perjantai 17. heinäkuuta 2015

Maastoreissu

Tosiaan käytiin Jossun kanssa maastoilemassa tänään. Ratsuina toimivat siis Rusina ja Piimä. Puolisenkaan vuotta sitten en olisi tällä kaksikolla uskaltanut lähtee mihinkään maastoilemaan. Vähän oli alkuun sellanen olo minulla, että milloin lähtee. Poni oli tosi nätisti koko ajan, niinkuin Piimäkin. Mentiin kaikki askellajit ja voin kertoo, että mentiin kyllä aika kovaakin! Täysiä oikeastaan ja oli niiin huippua! En oo mennyt varmaan koskaan hevosella niin kovaa kuin tänään kun lähdin kirittämään Rusinalla Piimää ja pyyhkästiin ohi! Hurjaa ja parasta!


Lenkin jälkeen sitten kävelytin molempia hetken kun Jossun piti päästä tunnin pitoon. Tallilta sitten yksi tuli ottamaan Piimän ja hoiti sen sitten pois. Molemmat piti huuhella, ruokkia ja Rusinalle heittää ihottumaloimi päälle ja vietiin pojat sitten ulos. Sitten putsasin satulan ja suitset tosi huolella ja vielä rasvasinkin! Kotona sitten siivosin leikkimökin, jossa on siis ainoastaan heppakamaa, eli se toimii varastona. Meinasin aluksi kuvata siitä videopostauksen, mutta laiskuus iski kuvaamiseen, joten videoo ette siitä saaneet.


Tältä se näytti, ennenkuin aloitin roudaamalla kaikki pihalle. Kaikki tavarat oli siis lattialla ihan sekaisin vaan kaikki. Lakaisin sitten lattia ja laittelin tavarat järjestykseen ja johan löytyi tilaa ja tavarat oman paikkansa. Lopputulos miellyttää ainakin minun silmää!


Vielä kun tuonne jaksasisi rakentaa leveempiä hyllyjä huoville ja pinteleille ja loimille omat telineet niin olisi aika täydellistä! Noinkin ne siellä säilyy, kunnes inspiraation kärpänen rakentamiseen iskee! Joskus tässä voisin tehdä  varustepostauksen, jota pyydettiin... Todella kauan aikaa sitten. Ennen koulun alkua se olisi varmaan helpoin toteuttaa, sillä suurin osa ponin kamoista on kotona ja vain pieni osa tallilla, joten nekin saa tarvittaessa tuotua kotiin, jos päätän toteuttaa sen niin!

torstai 16. heinäkuuta 2015

Heräteostoja, hups!

Palaan otsikkoon postauksen lopussa, mutta sitä ennen kerron vähän kuulumisia! Ei mitään ihmeempää oo tapahtunut tai muuta, mutta minulla on nyt vaan niin paljon inspiraatiota touhuta ponin kanssaja päivittää blogia, joten eikös se ole silloin hyvä käyttää hyödyksi? Viime viikolla kaveri oli etelästä käymässä täällä päin, eikä kauheasti tullut öisin nukuttua, varsinkaan kun sain sen ajokortinkin!


Kuitenkin ponin hoidin niinkuin ennenkin ja postauksenkin väsäilin, tai parikin. Käytiin alkukäyntejä maastossa ja yksi päivä meille tapahtu jotain tosi pelottavaa! Oltiin kävelemässä sellaiselle metsätielle, jossa olisin sitten käynyt rennosti käppäilemässä ja tullut samaa reittiä takaisinkin. Päästiin alkuun ja sitten ihmettelin kun poni kyttäili jotain tosi paljon. Rohkaisin vaan kävelemään eteenpäin, kun puukasan takaa hyppäsi meidän eteen tällainen (kuva googlesta otettu)..


Supikoirahan se! Tuijotettiin siinä sitten ponin kanssa kummajaista ja se meitä. Sitten eläin kipitti pusikkoon ja kääntyi siihen suuntaan, mistä oltiin ponin kanssa tulossa. Poni seisoi kiltisti paikallaan ja minua pelotti varmaan enemmän kuin sitä. Käänsin vaan ponin ympäri ja ravattiin pois paikalta!  Otus ei todellakaan ollut yhtä söpö kuin kuvassa, vaan takkuinen ja likainen yksilö ja siksi se varmaan näyttikin siltä, että olisi voinut syödä minut! Tai ainakin sille se näytti, vaikka ei se varmaan mitää olisi meille edes tehnyt, mutta kyllä säikytti! Poni hoiti homman paremmin kuin mamma ja pysyi rauhallisena!


Kentällä ollaan muuten lähinnä pyöritty jos ei alku -ja loppukäppäilyitä maastossa lasketa. Poni oli alkuun melko kuuro avuille ja on pitänyt tehdä vähän töitä sen kanssa, mutta nyt olen parina päivänä ratsastellut sillä yli tunnin ja tänään poni oli tosi kiva! Ollaan reenattu paljon väistöjä ja siirtymisiä ja niitä jatketaan myös tulevaisuudessa paljon, sillä poni herkistyy niistä niin kivasti!


Huomenna olis tarkoitus lähteä Jossun kanssa maastoon. Kaksi ei niin varmaa maastohevosta, siis ratuina Piimä ja Rusina! En tiedä, mitä siitäkin tulee, mutta ei auta kuin kokeilla!
Sitten otsikkoon! Kaveri siis möi vähän ylimääräistä heppakamaa, eikä varmasti ole yllätys, että olin heti haaskalla kärkkymässä. Löytyi kolme huopaa ja yhdet pintelit! Hups..


Aloitetaan vaikka pinteleistä. Tiedän, että minulla on jo tummansiniset pintelit. Tai oikeastaan jopa kahdetkin - yhdistelmäpintelit ja villapintelit. Kuitenkin otin nämä, koska kaverini lahjoitti nämä elämää nähneet Horzen joustopintelit, joten mikäpä siinä! Pinteleitä ei koskaan ole liikaa..:D


Sitten punainen Eskadronin estehuopa. 10 e oli hintaa ja huopa on todella siisti ja punainen huopa on aika kiva! Pääsee vaihtamaan vähän laajemmin värejäkin. Tuo ei kuitenkaan ole tavallinen neliöhuopa, vaan kuten tarkkasilmäiset huomaakin, ala reuna menee yläviistoon. Ehkä minun pitää ostaa jostain joku kiva punainen paita, siis ihan vaan joku halppis (koska en omista!) ja alkaa hyppäämään myös punaisissa!


Seuraavana harmaa Showmasterin (?, nyt en muistanut katsoa) huopa. Tämä on aivan ihana ja vihdoinkin sain kokonaan harmaan huovan! Tämäkin oli saman hintainen kuin ylempikin huopa ja todella siistissä kunnossa! I like!


Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä EuroStarin ruskea huopa, jonka logolle sulin ihan täysin! Samalla hintaa lähti kuin ylemmätkin huovat ja tämäkin todella siistissä kunnossa! Nyt on väri"paketteja" jo vähän enemmän kuin yksi tai kaksi! En malta olla käyttämättä näitä ihanuuksia, joten saattaa käydä niin, että huovat alkavat vaihtua tiuhaan tahtiin!
Nyt kuitenkin menen nukkumaan ja valmistautumaan henkisesti huomiseen maastoreissuun! Se on morjes!

maanantai 13. heinäkuuta 2015

Sallan valmennus 3.7.

Noniin nyt sain viimein kuvia Sallan estevalmennuksesta, jossa oltiin noin viikko takaperin. Ihan älyttömän tarkasti en kaikkea vaan pysty muistamaan, mutta jotenkuten kuitenkin! Ensinnäkin sen, että oli todella kuuma ja meille meinasi tulla vähän kiire, eikä verkattu kauhean pitkään, vaikka ihan hyvä lämmön kannalta tehdä lyhyt verkka.



Aluksi tultiin ravilähestymisellä ristikkoa. Alkuun meillä oli vaikeaa jatkaa suoraan esteen jälkeen! Siihen siis pitää kiinnittää huomiota hypätessä, että jatkaa esteen jälkeen suoraan! Rusina oli melko kiva ratsasta. Kuuliainen, hallinnassa ja jopa eteenpäin ratsastettava!


Sitten alettiin muistaakseni tulemmaan kaarevaa linjaa. taidettiin ensin tulla pystyltä okserille ja myöhemmin toisinpäin.


Sitten tultiin trippeliä, jota ei oltu Rusinan kanssa ainakaan yhessä koskaan hypätty! Oli melko jännää, mutta päästiin pitkästäkin esteestä yli aika mallikkaasti ilman ongelmia!


Tehtiin myös kolmen esteen linjaa, ensin oikeasta kierroksesta pysty, 2 laukkaa, pysty, 4 laukkaa, okseri. Onnistu ihan kohtuullisen hyvin. 



Sitten tultiin toisesta suunnasta samaa linjaa ja poni alko jo vähän väsyä kuuman kelin vuoksi. Se ei sitten mennytkään ihan niinkuin strömsössä vaan okserin jälkeen tuli aina joku ihme mutka, laukka hiipu, tultiin pystyille tosi pohjaan ja hitaasti ja sitten oli ongelmia päästä kahen laukan välistä hienosti yli. Viimeisellä kerralla onnistui ihan ok hyvin kun keskityin tarpeeksi ratsastamaan eteen ja pitämään ponin suorana.


Sitten tultiin rata, joka meni oikeasti minun mielestä tosi kivasti! Ainoa miinus oli se, että poni oli vähän hidas ja tahmea ja sitä sai koko ajan vähän käskeä etenemään plus mulla meinasi itselläni loppua loppuradasta kunto, kun ensimmäinen hellepäivä tälle kesää ja mennään valmennukseen. Huohotettiin siis ponin kanssa kilpaa, mutta hengissä selvittiin molemmat ja kivaa oli! Myös vaikea linja meni mutkitta ja ongelmitta!

Sitten loppuravit, kävelyt, hoidot, laitumelle ja lähdettiin Nokkiksen kanssa rannalle. Oli huippu valmennus ja nyt mulla on todellakin inspiraatio huipussaan treenata tuon eläimen kanssa, mutta tänään jätän sille vapaapäivän, että ponikin saa joskus huilata!

lauantai 11. heinäkuuta 2015

Treeniä

Ollaan ponin kanssa menty lähinnä Sallan jälkeen ihan vaan sileellä. Tosiaan siitäkin valkasta on tulossa postausta, kunhan saan kuvia siitä. Poni on ollu iha ok, kaverit liikutti sitä viime viikolla mun ollessa Iisalmessa ja sain ajokortin vihdoin! 
Torstaina 9.7. käytiin pitkästä aikaa Vuokon valmennuksessa ja oli muuten tehokas treeni vaikka mentiin vaan ympyräll! Keskityttiin asetukseen, taivutukseen, muodon pyöreyteen ja liikkeisiin. Poni oli alkuun vähän kankee ja alussa oli vähä hakemista kaikessa, mutta siitä se sitten alkoi parantumaan ja loppuun poni tuntu aivan mahtavalle! Kuvienkin perusteella ei huonosti ollenkaan mennyt! Poni oli super hieno! Molemmille tuli pikkasen hiki! Huhhuh!





Perjantaina sitten pyörittiin vähän kentällä rennosti, sillä poni oli tosiaan ihan vaan pikkasen hikinen valmennuksen jälkeen, joten otettiin vähän lunkimmin, mutta silti keskityin samoihin asioihin, mitä valmennuksessa nousi esille. Poni tuntu aika hyvälle koko ajan ja oli kivaa treenata!
Lauantaina Nora meni Rusinalla ja minä pääsin menemään sitten Piimä-ukolla! Ukko oli vähän ehkä jumissa eikä oikein halunnut tehdä töitä oikeinpäin, mutta loppuun siitä tuli kevyt ja yhteistyönhaluinen ja pääsin lopettamaan tosi hyviin fiiliksiin!



Näillä mennään ainakin tällä hetkellä ja ajattelin alkaa käydä tallilla järjestettävillä tunneilla, että pääsen jonkun valvovan silmän alle tekemään virheitä ja korjaamaan niitä!

maanantai 6. heinäkuuta 2015

Vähän minun elämästä

Tänään on tapahtunut muutama melko iso asia minun elämässäni. Rusinaan nämä muutokset eivät vaikuta millään tavalla, mutta ovat suuria minulle silti. Tänä aamuna kun heräsin, heräsin virkeänä uuteen aurinkoiseen aamuun, valmistauduin ja lähdin kävelemään kohti autokoulua hirveät paineet niskoilla. Mulla oli siis tänään teoriakoe, jota jännitin aivan kauheasti! Koskaan kisasuorituksiakaan en oikeastaan jännitä, mutta teoriakoe (jonka siis olisi voinut helposti myös uusia) jopa pelotti aivan tuhottoman paljon! Siitä kuitenkin selvisin ja sain läpikin vielä, joten enää inssi pitäisi ajella läpi niin saisin ajokortin, joka helpottaisi liikkumista paljon mm. tallille!

Rusinan kanssa ekaa kertaa järvessä kesäkuun alussa<3
c) Reetta
Toinen merkittävä muutos mun elämään parin tulevan vuoden ajalle ainakin on se, että tänään roudattiin äitin kanssa mun kamat asuntolalta Iisalmeen, eli viimein muutin tänne! Osa tavaroista on vielä purkamatta ja tässä kirjoittaessani odottelen jos ne itse juoksisivat paikoilleen, mutta näyttäisi vähän siltä, että niitä pitää vähän auttaa! Kesän aikana asun kuitenkin vielä porukoilla suurimmaksi osaksi, sillä poni on Maaningalla. Tietenkin käyn melko samalla tahdilla porukoilla kuin ennenkin, mutta tämä ei sentään mikään asuntola ole, vaan minun eka "oma koti". Saa nähdä milloin tätä alan kodiksi kutsuu vai alanko koskaan, mutta kyllä oon täällä viihtynyt aina kun äitin luona olin täällä kämpässä!
Mutta eikai tässä muuta kuin että täällä ollaan!

sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Kesäkuu on ohi!

Kesäkuu on siis ohi ja paljon tapahtui! Vietiin poni siis Hurmalle laiduntamaan ja minä olin Kiuruvedellä vielä seuraavat pari viikkoa työssäoppimassa, mutta viikonloppuisin menin kotiin ja pääsin viettämään aikaa kavereiden kanssa sekä ratsastamaan Rusinaa ja Piimää!

Rusina laukkaa täysiä kavereiden luo laiduntamaan

Jäbät söpöilee<3 Rusina ja Piimä
Työssäoppimassa tehtiin vähän kaikenlaista, mutta eniten varmaan olin rakentamassa aitoja! Laskettiin Tintun kanssa, että yhden viikon (ma-pe) aikana lyötiin maahan 135 tolppaa! Oltiinpas ahkeria.
Välillä satoi...

...sitten vähän paistoi...

...ja sitten taas satoi.
Nokkista ollaan pesty muutamaan otteeseen sen kesäihottuman vuoksi.

Nöksä pesulla

Jörö on vähän linssilude<3


Tämän kesän varsa Taneli! Niin rohkee ja huippu kaveri<3

Vuosikkaat orivauvat Kurre ja Hugo
Viimeisenä päivänä menin ja poltin jalkani mönkijään johonkin ihan älyttömän kuumaan osaan! Hienoa minä. Hetken oli kenkä pois jalasta niin enköhän onnistu heti!


No, ei siinä, nyt siihen ei koske enää ollenkaan ja nyt olen ollut viimeisen viikon kotona lomalla, hengaillut kavereiden ja hevosten kanssa. Viikko on ollut välillä kylmä ja märkä ja välillä todella ihanan lämmin!



Ratsastanut olen siis Rusinalla ja Piimällä ja Rusinan kanssa käytiin yksi päivä Salla Aarion estevalmennuksessa, mutta siitä teen ihan oman postauksen vähän myöhemmin!



Eli, meillä sujuu melko hyvin täällä kotikonnuilla! Muutoksia elämään on minun osalleni tulossa ihan lähipäivinä, sillä pian saan toivottavasti ajokortin ja muutan Iisalmeen omaan pieneen kämppään. Tänään lähden jo Kiuruvedelle pakkailemaan ja aamulla sitten autokoulun kautta Iisalmeen! Ponia liikutetaan sillä välin täällä.


Mappe ja Puppe