sunnuntai 18. elokuuta 2013

Sunnuntairatsastelua Puhilla

Kävin tänään liikuttamassa Puhin. Menin tallille ja kävin heti hakemassa hepan. Harjasin sen ulkona koska se oli ihan kamalan kuranen, joten aattelin ettei tuu talliin nii paljoo pölyä. Harjailin siinä jonkun tovin. Harjailin sen päätä ja Puh tunki päänsä mun syliin ja piti sitä siinä tosi pitkään ja mää vaa halin sitä<33 Se oli tosi ihana hetki !! Vein hepan sitte seisomaan sisälle käytävälle ja kipasin suojat ja suitset vessasta. Sittenpä laitoin suojat ja satulan hepalle ja itelleni kengät, chapsit ja kypärän. Sitte hepalle suitset ja hanskat ja raippa matkaan ja menoksi.

Se melkein nukku<3

Käytiin alku käynnit tiellä ja siellä autoja tuli jonku verran vastaan, mut onneks Puhi on niin varma heppa ettei se niitä pelkää. Mentiin sitte kentälle työskentelemään ja aluks ei heppa meinannu tulla sitte millään läpi, mutta pikku hiljaa se alko myötäämään ja sitte tuliki tosi kauniiseen muotoon. Otin ravia ja muoto pysy tosi hienosti. Tein eka ympyröitä ja sitte voltteja ja aluks takajalat ei volteilla meinannu jaksaa toimia, mutta pari kertaa muistutettuani ne toimi tosi hienosti ja Puh olis kääntyny varmaa paikallaan jos oisin vaa käskeny !!

Sitte istuin harjotusravissa ja keskityin mun istuntaan ja treenasin vatsa -ja selkälihaksia. Aluks musta tuntu et mää kuolen, mut sit jotenki vaa rentouduin ja se oliki tosi helppoo. Sitte käänsin pääty-ympyrälle ja nostin laukkaa. Yleensä Puhi vähä nostaa päätä nostossa, mutta nyt oli niin hienosti muodossa ja nosti laukan tosi pehmeesti !! Molempiin suuntiin laukkasin ehkä 4-5 ympyrää ja sain hevosen melko heti läpi ja se laukka pyöri tosi hyvin ja takajalat teki kivasti töitä.
Sitte tulin pari kertaa HeC koulurataa. Aluks se meni vähä.. No päin just sitä mut sit toinen kerta meni paremmin ku hyvin. Muoto pysy koko radan ajan !!
Lopuks ravailin ja huomas että hevonen ja kuskiki alko jo olla vähä väsyneitä. Tehtiin sitte kunnon loppukäynnit. Oli jotenki tosi ihana fiilis ku hevonen toimi ku unelma<3


Sitte mentiin talliin ja otin varusteet pois ja venytin hepan kyljet ja selän ja sitte annoin sille kivennäiset ja samalla harjailin sen. Sitte vein sen ulos ja menin talliin laittamaan varusteet paikalleen, pesemään suojat ja kuolaimet ja lähinki sitte jo kotia kohti.

Kysymyspostauksiin vastaukset tulee piakkoin, kunhan ehdin niihin vastailla. Suunnittelin vähä videota, mutta laittakaapa ehotusta (; Ja muutenki saa kommentoida vaikka toivepostauksia. Videopostauksia ei oo nyt tullu pitkään aikaan ja se MyDayki on vähä jääny, mutta teen sen ja videopostauksia pian.

4 kommenttia:

  1. Tee videolla ne kyssärit :) jajja tee vaiks video sun ratsastusvarusteista myös?

    VastaaPoista
  2. tee sellane videopostaus sun ratsastustunnista et videossa näkyis mitä teet ennen tallille lähtöä,mitä teet tallilla ennen tuntia ja mitä teet tunnin jälkee.. ja et videossa näkyis sun tallikavereita(:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin koittaa tehdä tämän (: Eiköhän se onnistu (;

      Poista