tiistai 15. elokuuta 2017

Seuramestaruudet esteratsastuksessa!

Todella siisti rata oli!

Heippa! Kisoista on kulunut kohta viikko, mutta minulla ei ole ollut aikaa kirjoitella siitä postausta, mutta näin koulujen alkamisen kunniaksi flunssa päätti iskeä minuun, joten en ratsastamaan nyt pariin päivään varmaan pääse. 


Kisat menivät kuitenkin paremmin kuin luulin, mutta poni oli todella väsynyt. Pari päivää ennen kisoja poni hajotti ihottumaloimensa, joten se joutui olemaan laitumella ilman sitä. Sen seurauksena tietenkin kutina lisääntyi ja luultavasti siitä syystä poni oli vähän väsyneempi. Uusi loimi on kuitenkin hankittu ja poni näyttää siinä enemmän avaruusoliolle kuin hevoselle! Poni tosin oli hieman erimieltä pääosan mukavuudesta, mutta kyllä se alkaa siihen tottua.


Menin kisoissa tosiaan kaksi 90 cm rataa. Ensimmäinen rata meni hienosti, kunnes lankkuesteelle tuli kielto! Poni ei kytännyt itse estettä, vaan luulen kiellon johtuvan esteen takana olevasta liputtajasta. Kuitenkin siitäkin päästiin heti toisella yrittämällä yli. 

Tästä kuvasta huomaa, ettei poni estettä kytännyt..
Toinen rata tehtiin puhtaasti ja se olikin seuramestaruus kamppailu. Hieman piti jälleen varmistaa tuolle lankkuesteelle, joten suunnitelmissa olleen tien jouduin unohtamaan ja kiertämään hieman kauempaa. Poni oli melko tahmea ratsastaa. Kyllä se eteenpäin liikkui ja hyppäsi hyvin, mutta joku siitä puuttui. Voihan olla, että olen vain tottunut siihen että estekisoissa ponia pitää pidätää eikä ratsastaa eteen! Aika kuitenkin riitti siihen, että saimme seuramestaruuspronssia! Olin todella ylpeä ponista, kun se käyttäytyi hyvin ja suoritti niin hyvin kuin vain pystyi! Minunkaan osaltani kisat eivät olleen mitenkään mahtavat, sillä pään särky vainosi minua koko kisojen ajan ja loppui vasta kun pääsi yöunille.


Lyhyesti voisin tähän loppuun mainita koulutreeneistäkin. Sunnuntaina Vuokko tuli taas pitämään treenejä meille ja todettii, että ponille täytyy pitää "kaasutus kurssi" eli että poni alkaa liikkua itse eteenpäin eikä sitä tarvitse koko aikaa pyytää liikkumaan. Samalla todettiin, että ponin olisi hyvä olla yöt tallissa, sillä siellä se voi rauhallisin mielin nukkua ja levätä. Näin siis tehtiin ja poni yöpyy sisällä. Samalla pääsen taas pitämään back on track pinteleitä takajaloissa, joten myös niiden lievä turvotus (jota ponilla on ollut niin kauan kuin muistan, eivätkä ne ole vaivanneet mitenkään) saadaan laskemaan. Näillä siis jatketaan eteenpäin ja viikon päästä olisi taas kisat tiedossa, tosin kouluratsastuksessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti