maanantai 13. heinäkuuta 2015

Sallan valmennus 3.7.

Noniin nyt sain viimein kuvia Sallan estevalmennuksesta, jossa oltiin noin viikko takaperin. Ihan älyttömän tarkasti en kaikkea vaan pysty muistamaan, mutta jotenkuten kuitenkin! Ensinnäkin sen, että oli todella kuuma ja meille meinasi tulla vähän kiire, eikä verkattu kauhean pitkään, vaikka ihan hyvä lämmön kannalta tehdä lyhyt verkka.



Aluksi tultiin ravilähestymisellä ristikkoa. Alkuun meillä oli vaikeaa jatkaa suoraan esteen jälkeen! Siihen siis pitää kiinnittää huomiota hypätessä, että jatkaa esteen jälkeen suoraan! Rusina oli melko kiva ratsasta. Kuuliainen, hallinnassa ja jopa eteenpäin ratsastettava!


Sitten alettiin muistaakseni tulemmaan kaarevaa linjaa. taidettiin ensin tulla pystyltä okserille ja myöhemmin toisinpäin.


Sitten tultiin trippeliä, jota ei oltu Rusinan kanssa ainakaan yhessä koskaan hypätty! Oli melko jännää, mutta päästiin pitkästäkin esteestä yli aika mallikkaasti ilman ongelmia!


Tehtiin myös kolmen esteen linjaa, ensin oikeasta kierroksesta pysty, 2 laukkaa, pysty, 4 laukkaa, okseri. Onnistu ihan kohtuullisen hyvin. 



Sitten tultiin toisesta suunnasta samaa linjaa ja poni alko jo vähän väsyä kuuman kelin vuoksi. Se ei sitten mennytkään ihan niinkuin strömsössä vaan okserin jälkeen tuli aina joku ihme mutka, laukka hiipu, tultiin pystyille tosi pohjaan ja hitaasti ja sitten oli ongelmia päästä kahen laukan välistä hienosti yli. Viimeisellä kerralla onnistui ihan ok hyvin kun keskityin tarpeeksi ratsastamaan eteen ja pitämään ponin suorana.


Sitten tultiin rata, joka meni oikeasti minun mielestä tosi kivasti! Ainoa miinus oli se, että poni oli vähän hidas ja tahmea ja sitä sai koko ajan vähän käskeä etenemään plus mulla meinasi itselläni loppua loppuradasta kunto, kun ensimmäinen hellepäivä tälle kesää ja mennään valmennukseen. Huohotettiin siis ponin kanssa kilpaa, mutta hengissä selvittiin molemmat ja kivaa oli! Myös vaikea linja meni mutkitta ja ongelmitta!

Sitten loppuravit, kävelyt, hoidot, laitumelle ja lähdettiin Nokkiksen kanssa rannalle. Oli huippu valmennus ja nyt mulla on todellakin inspiraatio huipussaan treenata tuon eläimen kanssa, mutta tänään jätän sille vapaapäivän, että ponikin saa joskus huilata!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti