sunnuntai 20. elokuuta 2017

Valmentautumista tuleviin kisoihin!

Siitä vain kisaradoille!

Niin on nyt tapahtunut - ilmottauduin tämän kauden ensimmäisiin koulukilpailuihin. Kilpailut ovat 3-tason kilpailut, mutta tietenkin mennään Rusinan kanssa 2-tason luokat. Vähän arveluttaa mennä niin isoihin kisoihin heti pitkän tauon jälkeen ilman, että pohjalla olisi yksiäkään 1-tason kilpailuja, mutta näillä mennään! Kisoja on muutamat tiedossa ja tavoitteita minulla ei niihin oikeastaan ole. Hyväksytyt radat olisi tietenkin kiva sieltä saada, mutta palkintosijoille en tavoittele todellakaan!


Tänään käytiin Ville Vaurion koulutreeneissä ja sain siitä todella paljon irti! Ei olla ponin kanssa kauheasti käyty muiden kuin Vuokon treeneissä joten sikäli hieman jännitti, mutta Ville yllätti erittäin positiivisesti. Saatiin Rusina liikkumaan omalla moottorilla ja tosi paljon hyviä vinkkejä treenaamiseen.


Minun täytyy nyt todellakin ottaa itseäni niskasta kiinni ja olla todella tarkkana siitä, etten ratsasta liikaa jalalla. Poni on hidas ja se heittäytyy usein laiskaksi, joten minun on vain kerrottava sille mahdollisimman yksinkertaisesti, mitä siltä haluan ja se on eteneminen! Treeneissä poni todella liikkui omalla moottorilla ja oli erittäin miellyttävä ratsastaa. Poni oli todella tahdikas, liikkui eteenpäin reippaasti ja ratsastaminen tuntui helpolta (jos ei lasketa sitä vatsalihastreeniä mikä siinä samalla tuli tehtyä). Nyt tavoitteena on saada poni tuon tuntuiseksi joka ikinen ratsastuskerta ja eteenkin kisaradalla!


Vuokko tulee ehkä pitämään viimehetken valmennuksen perjantaina ennen lauantain kisoja. Mennään kisoissa siis HeB:3 2009 ja HeA FEI:n kenttäkilpailuohjelma 1*a 2015. Radat eivät ole teknisesti hyvin hankalia ja tuo HeB:3 ollaan ponin kanssa joskus startattukin ja siitä on valikoitunut minun lempiohjelma (koska siinä ei ole keskiravia..). Saa nähdä kuinka treenit lähtevät tästä sujumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti