maanantai 29. lokakuuta 2012

Rusinalla

En oo nyt vähään aikaan taas postaillu, mutta eipä voi mitään :DD Ei oo ollu oikein fiilistä eikä kuvia/videoita..
Mutta nyt, vaikkei tuoreita kuvia olekaan, pitää kirjottaa ku mulla on just sellane mahtava fiilis !!
Menin siis Rusinalla taasen. Meillä oli viime viikon torstaina ratsastusta liikkatunnilla ja menin silloin Rusinalla. En oikeesti osannu istua ja meni päin.. Sitä... Mut tänään oli ihan erilaista !! Tajusin, että ehän minä hemmetti ossoo ees ratsastoo !! Näin savolaesittain :DD Alkutunti meni siinä ku en saanu ponia ees peräänantoon.. Mut sitte fiffasin sen idean siinä ja sitte poni myötäs ja kulki hienosti lopputunnin.
^^Sori toi 'puhekieli'.. Mulla on vaa nii pirun hyvä fiilis (;
Viimekesältä<3
Aluks mentiin vähän aikaa jalkkarit jalassa, mutta heti alkutunnista nostettiin ne kaulalle. Heti huomasin, että vatsa -ja selkälihakset on rapistuneet jonnekki, jos niitä nyt ikinä on ollukkaa :DD Kolotti joka paikkaan ja lonkatki tuli kippeeks (taas.. eihä nekää oo ollu ku noin 3 vuotta kippeet :D). Mut mentiin sitten koko tunti ilman jalustimia (lukuun ottamatta sitä alkutuntia ja loppuverkkaa). Rusina meni aaivan mahtavasti ja muoto säily pyöreenä tosi hienosti !! Hemmetti ku se toimi. Laukannostotki meni ihan kivasti ja muutaman kerran nosto onnistu hienosti muodossa. Laukassakin sain menemään peräänannossa ja Rusina kuunteli tosi kivasti. Joku oli tippunu siltä vähä aikaa sitten, nii eiku kyllä se mullekkii teki ne pukkirodeot, mutta pysyin kuin pysyinkin ilman jalkkareita kyydissä :DD Jes !!
Olin tosi tyytyväinen poniin ja haluisin mennä sillä kyllä vielä useemminki, jäi niiin hyvä fiilis että :DD<3

Kesältä :D

Mutta tämmönen tyhmä taas, mutta kestäkää (;

sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Päivitystä

Enpä siis nyt postaillu pariin päivään, vaikka olisi voinut olla aihettakin, mutta aikaa ei ollut (;

Perjantaina Piimällä pidin vapaapäivän ku menin serkun luo ja sielläkin kyllä ridasin, mutta ei siitä sen enempää (:

Lauantaina menin taas Piimällä ja tuntui, kun en olis nähny sitäkään tosi pitkään aikaan, vaikka en nähnyt sitä päivään. Menin hakemaan sitä tarhasta ja se tuli höristen vastaan <3 Ihana.
Laitoin sen valmiiksi ja lähdin kaverin kanssa maneesille. Seinä oli vähän rikki, ja sitä korjattiin ja siitä oli otettu lautoja pois (siis se turvaseinä mikä lie). No sehän oli sitten Piimän mielestä huuurjan pelottava. Tein aluksi käyntityöskentelyä ja avoa aina sen kolon kohdalla. Loppujen lopuksi se ei ollutkaan niin pelottava. Ehkä Piimä tajus, ettei vihreät pelottavat miehet asustele siellä :D
Ravissa tein verkkaa, kuin myös laukassa. Oikeakin pyöri ihan hyvin.
Sittenpä tein seuraavanlaista tehtävää: Harjoitusravissa pohkeenväistöä pitkän sivun ekasta kirjaimesta keskihalkaisijalle, jossa suoristus, asetus ja vuorotellen vasen -ja oikea laukka. Laukassa kulmaan voltti ja siitä raviin. Ravia toiseen päätyyn uraa pitkin ja taas pitkän sivun ekasta kirjaimesta väistöö. Onnistui ihan hyvin, vaikka Piimä ei A:n päätyyn ole mielellään keskihalkaisijalta menossa laukassa, mutta sai sen menemään sinnekin hienosti. Sitten tein loppuverkkaa ja käppäiltiin sitten tallille päin(:
Laatu on mahtava joo, videolta napattu
Rakass<3
 
Sunnuntaina menin tallille jo puol 2 aikoihin. Odottelin vähän aikaa, että porukka vähän hälvenis, että mahtuis kunnolla olemaan. Sitten lähdin hakemaan Piimää tarhasta Adidas kengillä. Aattelin et on siellä kuivaa. No, eipä ollutkaan. Poika oli taas höristen vastassa, mutta jouduin jättämään sen vielä sinne, koska kävin vaihtamassa kengät.
Tulin takaisin ja Piimä oli toisessa päässä tarhaa. Kävelin sinne päin ja vihelsin ja kutsuin sitä. No Piimä oli niin herttainen, että hirnahti ja käveli reippaasti portille vastaan !! Voi että mä sitten rakastan sitä hevosta<33
Vein sen talliin, harjailin, laitoin valmiiksi ja lähdin kentälle pyörimään. Oli niiiin hyvä ilma, että halusin mennä ulkokentällä auringon paisteessa. Niinpä teinkin. Menin kolmikaarista, laukkaa ympyrällä ja paljon siirtymisiä. Minulla ei ollut kannuksia, mutta silti meni tosi kivasti !! Menin vaan puoli tuntia.
Sitten käppäilin tallille ja kävin tallissa hetken ja oottelin kavereita. Laitoin Piimän käytävälle, koska en viittinyt purkaa ja kaveri vahti, ettei se hölmöile. Menin pilkkomaan Piimän porkkanoita (;
Lähdettiin sitten maastoilemaan. Kävin Piimällä kerran tunnilla maastossa ja se oli ihan hermoheikko ja laukkas paikallaan kun piti kävellä ja leikki keinuheppaa ja mulla oli silloin remonttikuolaimet ja nekin viimeisessä renkaassa, enkä melkein silti saanut sitä välillä pidettyä !!
Nyt minulla oli nivelkuolain. Aattelin että jos kuskaa niin sitten kuskaa. Käveltiin vaan. Noh, epäilyni olivat turhia. Kävelin koko matkan oikeastaan pitkin ohjin ja Piimä oli tosi rento. Kerran säpsähti lintua ja kun toinen heppa liukastu, säikähti sitä. Muuten oli toooodella rento, eikä pöllöilly yhtään !! Tosi ylpee oon <3
Tultiin sitten tallille ja hoidin Piimän pois ja lähdin skopella kotia (:

 

Tällanen taas vanhoilla kuvilla, kun ei sattunut kameraa mukaan ): Mutta koittakaa kestää :D

Tässä vielä video kertomaan, kuinka paljon välitän tästä hevosesta ja kuinka tärkeä se minulle on <3

keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Piimällä puoliks

Ajelin tänään itsekseni tallille skopella. Ei satanut ja oli ihan hyvä keli. Reetta tuli sitten myöhemmin.
Ekaks etittiin Piimän suojat, jotka oli kuivamassa, sitten vaihdettiin satulahuopa ja huuhtastiin jalustimia. Sitten haettiin heppa sisälle.


Piimän jalat oli vähän likaiset, joten pesastiin ne ennen kuin harjattiin heppa. Piimä seiso ihan hyvin paikallaan, mutta pyöri tietysti vähän, koska ei kovin tykkää kun jalkoja tms. pestään.

'Yäk vettä !!'
 Harjattiin heppa sitten ja laitettiin suitset ja satula. Laitoin kannukset kiinni saappaisiin ja kypärän päähän ja talutin pihalle. Nousin selkään jo tallin pihalla ja kävelin sitten maneesille päin, mutta kävin kävelemässä alkukäynnit metälenkillä, koska kaveri meni maneesiin sen hevosen kanssa. Piimä käyttäytyi tosi hyvin koko metsälenkin ajan, eikä säikkynyt MITÄÄN !! Piimä on kyllä kehittyny paljon ton kyttäämisen ja säpsymisen kanssa. Hieno ukko<3
Menin sitten maneesiin ja aloin melkeinpä heti ravailemaan. Tein perus ympyröitä ja avoja jälleen, koska yritin saada sitä kuuliaiseksi, koska Reetta meni sitten jälkeeni. Kuuliainen se olikin. Lopuksi tein sitten pientä tehtävää, että tein ympyrän päätyyn, lähdin raviväistöä lävistäjälle ja siirryin keskellä käyntiin ja sitten takaisin raviin. Hienosti kuunteli.
Tein sitten laukassakin avoja pitkille sivuille ja nekin onnistuivat tosi hienosti !! Piimä oli hirmu mukava tänään.

Laukkaa silmät kiinni :D

Vaihdettiin sitten kuskia ja pidin Reetalle tuntia. Työstettiin aika paljon ympyröillä taivutusta ja vähän istuntaa, sekä käynnissä tehtiin muutama avo. Reetta siis ei ole niitä tehnyt paljoa. Kivasti meni silläkin (:

Sittenpä käppäiltiin takas tallille ja purettiin hepo. Huuhtasin jalkoja, koska ne oli jälleen vähän rapaset, koska heitti vähän vettä siinä kävellessä.
Sitten laiteltiin kaikki kuntoon ja lähdettiin ajelemaan kotia päin (: Kiva päivä oli (:

 

tiistai 16. lokakuuta 2012

Piimällä

Elikkäs. Olin jälleen Piimää hoitelemassa. Nää postaukset on aika saman tapasia, mutta aattelin et postailen oikeestaan joka kerta kun ridaan, että pysyisin mahd. aktiivisena (:
Mutta siis.
Käytiin päivällä ostoksilla ja tällasia tarttu mukaan:
Horzen ratsastustakki
Horzen huppari
Horzen pipo

Tultiin kotiin ja laittelin ridakamat valmiiks ja äiti vei minut tallille. Piimä oliki jo sisällä, joten otin siltä loimen pois ja otin käytävälle. Harjasin ja laitoin valmiiksi. Otin heijastinliivin ja lähdin kentälle. Se oli aikas lällynen, mutta onneksi Piimä oli mennyt jo yhden tunnin, joten en tehnyt oikein muuta kun ravailin ja kävelin siellä. En laukannut, koska rapa roisku jo muutenkin. En mennyt pitkään.
Tulin sitten selästä ja talutin loppukäynneiksi kentällä vähän ja sitten pihan ympäri tallille. Piimä käyttäytyi niiiin hienosti !! Se ei kyttäillyt ollenkaan vaikka välillä olikin tosi pimeää. Kentälläkään se ei katellut A:n päätyä vaan meni kiltisti sieltäkin. Hieno poika !!
Purin sitten hevosen ja pesin sen jalat, koska ne olivat tooooodella likaiset. Vähä meinasi vesi ällöttää herraa, mutta seisoi kyllä sitten kiltisti, että sain ne pestyä.
Vein sitten karsinaan, pesin kuolaimet ja heitin loimen niskaan, koska oli vähän hikinen ja oli aika viileä ilma.

Tällaista tällä kertaa. Nää postaukset on nyt ollu vähän tylsiä, tiedän, mutta teen videopostauksia mahdollisimman paljon (:


maanantai 15. lokakuuta 2012

Talli-iltapäivä

Olinpa taas yllätysyllätys tallilla. Oikeastaan en osannut tänään tehdä oikein mitään muuta.
Heräsin joskus jo 9-10 aikohin ja oikeestaan vaan löhösin sen aamupäivän. Ootin koko ajan, et pääsis tallille ku ei viittiny mennä hirveen aikaseen ku ei siellä ois ketään ollu jne.
Lähin sitten joskus 4 ajelemaan skopella tallille. Menin suoraan Talakseen, koska Piimä asuu siellä. Hain sen tarhasta ja vein sisälle. Laitoin käytävälle kiinni ja huomasin "riemukseni" että polle oli ottanut kunnon mutakylvyn.. No, ei kun vaan harjailemaan !! Hiekkaa ja kuivaa mutaa pölysi ihan kamalasti. Sain herran kuitenkin harjattua ja laitoin sille sitten suojat, satulan ja suitset. Sittenpä lähdin käppäilemään kentälle päin.
Tunnit pidettiin ulkona, joten pääsin maneesiin. Jes !! Piimä oli tosi pehmee heti alusta lähtien ja oli tosi hyvä ratsastaa. Tein aluksi ympyröitä ja avoja yms. Muutaman väistönkin tein.
Laukka sujui hyvin ja pyöri kivasti myös oikealle. Oon tosi tyytyväinen. Tein sitten lisää väistöjä jne. ja sitten loppuverkat.
Hetken siinä ravailin molempiin suuntiin ja tulin sitten selästä ja keräsin kakat. Menin sitten vielä ulos käppäilemään ja luovutin sitten hepan toiselle.

Oleskelin siinä sitte kaverin kanssa vajaan tunnin ja menin sitten laittamaan Retua valmiiksi. Menin sillä siis tunnilla.
Muuten oli tosi kiva tunti, mut en vaa osannu enää mennä Retulla. Sormet tuli kipeeks ku se oli vähä kova suusta, mutta eise mitään (: Mentiin väistöjä ja viisikaaristakiemurauraa (<ompas pitkä sana). Ihan ok meni. Laukattiin perus pääty-ympyrällä. Siinäpä nuo tehtävät oikeastaan oli. Tultiin paljon toistoja molempiin suuntiin.
Tunnin lopuksi purettiin hepat ja laitettin niille loimet niskaan ja lähdin sitten skootterilla pimeyteen ajamaan. Skope oli ihan jäässä ku lähi !!

Sori ihan kauheen tylsä postaus. Meinasin tehä videopostauksen, mut se kuvaaminen taas vähä jäi nii enpä sitte tehny. Ja tota tältä päivältä ei oo kuvia, enkä jaksa tehä videoo, ku oon tabletilla nii tällä vähä hankala.. Mut ei tuu tavaks tää tylsä kuvaton postaus (:
Tänään meni 100 ratsastusta rikki jee !! :D

keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Videopostausta jälleen :D

Teinpä taas videopostauksen tästä tallipäivästä, koska ajattelin, että se voisi olla kiinnostavampi kuin normi postaus :D


Ja estetunnin jälkeen korjalin esteitä pois ja huomenna ois lihaskuntotesti nii voi olla haba vähä kipee :D No, pikkuvikoja (;

maanantai 8. lokakuuta 2012

Pomppuja

Tänäänpä siis olin vaihteeks tallilla :D
Iskä toi minut. Menin ekaksi talliin kattomaan tuntilistaa: meillä oli estetunti. Jee !! Eilen just ehdin sanoa, että: 'voi että ku ois kiva päästä hyppäämään'. En edes opettajan kuullen vaan ihan muuten vaan.
No, kävin hakemassa Piimän tarhasta ja laitoin valmiiksi. Tunti alkaisi 7, mutta ratstin vajaan tunnin ulkokentällä. Siellä Piimä oli aika energinen ja kyttäs vähän kaikkea, mutta ei syöstänyt yhtään kertaa. Menin ympyröillä tempon vaihteluja, jotta sain hevosen kuulolle estetuntia varten (Piimällähän siis menin tunnillakin).
Ravailin ja laukkailin hetken ja kävin kävelemässä pihan ympäri loppukäyntejä. Siinä sitten tuli kaveri tallille ja heitin kannukset ja kouluraipan pois (kaveri vei talliin) ja lyhensin jalustimia. Sittenpä suunnistin maneesiin.
Käveltiin siinä vielä alkukäyntejä ja sitten tehtiin verkkaa. Ravissa molempiin suuntiin ja sitten laukassa sai mennä puomien yli.
Sittenpä alettiin hyppäämään. Esteitä oi sarjassa ja sitten 2 laukan vaihtoestettä (näkyvät videon alussa). Aluksi mentiin kahdeksikkoa laukanvaihdoilla niin, että aloitettiin vasemmassa kierroksessa harmaalla ja kaarrettiin päädyn kautta siniselle ja sama 2 kertaa peräkkäin. Sitten tultiin toisen kerran, mutta esteet nostettiin johonkin reilu 80 cm. Harmaa meni hyvin, mutta siniselle lähdin itse aikaisemmin hyppyyn ja lensin siinä sitten hypyn aikana kaulalle. Hetken tuntu, että tulen alas, mutta sitten päätin että en maistele hiekkaa ja roikuin kyydissä. Pysyin siellä ja tulin sitten uudestaan, vähän paremmalla menestyksellä ;D
Sitten tultiin sarjaa ja meille nostettiin  myös reilu 80 cm (pysty ja okseri). Jotkut tuli pienempänä. Aluksi ei oikein onnistunut, mutta toinen kerta oli jo parempi, kun tulin reippaampaa laukkaa. Piimällä meni toisella kerralla okserilla jalat vähän sekaisin (näkyy videolla), mutta pikku vikoja :D
Lopuksi tultiin sitten se reilu 80 cm rata, jota en jaksa alkaa selittää, vaan sen näätte videolta. Se meni varmaan parhaiten ja olin jopa mukana hypyissä :D Enkä ees tippunu (;

sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Videopostausta

Elikkä päätin tehdä tän videopostauksen, koska sitä oli äänestetty eniten tossa toivepostauskyselyssä :D Tyhmänä laitoin siihen liikaa vastaamis aikaa, joten toteutin tämän sitten nyt.
Postaus on huono ja olisin todellakin pystynyt parempaan, mutta pistinpä nyt kumminkin. Toivottavasti kelpuutatte ekaksi videopostaukseksi :D



lauantai 6. lokakuuta 2012

Piimällä taasen

Kävinpä tänään taas Piimällä ratsastamassa (:
 

Menin tallille jossain 3 jälkeen skootterilla. Ihan ekaks menin talliin, mutta siellä ei ollut ketään. Piimällä mentiin ennenkuin itse menin selkään. Siinä kattelin parin muun ratsastusta ja menin sitten laittamaan Rusinaa valmiiksi, koska silläkin mentiin samalla kun menin itse Piimällä.
Hain Rusinan tarhasta ja vein sisälle. Otin loimen pois ja harjasin ponin. Laitoin suojat, suitset ja satulan jne. Rusina oli vissiin saanu uuden satulan, tai ainakin se oli sellanen uuden näköinen.
Vein ponin sitten maneesiin, missä taluttelin sitä hetken, kunnes luovutin sen ja nousin Piimän selkään. Se oli valmiiksi verkattu ja kävelytetty, joten pääsin heti ravailemaan ja laukkailemaan (;

Kentällä oli esteitä eilisestä valmennuksesta, joten jouduin niitä väistelemään. Tein jotain perus ympyröitä ja voltteja, sekä avoja ja väistöjä. Piimä oli aika energinen ja tuntui, että se olisi halunnut hypätä niitä esteitä, koska oli just sellanen kuin yleensä estetunnin verkassa :D Pysyi kuitenkin nahoissaan. Tein pysähdyksiä ja peruutuksia ja laukkaympyrällä voltteja. Kivasti meni, vaikka jarrut olivatkin kovassa käytössä, mutta ymmärtäähän sitä kun meni tuntikäytössä viimeisen kuukauden 3 tuntia päivään ja nyt liikuntaa on vähennetty pikkuhiljaa.
Tein sitten loppuverkat itsekseni siellä ja tulin sitten kaartoon ja tulin ratsailta. Laitoin  ohjat leukaremmin alle, ettei ne polkeutuisi ja keräilin kakkoja ja Piimä käveli kiltisti perässä <3 kakkoja ei ollut paljon, joten kävelin ympäri maneesia Piimä perässäni vielä hetken. Lähdin sitten talliin ja sammutin maneesista valot.
Söpö<3
Vein Piimän karsinaan ja olimme ihan kaksin (no okei. Oli siellä Rusina). Otin suitset, satulan ja suojat pois ja harjailin kaikessa rauhassa. Vietin siellä jonkin verran aikaa ihan vaan rapsutellessa.
Sitten lähdin joskus 6 jälkeen ajelemaan kotia kohti. Olin minä siellä noin 3 tuntia :D Aika kului tosi nopeesti, koska jotenkin saan ajan kulumaan tallilla tosi nopeasti (: Siellä on aina jotain tekemistä. :D


tiistai 2. lokakuuta 2012

Tallilla taasen :D

Olinpa siis tänäänkin tallilla pyörimässä. En kylläkään ratsastanu ite, mutta kuvailin Reetan tuntia (:
Käytiin kaverin kanssa sitten tallissa. Jäin sitten auttelemaan yhtä tyttöä, joka pyysi apua Finan laitossa. No, siinä sitten yhessä sitä laiteltiin ja mentiin maneesille. Autoin tytön ponin selkään ja laiteltiin jalustimia. Sittenpä tunti jo loppuikin ja lähdettiin pikkuhiljaa kotiin päin ajelemaan. Tosin olin Reetan kyydillä, mutta risteyksestä ajoin sitten skootterilla kottiin (:

Ei tullu pitkää postausta, mutta tässä nyt vähän kuvia tunnista (;







 
 
 Tää on pyöriny nyt päässä tän illan <3

maanantai 1. lokakuuta 2012

Ratsastusta

Eilen olin siis viimeistä kertaa sunnuntain tunnilla. Menin Finalla, joka oli oikein mielenkiintoista, koska se on niin siro ja pirteä poni, enkä ole mennyt sillä kuin muutaman kerran. :D
 
Mentiin jotain perus avuja ja väistöjä, en tarkalleen jaksa edes muistaa mitä kaikkea tehtiin :D Alkuverkka tehtiin nopeaan itsenäisesti ja sitten joitain suht. yksinkertaisia tehtäviä.
Mutta yksi tehtävä meni näin, että käännettiin pian päätykirjaimen jälkeen kohti toista päätyä, eli ratsastettiin muutama metri pois uralta ja nostettiin aina vastalaukka. Finalla onnistui muuten hyvin, mutta välillä nousi väärä laukka, koska poni oli aika tohkeissaan :D Mutta tuli hyviäkin nostoja :D
Loppuverkatkin ihan itsenäisesti (:


Ja Piimällä oli eilen viimeinen ihan tuntikäytössä ollut tunti (:

Tänään menin tunnille Piimällä. Listassa luki minun kohdalla 'Oma' ja se tuntu jotenki hassulta :DD Mutta ehkä siihen tottuu jos ottaa muulloinkin Piimän tunnille (;

Piimä meni kivasti, vaikka sillä olikin vähän virtaa ja se kuumu vähän käynnistälaukannostoissa. Pysyi kuitenkin nahoissaan ja oli kuitenkin aika pehmeä ratsastaa !!
Alkuverkat meni niin, että tehtiin voltti päätyyn ja uraa pitkin sitten avoa. Molempiin suuntiin samalla tavalla. Laukassa tehtiin niin, että ensimmäinen nosto oli harjoitusravista ja loput sitten käynnistä. Nosto tuli päätykirjaimesta ja tehtiin kulmaan sitten voltti ja siirryttiin pitkän sivun toisesta kirjaimesta takaisin ravin kautta käyntiin. Molempiin suuntiin sama. Tehtiin muutamat askeleenpidennykset lävistäjälle ja tehtiin väistön sisällä siirtymisiä ravista käyntiin ja sitten takaisin raviin. Meni kivasti ja oli kuuliainen. Heti kun sai oikealtakin läpi niin tuntui tosi kivalle (:

Harjailin Piimää kaikessa rauhassa ja pesin kuolaimet jne. Sitten sanoin heipat ja lähdin ajelemaan skootterilla kotia kohti :D

Tässä video tunnista, koska ei ollut kuin digikamera mukana niin ei tullut kuvia (: