perjantai 27. helmikuuta 2015

Hiihtoloma 1. päivä

Mulla alko hiihtoloma periaatteessa jo eilen, torstaina, jolloin pakkasin Kiuruvedellä kamat ja tultiin Rusinan kanssa viettämään lomaa taas Maaningalle. Rusina sai karsinapaikan Hinkulasta eli koululta joten loman jälkeen suunnataankin sitten sinne asumaan! Tykkäsin kyllä olla ponin kanssa Kotalan tallilla, mutta vaan tuo poni on niin epävarma maastossa, että valmennuksiin meneminen ei ole niin helppo juttu ja lisän päälle kävelymatkoihin menisi yhteensä 40 min/maneesilla käynti + teen ponilla näyttöjä tässä alkavassa jaksossa, joten se on käytännöllisempää näin. Haikeaa oli sieltä lähteä ja ratsastaa viimeistä kertaa pitkään aikaan (huomhuom! Mennään sinne takaisin jos vaan mahdollista ja olosuhteisiin sopii!), mutta näin katsoin parhaimmaksi tehdä.


Kuitenkin, ajattelin vähän sellaista, että tekisin tällaisia "MyDay" -postauksia tämän hiihtoloman ajan. Koitan vaihtaa toteutustapaa välillä tai jotain ettei näistä tule vaan samanlaisia pläjäyksiä. Ihan joka päivä en varmaankaan näitä ehdi tehdä, mutta yritän olla aktiivinenkerrankin!


Tänään siis olin yksin kotona kun heräsin 11-12 aikoihin. Ihanaa oli nukkua pitkään! Siinä hetken olin vaan hereillä ja menin sitten tekemään aamutoimia; pesemään naamaa ja hampaita, syömään.. Sitten aloin pikkuhiljaa vaihtamaan vaatteita ja kello oli puoli 1 kun lähdin kävelemään Rusinan luo. Meiltä kotoa tallille on siis noin kolmen kilometrin matka, joten se on ihan siedettävä kävellä. Tallilla putsasin karsinan ja hain sitten ponin sisälle.


Laittelin ponin rauhassa kuntoon ja puoli kahden aikaan lähdettiin maastoilemaan. Viihdyttiin suunnilleen tunti, ehkä vähä reilu ja molemmille tuli hiki, mutta oli hauskaa ja rentouttavaa. Tultiin sitten tallille, hoidin ponin melko hitaasti pois ja vietin vaa aikaa sen kanssa, jotta se ehti vähän kuivua.


Sitten vaihdoin ponille ulkoloimen päälle ja vein ponin ulos kauniiseen kevätauringon paisteeseen. Poni jäi onnellisena mussuttamaan heinää, kun minä lähdin kävelemään takaisin kotiin. Kotona sitten söin, vaihdoin vaatteet ja pian mulle tulikin jo kyyti, jolla lähdin sitten Piimän luo. Laittelin ponin valmiiksi ja lähdin maneesille. Jossu käski tehdä kunnon reenin ja niin myös tein. Aluksi Ukko koitti saada mut alas koko ajan kun "pelkäsi" jotain ja hyppi ja pomppi. Sain sen rentoutumaan ja keskittymään työntekoon ja sillon Ukko oli aivan huippu hyvä, ai että! Kun olin laukannut vasta toiseen suuntaa, oli poni jo melkoisen hikinen. Annoin sen kävellä jonkun tovin. 


Sitten laukkasin toiseenkin suuntaan ja tein ravissa vähän väistöjä. Raukka teki niin hienosti töitä, että oli korvanpäitä myöten hiessä!


Sitten loppuravit. Noh, kun niihin ei niin paljoa tarvinnut keskittyä, Piimä aloitti taas sen perseilyn ja pari kertaa oli oikeastui aika lähellä, etten tullut alas! Ravailin vaan päättäväisenä, itse rentona ympäri maneesia ja kerroin hevoselle, etten hyväksy perseilyä, ei se sitä pitkään jaksanut jatkaa jaloppuun oli ihan tosi hyvä! Mentiin sitten käppäilyn jälkeen talliin, jossa normaalit hoitojutut + ruokinta. 


Sitten lähdin kävelemään gtlle, josta äiti ottikin mut sitten kyytiin. Oli ihan huippu kiva päivä ja paljon tuli käveltyä ja ratsastettua, mutta aivan mahtava päivä oli! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti