 'tiimalasitehtävä'. Aloitettiin tekemällä A:n päätyyn pääty-ympyrä laukassa kirjaimesta kirjaimeen ja sitten siirryttiin harjoitusraviin. V:stä käännettiin lävistäjälle kohti R:ää ja lävistäjän keskellä oli 5 m käyntiä ja takaisin raviin. Ja sitten C:n päädyssäkin ympyrä laukassa, harjoitusraviin kirjaimesta ja käyntiin S:stä ja keskikäyntiä lävistäjä S:stä P:en. Retu meni tosi hienosti laukassa ja sain kontrollin siihen ja sain säädeltyä nopeuden tosi hyvin. Käynti ei meinannut aluksi onnistua, mutta sitten tajusin jujun, niin alko vähän paranemaan. Raviin siirtymiset meni muuten hyvin, mutta aina jäi ohjat vähän pitkäksi käynnin jälkeen.. En oikein tajua et miten onnistuin aina päästää ne pitkäks. Sitten kun oikein keskityin niin alkoi onnistua paremmin. Mentiin tehtävää muutaman kerran ja sitten tehtiin itsenäinen loppuverkka ja käytiin kävelemässä metsä -ja pihalenkki. Sitten mentiin maneesiin ja hypättiin ratsailta ja vietiin hevoset talliin ja hoidettiin pois.

 

2 kommenttia: