keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Hyvin vaiko huonosti ??

Olin siis tänään tunnilla Piimän kanssa.
Menin tallille jossain 20 yli 5. Menin heti hakemaan satulahuovan kuivaushuoneesta ja toin sen sitten siihen karsinalle satulatelineeseen valmiiks. Sitten kävin hakemassa satulan ja laitoin sen siihen päälle ja sitte suitset ja harjat.

Otin Piimän käytävälle ja harjasin läpi ja putsasin kaviot. Sitten heitin satulan ja loimen selkään ja laitoin itelleni kannukset, kypärän ja heijastinliivin ja laitoin sitten hepalle suitset, nappasin hanskat lattialta ja lähdin maneesille.
Taluttelin heppaa siinä maneesin ulkopuolella tovin, kunnes edellinen tunti loppui ja pääsin maneesiin. Heitin loimen ja heijastinliivin portin päälle ja kiipesin kyytiin. Tarkistin vyön ja lähdin käppäilemään pitkin ohjin uralle.
Otettiin sitten alkuverkkaa. Kentän keskellä oli 3 tötsää loivia kiemurauria varten (tunti oli aika helppo). Ensin tehtiin käynnissä toiselle pitkälle sivulle loivakiemuraura pohkeenväistössä ja toiselle pitkälle sivulle ravissa loivakiemuraura ilman väistöjä ja sitten sinne tötsän kohdalle tehtiin voltti uralle ja jatkettiin sitten loppuun (kaikki varmaan tajus). Sitten käyntiväistöt tehtiin ravissa ja sama tehtävä oli molempiin suuntiin.
Sitten laukattiin niin, että otettiin harjoitusravia ja tehtiin edelleen loiviakiemurauria pitkille sivuille. Niihin molempiin tehtiin tötsän kohdalta voltti uralle laukassa ja taas raviin ja sitte päätykirjaimista pienet ympyrät muöskin laukassa.
Piimä toimi tunnilla ihan suhteellisen hyvin, mutta peräänanto ei oikein meinannut tulla rehelliseksi millään. Silloin tuntu et ei herttileijjaa !!
Loppuverkat tehtiin itsenäisesti kevyessä ravissa ja sitten heppa myötäs. Voi että se oli hieno !! Sen kaikki jalat teki hyvin töitä ja meni pyöreesti peräänannossa. Hienoahienoa !!
Sitten loppukäyntejä maastakäsin, loimi päällä ja sitten menin takasin talliin. Otin varusteet ja loimen, harjasin, otin suojat ja laitoin loimen ja päästin karsinaan. Kävin tekemässä melassin ja juotin sen. Samalla kun Piimä joi sitä siinä, harjasin suojat. Sitte pesasin sankon ja kuolaimet, vein varusteet ja harjat paikoilleen ja sitten kävin nappaamassa vielä Piimältä päitset pois päästä ja sitten katoin että kaikki on hyvin ja lähdin iskän kyydillä kotia (:

En nyt oikein pysty tiivistämään, millainen Piimä oli tänään ratsastaa, koska se oli välillä aika huono ja lopuks ihan huippu.. Hmmm.. :DD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti