keskiviikko 14. elokuuta 2013

Kouluvalmennukset 9.-10.8

Oltiin siis Piimän kanssa Anun valmennuksissa kahtena päivänä.
Perjantaina valkka alko klo 20, joten menin tallille jossain klo 19 aikoihin ja katoin varusteet kondikseen ja selvitin Piimän hännän. Sitte laiteltiin hepat valmiiks ja lähettiin maneesille. Mulla oli jalassa uudet saappaat ja mullahan siis ei oo aikasemmin ollu nahkasaappaita, joten olo oli vähä hassu.
Tultiin maneesiin ja alettiin verkkailemaan. Eka työstin Piimän läpi käynnissä, sitte ravissa ja laukassa. Tavuttelin laukassa myös ulos ja Piimä pehmeni oikeelle aika kivasti.
Alotettiin valmennus tekemällä käynti-ravi-käynti siirtymisiä. Kun kuulin että niillä aatellaan nii mun mielessä pyöri ihana ajatus ku Piimä aika kuumuu hirveesti siirtymisistä, aattelin ettei tuu yhtää mittää niiden jälkeen. Mutta Piimäpä yllättiki ja toimi istunnalla tosi hienosti ja oli herkkä avuille eikä kuumunu yhtään !! Ihmettelin kans ku se ei säikkyny/kyttäilly mitään ja oli tosi rento.

Ihana tilanne kuva ku lyhennän ohjia :DD Mut Ukko hieno<3
Sitte alettiin muistaakseni tekemään avoja pitkille sivuille ja voltit päätyihin. Piimä oli niissäki kuuliainen ja pystyin hyvin säätelemään vauhtia ja taivutusta.

Kuskin asento on aika takapuolesta....
Sitte tehtiin laukkatehtävänä myötälaukassa pääty-ympyröitä ja pitkille sivuille uran sisäpuolelle vastalaukkaa niin, että eka väistätettiin käynnissä pois uralta ja nostettiin laukka.

Kuski lagaa ja pahasti..
Ja tässäki.. Mikäköhä vaivas ??

Sitte tehtiin väistöjä ja pienet vihreet miehet alko taas pelotella Piimää ku yhtäkkiä säikähti jotai olematonta maneesin seinässä :D

Ukko hienoin<3
Sitte tehtiin ravityöskentelyä ja lopuks ratsastettiin pyöreeks alas.
Ja kuski taas...
Mut hevonen<33

Sitte kuunneltiin palautetta ja oli tosi tsemppaavaa ja tuli heti sellanen olo että onneks on huomennaki valkka.

No, lauantaina ei ollu sitte valitettavasti kuvaajaa, joten kertoilen nopeesti.
Valkka alko klo 7:30 aamulla ja menin tallille heti puol 7 jälkeen ja laittelin hepan valmiiks ja lähettiin sitte maneesille. Siellä verkattiin ja alotettiin tekemällä pysähyksiä ja peruutuksia. Piimä oli tosi hyvä ja pysy hienosti peräänannossa. Sitte en tarkalleen muista tehtäviä, mutta sen muistan, että tehtiin sulkuja ja ne meni kivasti. Sitte mentiin ympyrälle ja otettiin siinä takaosakäännöksiä, jotka meni iha jees, muttei mitenkään iha loistavasti. Niiden jälkeen otettiin ravia ja huomas miten paljo paremmin takaset oli alla !! Sitte tehtiin laukassa työskentelyä ja laukka tuntu jotenki tahmeelle ja tahdittomalle, mutta kyllä tuli hyviäki pätkiä. Tehtiin molempiin suuntiin ja sitte enpä muistakkaan tarkalleen mitä tehtiin, mut lopuks taas ravissa pyöreenä alas. Piimällä oli koko valkan ajan iha älyttömän hieno ravi ja se oli herkkä ja kuuliainen avuille ja pysy hyvin muodossa.
Valmentaja sano että tykkää musta ja Piimästä ratsukkona ja Piimä on tosi hieno hevonen. Mun opettaja kuunteli palautteen joten nyt päästään reenaamaan (;

Mut laitan tähä pari kuvaa niistä mun uusista saappaista (;






Tää nyt ei oo saapas, mut saapastuki kumminki :DD
Mutta nyt koitan pitää tän blogin ajan tasalla ja postailla mahd. usein. Laittakaa kommenttia (:

6 kommenttia:

  1. Ooii, hienot te !! C: <3 ja sika upeet saappaat!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää jotenki lagaan noissa kuvissa, mut Ukko oli upee<3 Ja määki tykkään noista iha liikaa ;D

      Poista
  2. mitkä mountain horset nuo on? ja paljo makso?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ömm.. EN oo iha varma mut jotku Richmond High Rider LDS :DD Näin ainaki lukee laatikossa. Ja normi hinta on 325 e, mut mulla oli 10% alennus nii jotain 296 e tai jotain tota luokkaa (:

      Poista
  3. Haastoin sut :)! Upeet uudet saapaat !

    VastaaPoista