keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Ratsastusta

En ole oikein ehtinyt kirjoitella tänne sunnuntain, enkä maanantain ratsastustunneista. Niistä ei ole kuvia, koska en saanut ketään kuvaamaan ):
Mutta kuitenkin. Sunnuntaina menin tallille skootterilla, kuten aikaisemminkin. Menin siis tunnilla Retulla. Meillä ois pitänyt olla esteitä, mutta sitten olikin vain kavaletteja.
Retu ei ollut mennyt yhtään tuntia sinä päivänä, joten sillä oli vähän jäykkyyttä havaittavissa ainakin alku tunnista. Verkattiin aluksi ihan itsenäisesti ja kappas vaan, multa katkes jalustinhihna juuri, kun nousin keventämään. Ihmettelin sitä sitten hetken, mutta tajusin sitten. Verkkasin vähän aikaa ilman jalustimia sillä välin, kun opettaja kävi hakemassa uuden hihnan. Ihan kivasti meni ja huomasin, että tuli paljon lämpimämpi kun istui harjoitusravissa, koska joutui käyttämään vatsalihaksia enemmän kuin keventäessä. Sitten sain hihnan ja laitoin jalustimet jalkaan. Sitten verkattiin myös laukassa itsenäisesti. Sitten ympyrällä oli kavaletti, mutta puomi oli vinossa. Siis niin että toinen pää oli maassa ja toinen 'sokeripalan' päällä. Siitä selvittiin puolipidätteillä. Tultiin sitä molempiin suuntiin muutaman kerran. Sitten oli 4 kavaletin sarja raviväleillä, eli tultiin ravissa. Ei meinannut oikein Retulla onnistua, koska sillä oli niin paljon virtaa, joten jouduin pidättämään ihan kunnolla. Yhdessä vaiheessa se jopa hyppäsi 2 keskimmäistä kerralla, kun ensimmäinen ja viimeinen oli vielä puomeina. Siinä sitten nousi laukka ja jouduin pysäyttämään, ettei Retu jatkaisi sitä possuilua. No mutta sitten saatiin hevonen menemään tosi hienosti ne kavaletit ja sitten verkattiin loppuun ja käveltiin sitten hetki, ennenkuin vietiin hevoset talliin ja purettiin.
Maanantaina menin Piimällä. Meillä oli estetunti. Piimä oli iiiiihan super !! Se meni kaiken mitä pyydettiin, ei kyttäillyt melkein yhtään päätyjä ja nurkkia ja oli tosi herkkä avuille. Alkuverkattiin itsenäisesti ravissa ja laukassa. Sitten otettiin verkkahyppyjä yhdelle 70 cm ristikolle. Piimä hyppäs tosi hienosti. Sitten tultiin yhtä sarjaa, joka muodostui pystystä ja okserista. Välissä oli 3 laukka-askelta ja esteet oli aluksi vaan jotain 60 cm. Sitten tultiin laukanvaihto esteitä muutaman kerran ja sitten tultiin rata, joka oli noin 70 cm. Tosi hienosti meni Piimä ja laukatkin vaihtui hienosti kun käytin johtavaa ohjaa. Olen niiiiiin ylpeä Piimästä <3333 Tunnin jälkeen sitten tuotiin hevoset talliin ja hoidettiin. Otin Piimää märällä sienellä, koska se oli hikinen ja pesin sen suojat. Oli kyllä ihan mahtava tunti ja oisin voinu hypätä vielä korkeampaakin, mutta se oli ihan tarpeeksi sille kerralle.

Sori kun tuli vähän tylsä postaus kun ei ollut kuvia... En ota tavaksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti