tiistai 15. tammikuuta 2013

Päivittelyä

En ole nyt kirjoitellut tänne parista ridauksestani. Syynä on se, että jostain syystä en saa kuvia ladattua tänne bloggeriin. Minulta puuttuu se nappi, josta kuvat voi selata ja valita, eli en voi ladata kuvia koneelta, joten en saa tänne kuvia ): En tiedä mikä on syynä, mutta voin yrittää jotenkin saada pari kuvaa tänne (:

Kuitenkin. Minulla on pari juttua. En enää kirjoittele viikko sitten menneitä ratsastuksia, joten tähän postaukseen eilisen ridasta.

Menin Sallalla toista kertaa. Vieläkään ei ole kuvia kyseisestä hevosesta ja pahoittelen sitä, mutta en saanut ketään kuvaamaan ):
Tulin tallille hyvissä ajoin ja aloin rauhassa laittelemaan heppaa kuntoon. Salla oli toosi nätisti karsinassa eikä tarvinnut paljoa käskeä olemaan kunnolla. Satulankin sai selkään ihan toosi hienosti, eikä mitään ihmeempää tapahtunut. Hyvä Salla !!
Menin maneesille ja kiipesin kyytiin. Säädin jalustimet ja lähdin kävelemään pitkin ohjin uraa pitkin muiden kanssa.
Otettiin sitten ohjat tuntumalle ja otettiin kevyttä ravia. B:n pitkälle sivulle tehtiin avotaivutusta ja muuten itsenäisesti voltteja. Salla ei ole mikään korkean tason heppa, koska on niin nuori peruskoulutuksen omaava suloinen suokki<3
Salla meni ihan kivasti siihen nähden, mitä se osaa. Aluksi ravi oli vähän kiitämistä, mutta aika nopeesti se otti pidätteet niin hienosti vastaan, että mentiin jo hienosti loivaa avoa molepiin suuntiin (sama tehtävä). Siihen asti sujui hyvin kunnes tamma säikähti jotain katsomopäädyssä ja sinkos jonnekkin. Sitä se sitten kyttäili vähän ja meinas nostaa laukkaakin siinä, mutta sain sen sitten menemään ihan hyvin siitä.
Sitten annettiin hetkeks pitkät ohjat.
Otettiin ohjat tuntumalle ja mentiin pääty-ympyrälle kävelemään ja hakemaan vähän muotoa. Salla ei osaa sitä vielä kovin hyvin, mutta hienoja pätkiäkin tuli. Tehtiin käynnissä ja ravissa sitä hakua, mutta laukassa en Sallan kanssa hakenu ollenkaan, keskityin laukan tahtiin yms. Aluksi käynnissä Salla lähti kirjaimellisesti sisäpohjetta vasten ja piti käyttää raippaakin pikkaisen, että se meni takasin ympyrälle. Mutta kaikesta selvittiin. Laukkakin meni hiienosti.
Sitten molempiin suuntiin kun meni ihan hyviä pätkiä niin kevennettiin loppuverkat ja käveltiin loppukäynnit. Kävelin maasta käsin ja sitten lähdettiin talliin.
Siellä otin hepalta varusteet pois ja pesin kuolaimet ja harjasin suojat, heitin loimen ymsyms. Hupsista keikkaa. Olinkin valmis jo kamalan aikaisin. Normaalisti olen valmis hyvällä tuurilla vasta puol 9, mutta nyt olin jo varmaan 15 yli 8.. :O
Mutta tykkään Sallasta aika paljon, koska sen kanssa pitää olla rauhallinen ja maltillinen.
Titta ja Salla.. joskus tässä :DD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti