tiistai 1. tammikuuta 2013

Pysyykö langoissa ??

Tänään menin siis Piimällä vaihteeks taas :DD
Äiti heitti mut tallille joskus 12 aikoihin ja menin sitte talliin ja Piimä olikin sisällä. Hain harjat ja suitset ja otin hepan käytävälle. Harjailin läpi, putsasin kaviot ja hain suojat kuivaushuoneesta ja sitte laitoin itelleni chapsit, kypärän ja hanskat ja sitte hepalle suitset ja sitten menoksi !!
Rakas<3
Menin siis ilman satulaa ja aluksi taluttelin maneesissa alkukäyntejä loimi päällä. Sitten heitin loimen pois ja hyppäsin kyytiin. Kävelin vielä hetkisen ja otin sitten ravia, joka oli todella tasaisen tuntusta ja helppo istua.
Tehtäviäkin on toivottu (että kirjoitan) joten täältä pesee. Tein samaa tehtävää kuin Retulla lauantaina.
Otin ravia ja A:n päädystä käänsin keskihalkaisijalle, E:n ja B:n välistä (keskeltä kenttää) aloitin pohkeenväistön M:ään, ettei suunta vaihtunut ja sitten tein E:n pitkälle sivulle voltteja ravista, ja kun tulin taas A:n päätyyn, käänsin aina uudelleen linjalle jne. Tein saman molempiin suuntiin.
Sitten laukkasin vaan ympyröitä ja tein vähän avoja laukassa, koska ei ollut satulaa niin en mitään kummosta tehnyt.
Sitten kun oli laukannut molempiin suuntiin, otin ravia ja ravasin loppuverkat ja keskityin muotoon ja siihen, että hevonen liikkui hyvin ja rehellisessä peräänannossa.
Sitten otin käyntiin, annoin pitkät ohjat. Hyppäsin selästä, heitin loimen ja laitoin ohjat leukaremmin alle ja keräilin kakkoja ja Piimä seurasi.
Sitten otin ohjat leukaremmin alta ja lähdettiin talliin.

Siellä otin varusteet pois ja kävin harjalla läpi ja putsasin kaviot. Sitten heitin loimen selkään ja hetkeksi heppa karsinaan. Kävin pesemässä kuolaimet ja tein melassin ja juotin sen.


Sitten sain apuvoimia ja laitoin toppaloimen hepalle ja sitte laitettiin toiset suitset, missä oli rautalankaa ja vietiin tarhaan. Vahittiin sitä siellä, koska nyt oikeestaan testataan, pysyykö ukko aidoissa. Aluksi meinasi vähän riemuita, mutta sitten kyllä rauhottui ja oli aika rauhassa siellä. Sittenpä mentiin putsailemaan varusteita ja lähdinkin sitten kotia äitin kyydillä.

Kiitos kun luit tämän postauksen ja hyvää uuttavuotta kaikille <3!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti