maanantai 17. syyskuuta 2012

Ratsastustunteja

En eilen ehtinyt tekemään omaa postausta ratsastustunnille, joten kirjottelen eilisen ja tän päiväsen tunnin tähän samaan syssyyn (:

Eilen menin Mapella. Rehellisesti sanoen en kovin paljoa tykkää kyseisestä hevosesta, mutta oli se iha kiva, vaikka oli oikealle todella jäykkä ja käsi tuli aika kipeäksi. Mutta voin sanoa että en osaa Mapella ratsastaa. Kyllä sitä muutamia hyviäkin pätkiä tuli ja peräänantokin alkoi pikkuhiljaa löytyä käynnissä.
Työskenneltiin aika paljon ympyrällä. Meitä oli 4 tunnilla, joten molemmille pääty-ympyrälle 2 ratsukkoa. Alotettiin vasempaan kierrokseen kevyessä ravissa. Tehtiin vuorotellen voltteja siinä ympyrällä. Ei mistään tietystä pisteestä vaan ihan vaan jostain. Mappe meni ihan ok ja muutaman muistutuksen jälkeen alko takajalatkin löytää alle. Vaihettiin siinä ympyrällä sitten suuntaa ja sama oikealle, joka ei onnistunut niin hyvin, koska hevonen oli niin jäykkä. Kyllä se parani vähäsen, mutta ei se tullut kovin pehmeäksi.
Vaihdettiin taas suuntaa ympyrällä ja sama laukassa. Vasemmalle onnistui taas ihan kohtuullisen hyvin ja laukka alkoi pyöriä kivasti loppua kohti. Oikealle taas vähän vaikeampi, muttei kuitenkaan mahdoton. Mappe toisinaan vinkuu, ja niin se teki myös silloin kun jouduin vähän raipalla muistuttamaan laukkaa.
Laukan jälkeen jatkettiin suoraan ja tehtiin sitten pohkeenväistöjä lävistäjillä (K-M & F-H). Muuten meni ihan hyvin, mutta aluksi hevonen meni ihan mutkalla, mutta kun sain suoristettua ja hoputin väistävällä pohkeella, tuli kivoja ristiaskelia molempiin suuntiin. Kun sitten otettiin käyntiin, työstin peräänannon ja kivasti se sieltä alkoi tullakkin. Oli tuo ihan kiva mennä Mapella vaihteeksi taas, vaikkei lempihevosiani olekkaan (;


Tänään menin pitkästä aikaa Mindillä <33 Juuri eilen ehdin miettiä että milloinkahan pääsen taas sen ponin selkään ja tänään pääsin <33 Voi että se tuntui pieneltä :DD
Käytiin kävelemässä alkukäynnit metsälenkki ja pihanympäri. Tultiin sitten maneesiin ja otettiin pian kevyttä ravia. Molempiin päätyhin oli jätetty edelliseltä tunnilta kartiot (ne olivat edelliselle tunnille merkkejä mistä ympyrä pitää ratsastaa). Eli ympyrällä oli tehtävä.
2 sai olla yhtä aikaa ympyrällä ja jokaisen kartion kohdalle tehtiin 1 voltti. Mindille en muistanut vaihtaa kuolaimia, koska olin jo ehtinyt unohtaa että sillä on toisenlaisetkin suitset ;D Mutta täytyi tyytyä.
Aluksi Mindi meni pää ylhäällä, eikä myödännyt juuri ollenkaan. Koko ajan kuitenkin parani. Tehtävä ei meinannut aluksi onnistua, koska välimatkat oli huonot, koska molemmilla pitkillä sivuilla olisi pitänyt odottaa yhden ratsukon ja kahden olla ympyrällä. Yhdessä vaiheessa oli jopa että 3 oli odottamassa samalla pitkällä sivulla ja toinen ympyrä oli aivan tyhjä xD Kuitenkin. Mindi meni ihan kivasti välillä kun ei pistänyt hanttiin. Tehtiin sama tehtävä molempiin suuntiin ja sitten otettiin hetkeksi käyntiä ihan pitkin ohjin. Sitten Alettiin taas töihin ja niillä ympyröillä tehtiin vaan 2 volttia laukassa eikä saanut olla yhtä aikaa tekemässä volttia, ettei tule kolareita. Aluksi sisäpohje ei mennyt ponilla läpi, mutta muutaman muistutuksen jälkeen alkoi peräänanto tulla eikä poni kaatunut enää sisäänpäin. Samalla tavalla oli molempiin suuntiin. Lopulta mentiin niiin hienosti muodossa että..
Tosin ekalla laukkaympyrällä meinasin alkaa nauramaan ihan kunnolla, koska se laukka oli niin hurjan pientä, kun olin mennyt jollain Retulla yms. Pysyttelin kuitenkin suht. hiljaa. Sitten kun oltiin laukattu molempiin suuntiin, ravailtiin hetki ja otettiin sitten käyntiin. Talutin Mindiä loppukäynnit ja vietiin sitten hevoset talliin ja hoidettiin pois.
 
(:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti