tiistai 26. helmikuuta 2013

"Oot fiksu ja karvainen otus"

Menin Piimällä eilen tunnilla. Pitkästä aikaa menin ukolla ku sillä oli jalka kipee tossa ja nii.. Viikkoo en menny sillä.. Ei se kyllä periaatteessa oo pitkä aika, mut jotenki tuntu :D Ja ei oo taas tuoreita kuvia, mut laitan jotai vanhoja ja jotai aiheeseen liittyviä (: En siis menny samoilla suitsillakaa :DD
Kuitenki. Tulin tallille jo tosi hyvissäajoin (meinasin tehä videopostauksen, mutta jätin kameran kotii, koska siitä ois loppunu iha just akku..). Menin käymään varustehuoneessa viemässä yhen pussin ja otin samalla Piimän harjat kaapista. Menin sitte ukon luo ja otin tallitoppiksen pois ja aloin harjailemaan. Minulla oli siis paaljon aikaa, joten aattelin harjailla yms. tosi hyvin ja karvaa kun nyt lähtee nii vähentää irtokarvojen määrää vähän niiltä kohilta, mistä ei oo klipattu.

Otin kumisuan (sellasen pyöreen) ja aloin pyöritellä hevosta sillä läpi. Kyllä muute lähtiki karvaa !! Niistä ois voinu tehä pienen tyynyn. No, kävin sitte vielä pölyharjalla ja silläki lähti vielä jonku verran karvaa.. Mistä sitä oikein tulee ?? Sitte otin vielä projektin ja selvitin ukon hännän.. Siihe ei menny ku sellaset vajaa puol tuntia :D Mut hieno ja selvä siitä tuliki. Sitte laitoin suojat ja hain satulan ja suitset ja laitoin ne ja loimen hepalle ja itelleni nappasin mukaa heijastinliivin ja raipan ja lähin käppäilemään maneesille.
Matkalla takaa tulli auto ja se oli kamalan pelottava. Kävelin sitte sillee, ettei se auto menny ohi ja väistin sitte risteykseen.
Maneesissa heitin heijastinliivin ja loimen pois ja kiipesin kyytiin ja lähin kävelemään pitkin ohjin uraa pitki.
Sitte otettiin alkuverkkaa, että aina A:n päätyä kohti mentiin uraapitkin pitkällä sivulla avoa ja sitte toisen pitkän sivun alkukirjaimesta pohkeenväistö kokorataleikkaalle (eli joka kerta vaihtu suunta).
Avoa
Piimä meni ihan kivasti ja avo meni varsinki tosi hyvin mun mielestä, vaikka vähä meinas ulkopohje jäähä kuuntelematta, mutta ku vähä muistutti nii kyllä se siitä sitte. Väistöt meni yllättävän hyvin (:
"Apuva.. Pieniä vihreitä miehiä päädyssä"
Sitte verkattiin laukkaa pääty-ympyröillä eka vasemmalle ja sitte oikeelle. Piimä meinas vähä olla reipas ja lähtee kuskaamaan, mutta kyllä se siitä sitte loppujen lopuks rauhottu ja kuunteli. Ekan ympyrän lopussa Piimä säikähti jotai jä käänty 180 astetta ympäri (siis laukassa). Alko naurattaa ku pienet vihreet miehet pelottelee taas pikku Piimää (:

Otettii sitte välikäynnit.

Sitte treenattii sulkutaivutuksia. A:sta lähettii keskihalkasijalle C:tä kohti ja C:stä vaihettii aina suuntaa ja taivutus joka toisella kerralla toiseen suuntaan. Piimällä meni niin hyvin ne että eikä !! Ukko kuunteli tosi hienosti ja kulki oikein. Hienoa !! Tultiin käynnissä eka ja sitte ku suju nii ravissa. Molemmissa askellajeissa hienosti.
Sitte otettii loppuverkat kevyessä ravissa ja hain pyöreetä muotoo. Ja tuli se aika hyvinki (:

Sitte otettii loppukäynnit ja hyppäsin selästä alas ja leitin loimen selkään ja sitte Piimä sai seurailla. Sittenpä lähettii takasi tallille.
Tunnista jäi älyttömän hyvä fiilis ja muutenki. Oli niin ihana mennä Piimällä taas tunnilla. Se vaan on liian ihana otus<3
Tallissa tein perus jutut, eli otin varusteet, harjasin, loimi, melassi ymsyms.
Tein kaikki rauhassa ja lähin sitte kotia kohti. Rakastan sua Piimä aina <3

keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Parane pian Piimärakas + Pomppuja Sallalla

Näin aluks sanon taas ettei ole kuvia )): Tosi harmillista kun ei oo kuvaajaa oikein.. Mutta nyt hevosten pariin.
Menin tallille hyvissä ajoin ja menin ekaks Piimän talliin. Piimällä oli perjantaina ollu jalka turvkosissa ja tosi kipee ja oli vähän turvoksissa myös maanantaina. En tiiä miksi. Menin Piimällä silleen vähän, että katottiin että onko se puhas, joska ei aristellu jalkaa tallissa. Laitoin hepan valmiiks ja lähettiin maneesille.
Vanha kuva sori..
Mut tää on vaa nii komia et oli pakko laittaa<33
Matkalla takaa tulevat autot oli aika kammottavia, mutta ei siinä mitään erikoista tapahtunu. Maneesissa kiipesin kyytiin ja lähin pitkin ohjin kävelemään ja hyvältä tuntu ja oli myöskin puhtaan näköne. Kävelin aika pitkään ja sitte otin pikkupätkän ravia. Seki tuntu tosi puhtaalle, vaikka astukin kipeellä jalalla vähän pienempää askelta, mutta muuten (;
Sitten kävin hoitamassa nopeesti hepan tallissa, ja kiirehin sitte omalle tunnille.

Siellä kaverit oli laittanu mulle hepan valmiiks, koska ite en ois ehtiny. Menin siis sillä valkeella suokilla, Sallalla, josta oon kertonu vähä jo tässä blogissaki.
Puhelinlaatua...
Ja vanha kuva tääki.
Meillä oli estetunti ja Sallahan on siis nuori, vähän ratsastettu, joten en oottanu mitään erkoista tunnilta, mutta ajattelin että varmasti pääsen maistamaan maneesin hiekkaa.
Paintilla tehty taideteos :DD Numero on aina oikeella puolella estettä lähestyttäessä.
Alotettiin verkkaamalla ravissa ja laukassa molempiin suuntiin ja sitten alettiin tulemaan varkka esteeksi ristikkoa (1) oikeelta. Tulin aika viimesenä, ja ravissa annoin vähän pohjetta, perse lens ponnyltä ekan kerran ilmaan. Tulin esteen ja Salla siirty just ennen sitä raviin, mutta sain laukan korjattua ihan hyvin. Muilla kerroilla tultiin hienosti laukassa, vaikka vähän meinas kiemurrella, mutta parani koko ajan.
Salla oli iihan höpsö hebo ku pukitteli paljo ja innostu pikkasen :DD Kaikki pukit ei ollu iha pienimmästä päästä, mutten kumminkaa lentäny selästä. Melkein joka vaiheessa ku hoputin eteenpäi, ponny joko heitti persuusta tai teki pukkihypyn. Nauroin vaa siellä kyydissä.
Sitten tultiin toisesta suunnasta myös ristikkoo(2) ja se meni hyvin heti laukassa. Harmittaa niin paljo ku ei kukaan kuvannu, eikä saanu pukeista videoo. Ne ois ollu näkemisen arvosia :D
Sitten tultiin tehtävää. Me tultiin Sallan kanssa ristikkona. Tehtävä meni niin, että eka tultiin 1 oikeelta ja sitten päädyn kautta kaarrettiin 3. Meille ei laitettu okseria, vaikka piirsinki tohon 2 "puomia". Ihan eka sain kokea taas pukkeja, mutta sitten Salla ei meinannu oikein laukata nii sain vähän revittää. Näpäytin raippaa taakse ja auta armias niitä pukkihyppyjä :D Muutaman kerran jouduin ottaa kaulasta vastaan etten lennä alas ja sitte kovaa mentiin kun pohjetta käytin. Hidastin laukkaa ja taputin sitten kun se ei enää pukittanu vaan kuunteli. Ainaki ponny heräs kunnolla, koska sitten alko löytyä ihan kunnon laukka joka esteelle. Hienoa !!
Tultiin sitä muutaman kerran ja sitte toiseen suuntaan. Vasemmalta tuo este 2 ja pääsyn kautta 4. Hienosti meni ja laukatki vaihtu esteitten päällä !!
Sitten otettiin itsenäinen loppuverkka ja käveltiin loppukäynnit. Huomasin, että tykkään Sallasta ihan älyttömän paljo ja se on varmaan mun lemppari ratsastuskoululta, koska Piimä ei oo enää siellä. Salla asustaa samassa karsinassa, missä Piimä asu.. Onkoha siinä karsinassa joku, ku mikä hevonen siinä onkaa, se on aivan ihana. Ennen Piimääki siinä asu mun lempihevonen :D
Sanoin sitten opettajalle että tykkään Sallasta kyllä tosi paljon, ja se sitten sano, että se vois olla mun vakkari maanantain tunneilla, joten saisin mennä sillä paljon. Jeij !! Eli nyt mulla on sitte vakkarituntsari maanantaille (:

Mutta joo. Piimä ja Salla, sekä minä kiitämme ja kumarramme (:

Ps. Kysymyspostaus tulee videomuodossa varmaankin pian, mutta kysymyksiä saa laittaa tulemaan vielä, jos jotain päähän pälkähtää :D Laittakaa vaikka tämän postauksen kommentteihin, mutta mainitkaa, että kysymyspostaukseen, että tiiän, että vastaan sitte sille videolle (:

lauantai 16. helmikuuta 2013

Takki tuli !!

Kävin torstaina Piimällä ratsastamassa ja sain samalla sen seuran fleecetakin<3 En kuitenkaan ratsastanut vielä se päällä, koska otin sen vasta ratsastuksen jälkeen.

Tulin tallille kaverin kyydillä suoraan koulusta ja menin heti varustehuoneeseen vaihtamaan nopsaa vaatteet ja otin Piimän varusteet mukaan ja sitte otin hevosen käytävälle. Harjailin, putsailin kaviot, laitoin suojat, satulan, loimen ja suitset ja laitoin kypärän päähän ja menoksi.

Menin maneesiin ja heitin siellä loimen pois ja kiristin vyötä ja kiipesin kyytiin. Kävelin vielä hetken pitkin ohjin ja sitten otin ohjat käteen ja aloin tehdä käynnissä vähän työskentelyä. Piimä oli alusta asti tosi kivan kevyt ja kuuliainen. Otin sitten ravia ja verkkasin ympyröillä, avoilla ja loivilla väistöillä. Piimä meni ihan älyttömän hienosti peräänannossa.
Tää on viime maanantailta
Kevennyskuva :DD

Verkkasin molempiin suuntiin ja otin sitten vähän laukkatyöskentelyä ensin ympyrällä ja sitten vähän suoraauraakin ja ratsastin hevosta suoraksi. Hienosti meni sekin molempiin suuntiin. ¨

Sitten annoin hetkeksi pitkät ohjat ja suunnittelin tehtävän. Päätin tehdäkolmikaarista, jossa tulisi kaikkia askellajeja, eli aika helppo tehtävä Piimälle. Ainakin se tuntui siltä kun sitä mentiin.
Ensimmäinen kaarre tuli käynnissä, suoristuksen aikana otin ravia (istuin harjotusravissa), siis toinen kaari ravissa ja viimeinen kaarre laukassa. Laukka jatkui päätykirjaimesta uudelle kolmikaariselle, suoristuksen aikana siirryin raviin, ravissa toinen kaarre ja viimeinen sitten käynnissä. Tosi hienosti kuunteli ja peräänantokin säilyi todella hienosti koko ajan !! Hyvähyvä (:
Sitten otin loppuverkat ja keskityin siihen, että hevonen kulkee hyvin pyöreenä. Hienosti meni sekin ja kun olin ravaillut molempiin suuntiin, otin käyntiin, taputin Piimää ja hyppäsin alas selästä. Sitten löysäsin vyötä, laitoin ohjat leukaremmin alle, loimen päälle ja sitten lähdettiin loppukäyntejä menemään, Piimä seurasi. Keräilin samalla kakkoja ja Piimä tuli kiltisti perässä (:
Videolaatu..
mut se seuraa<33
Sitten otin ohjat remmin alta ja kaulalta pois ja lähettiin talliin.

Takajalkojen pesuaa


Melassii nam !!

Siellä hoidin hevosen pois ja juotin melassit ja pesin takajalat ja sitten kävin sen takin hakemassa. Sitten tulikin jo kyyti ja lähdettiin serkun kanssa laskettelemaan.

Piimä meni tosi hienosti ja rennosti koko ajan ja oon tosi tyytyväinen siihen<3
Rakastan sua<33
Vielä kuvia takista :DD
edestä
 
Prodeeraukset edestä

Takaa
Prodeeraus takana

tiistai 12. helmikuuta 2013

Tallipäivää

Eilen ridasin 2 heppaa.

Kukaan ei varmasti arvaa kellä menin. No, Piimällä tietty <33 Menin sillä perus koulua sellaset vähä reilut puol tuntia vapaatunnilla.
Äiti heitti mut tallille ja laittelin hepan valmiiks. Piimän omistaja kävi siinä ja lähin sitte lompsimaan maneesille.
Jenni oli ihana ja tuli kuvaamaan <33 Saan ridaus kuvia jee :DD
Tulin maneesiin ja heitin loimen pois ja kävelin pitkin ohjin hetken. Sitten otin ravia ja pyörin siellä tuntilaisten seassa, olematta tiellä. Eli aika paljon suunnan muutoksia ja ympyröita/voltteja tein. Piimä kulki ihan kivasti muodossa ja reippahasti. Tein alkuverkat kevyessä ravissa molempiin suuntiin tasapuolisesti ja sitte otin pikkuset välikäynnit.
Sitten otin laukkaa ympyröillä ja hain peräänantoo ja rauhallista laukkaa. Hienosti onnistu nekii. Hyvähyvä Piimä. Tein molempiin suuntiin laukkaa ja otin sitten loppuravit keventäen. En mitää ihmeempiä tehny, koska aikaa ei ollu paljoo ja väistelin tuntilaisia.
Sitte vähä kuvia:
<3

Jag älskar dig<33

Sitte käytiin Jennin kanssa purkamassa Piimä ja hoitamassa muutenkii pois ja mentiin sitten koulun puolelle. Siellä laiteltii Jennin ratsu, koska mun ratsu oli jo tunnilla. Jennin saapas hajosi, jesari auttaa kaikkeen :DD Näin meillä aina :DD
Uusinta muotia täälläpäin :DD

Sitte Nappasin toiset suitset matkaan ja mentiin sitten maneesiin.
Menin siis Kajolla ekaa kertaa koulua. Kyseisellä hevosella oon hypänny 2 kertaa aikasemmin nii oli aika kivaa. Vaihdoin suitset ja olin ihan kuolassa, koska pieni taistelu meinas syntyä siinä, mutta eipä sitte muuta ku nokka alas ja lämpöset kuolaimet suuhun ja selkään (:
Alkukäyntien jälkeen kun otettiin ohjat tuntumalle, hain heti muotoa, ja se tuli hienosti käynnissä ja Kajo oli tosi kevyt. Mutta auta armias ku otettii ravia. *Ding* hevonen oli kaikkee muuta ku muodossa :DD Kyllä se kulki kivasti ja tykkään tosi paljo Kajon ravista ja laukasta (ja käynnistä ofc) mutta niska ei menny millään alas. Mutta yritys siellä selässä oli kova :DD
Tehtiin alkuverkaks E:n pitkälle sivulle avoa ja B:n pitkälle sivulle pohkeenväistöö uralta pois ja takas uralle, sekä voltit päätyihin. Hyvin tehtävä suju molempiin suuntiin, vaikkei sitä kunnollista ja rehellistä peräänantoo tullukkaa. Mutta muutamia hyviäki pätkiä tuli ja hevonen laski niskaa hetkeks, mutta sitte taas nosti.
Laukassa mentiin ympyröillä, ei mitään erikoista.
Sitten varsinainen tehtävä oli tulla A:sta pituushalkasijalle ja siihen sulkutaivutusta. Aluks meinas olla vaikee viedä vasen pohje läpi, mutta sitten ku se tuli sieltä ja taipu, nii meni ihan hyvin myös ravissa. Toiseen suuntaan oli paljon helpompi, eikä tarvinnu tehdä töitä läheskään niin paljoo. Mutta tosi kivaa oli. Sitten tehtiin itsenäine loppuverkka ja käveltiin loppukäynnit ja mentiin sitte talliin.
Vanha kuva Kajosta
Siellä varusteet pois ja muutenkin hoidin jne. ja sit lähdin kotia kohti.

Tosi hyvä fiilis jäi molemmista hepoista ja ridoista. Kiitos teille Suomijuntit <333

keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Sallalla

Menin tunnilla maanantaina taas Sallalla. Oon menny sillä nyt tuntsareista useimmiten ja tykkään siitä tosi paljon. Se on niin yrittelijäs nuori neiti.
Puhelin laatu -.-
Sorii
Tulin tallille suoraan kylältä jo jossain vailla 6. Minulla oli siis yli tunti aikaa.
Ihan ekaks kävin kattomassa kellä meen ja menin sitten vaihtamaan vaatteita. Sitte menin talliin ja putsailin vähän Sallan suitsia ja sitte vaa oikeestaan chillailin. Laitoin sitten hepan valmiiks ja lähdin maneesille.
Kävelymatkalla oli jotain kauheen pelottavaa ja neiti höris ja kyttäili vähän jotain ja pysähteli, mutta päästiin maneesille. Nousin selkään ja lähdin kävelemään uraa pitkin. Jalustimet oli juuri sopivat, joten ei niitäkään tarvinnut alkaa laittelemaan.
Käveltiin alkukäynnit ja tehtiin sitten nopee alkuverkka katsomopäädyssä. Ylitaivutettiin hevosia ympyrällä. Venytin Sallaa, mitä piuhat anto periks. Tehtiin laukassa samaa. Minä vaan en keskittynyt niin 100 % ylitauvutukseen, vaan siihen, että Salla kulki rauhassa, ei kaatunut ja asettu sisälle. Molempiin suuntiin mentiin ympyrällä ja sama tehtävä. Vasempaan kierrokseen Salla oli vähän huonompi, mutta se on luultavasti sillä vähän vaikeempi suunta. Se koitti koko ajan punkee lapa eellä ja keskityin ylitaivutuksen sijasta siihen, että se kulki oikein päin. Laukassa siihen, että se asettu sisään päin ja meni rauhassa.
Sitten käveltiin pitkin ohjin hetki ja lähettiin sitten pihalle kentälle.
Salla oli siellä tooosi hyvä !! Oikeesti. Se otti puolipidätteet hyvin vastaan. Toisella pitkällä sivulla oli avoo ja sitte tehtiin kokorataleikkaa pohkeenväistössä. Kaikki tää harjotusravissa. Avo meni tosi kivasti vasemmalle, minne taivutus oli vaikeempi. Myös oikeelle. väistöt oli aluks vähän hakusessa, mutta sitte otti pidätteet tosi hyvin ja astu ristiin hienosti !!
Sitten mentiin pääty-ympyröille ja tentiin nopeita ravi-laukka siirtymisiä. Aluks ei oikein siirtymiset ollu teräviä ja nopeita, mutta parani koko ajan huimaa vauhtia. Tehtiin sama molempiin suuntiin ja hienosti toimi. Sitte tehtiin itsenäinen loppuverkka ja Salla kulki tosi kuuliaisesti ja rennosti ja taipu hyvin molempiin suuntiin. Hieno !!<3
Sitten otettiin loppukäynnit ja mentiin talliin, missä otin varusteet, harjasin, loimitin, pesin kuolaimet, harjasin suojat ja vein kaikki tavarat paikalleen.
Kännykkä....
Salla on oikeesti yks parhaimmista tuntsareista. Retu ja Salla on mun mielestä ne 2 "parasta". Tai niillä meen useimmiten sillon, kun meen tuntsarilla. (:

lauantai 2. helmikuuta 2013

Postaan nyt pitkästä aikaa

Sori ku oon ollu vähä epäaktiivinen taas vaihteeks tän blogin kanssa, mutta ei oo ollu kuvia eikä kauheemmin videoitakaa ):
Mutta menin viikko sitte lauantaina Piimällä. Se pelkäs älyttömästi A:n päätyä, joten en mitään erikoisempaa voinut tehdä.
Maanantaina menin Rusinalla. Se meni ihan kivasti, vaikka ei meinannut pysyä pyöreenä, mutta johtu varmaankin siitä, etten ollut mennyt sen tyylisillä hevosilla pitkään aikaan. Suokeilla oikeestaan.

Mutta siis tänään kävin ratsastamassa Piimän.
Tulin tallille jossain.. 2 aikaan (??) ja aloin heti laittelemaan heppaa valmiiksi. Harjasin ja laitoin varusteet päälle ja kävin hakemassa villaloimen kuivaushuoneesta ja heitin senkin selkään ja lähdin sitten maneesille.
Sori videolaatu -.-
Suitset
Maneesissa oli valmennus, mutta kalenterissa näky että sinne saa mennä ridaamaan samaan aikaan, joten menin:D
Työskentelin A:n (peili) päädyssä ympyrällä, koska valmennettavat meni katsomopäädyssä.
Kävelin loimi päällä tovin ja otin sen sitten pois ja otin ravia. Piimällä on pitänyt nyt viimeaikoina ratsastaa olympiakuolaimilla, koska toiset oli toisessa käytössä, mutta nyt vihdoin ja viimein pääsin menemään kolmipaloilla<3 Vooi se oli niin ihanaa !! Piimä toimii niillä paljon paremmin.
Vähän Piimä kyttäsi päädyssä, mutta meni kuitenkin aika rennosti ja niska alhaalla. Oli myös tosi kevyt kädelle ja muutenkin tosi kuuliainen, vaikkei minulla ollut kannuksia, kuunteli pohjetta hienosti.
Tein molempiin suuntiin ympyröitä kaikissa askellajeissa ja menin muutenkin aika kevyesti. Loppuraveilla hevonen meni ihan unelmasti<3 Laski pään tosi kivasti alas ja kulki rennosti ja kevyesti. Välillä meinas roikkua oikealta, mutta käytti vähän pohjetta niin tuli tasaiseks. Tosi hienosti.
Ravailin kevyessä ravissa siinä hetken ja tulin sitten alas, heitin loimen selkään ja menin ulos käppäilemään. Kiersin pihan ympäri ja samalla lähdin sitten tallille ja vein hevosen karsinaan.
Otin varusteet pois, harjasin ja heitin tallitoppiksen selkään ja laitoin päitset päähän. Vein Piimän pesupaikalle ja laitoin kiinni ja pesin sen takajalat. Huomaan niin selkeesti eron siihen, miten Piimä suhtautu pesuun silloin kun se muutti yksäritallille. Silloin se kauhisteli vettä jonkun verran eikä seissy paikoillaa, mutta nyt se on ihan kiltisti.
Kun jalat oli pesty ja kuivattu, kävin tekemässä melassin ja juotin sen siinä pesupaikalla. Sitten vein hepan karsinaan ja kävin pesemässä kuolaimet ja melassisankon ja harjasin suojat. Sittenpä vein tavarat paikalleen ja oottelin kyytiä. Siinä "lakasin" pesupaikalta vedet ja juttelin Piimän omistajan kanssa ja lähettiin sitten yhtämatkaa kotia.

ANTEEKS kuvien vähyys. Yritän saada niitä enemmän ja postauksiakin enemmän. Teen videopostauksiakin kunhan ehdin. Haittaako teitä, vaikka videot olisivatkin vähän "huonolaatusia" kun mun videokamera jostain syystä venyttää videot ihan hassuiks ja Piimä näyttää ihan tynnyriltä niissä. Nii haittaako siis ??
Ja laittakaahan niitä kysymyksiä tulemaan kysymyspostauksen alle. Niitä on tullut jo vähän, mutta saa kysyä edelleenkin. Teen vastausVIDEON kunhan ehdin (: