lauantai 2. helmikuuta 2013

Postaan nyt pitkästä aikaa

Sori ku oon ollu vähä epäaktiivinen taas vaihteeks tän blogin kanssa, mutta ei oo ollu kuvia eikä kauheemmin videoitakaa ):
Mutta menin viikko sitte lauantaina Piimällä. Se pelkäs älyttömästi A:n päätyä, joten en mitään erikoisempaa voinut tehdä.
Maanantaina menin Rusinalla. Se meni ihan kivasti, vaikka ei meinannut pysyä pyöreenä, mutta johtu varmaankin siitä, etten ollut mennyt sen tyylisillä hevosilla pitkään aikaan. Suokeilla oikeestaan.

Mutta siis tänään kävin ratsastamassa Piimän.
Tulin tallille jossain.. 2 aikaan (??) ja aloin heti laittelemaan heppaa valmiiksi. Harjasin ja laitoin varusteet päälle ja kävin hakemassa villaloimen kuivaushuoneesta ja heitin senkin selkään ja lähdin sitten maneesille.
Sori videolaatu -.-
Suitset
Maneesissa oli valmennus, mutta kalenterissa näky että sinne saa mennä ridaamaan samaan aikaan, joten menin:D
Työskentelin A:n (peili) päädyssä ympyrällä, koska valmennettavat meni katsomopäädyssä.
Kävelin loimi päällä tovin ja otin sen sitten pois ja otin ravia. Piimällä on pitänyt nyt viimeaikoina ratsastaa olympiakuolaimilla, koska toiset oli toisessa käytössä, mutta nyt vihdoin ja viimein pääsin menemään kolmipaloilla<3 Vooi se oli niin ihanaa !! Piimä toimii niillä paljon paremmin.
Vähän Piimä kyttäsi päädyssä, mutta meni kuitenkin aika rennosti ja niska alhaalla. Oli myös tosi kevyt kädelle ja muutenkin tosi kuuliainen, vaikkei minulla ollut kannuksia, kuunteli pohjetta hienosti.
Tein molempiin suuntiin ympyröitä kaikissa askellajeissa ja menin muutenkin aika kevyesti. Loppuraveilla hevonen meni ihan unelmasti<3 Laski pään tosi kivasti alas ja kulki rennosti ja kevyesti. Välillä meinas roikkua oikealta, mutta käytti vähän pohjetta niin tuli tasaiseks. Tosi hienosti.
Ravailin kevyessä ravissa siinä hetken ja tulin sitten alas, heitin loimen selkään ja menin ulos käppäilemään. Kiersin pihan ympäri ja samalla lähdin sitten tallille ja vein hevosen karsinaan.
Otin varusteet pois, harjasin ja heitin tallitoppiksen selkään ja laitoin päitset päähän. Vein Piimän pesupaikalle ja laitoin kiinni ja pesin sen takajalat. Huomaan niin selkeesti eron siihen, miten Piimä suhtautu pesuun silloin kun se muutti yksäritallille. Silloin se kauhisteli vettä jonkun verran eikä seissy paikoillaa, mutta nyt se on ihan kiltisti.
Kun jalat oli pesty ja kuivattu, kävin tekemässä melassin ja juotin sen siinä pesupaikalla. Sitten vein hepan karsinaan ja kävin pesemässä kuolaimet ja melassisankon ja harjasin suojat. Sittenpä vein tavarat paikalleen ja oottelin kyytiä. Siinä "lakasin" pesupaikalta vedet ja juttelin Piimän omistajan kanssa ja lähettiin sitten yhtämatkaa kotia.

ANTEEKS kuvien vähyys. Yritän saada niitä enemmän ja postauksiakin enemmän. Teen videopostauksiakin kunhan ehdin. Haittaako teitä, vaikka videot olisivatkin vähän "huonolaatusia" kun mun videokamera jostain syystä venyttää videot ihan hassuiks ja Piimä näyttää ihan tynnyriltä niissä. Nii haittaako siis ??
Ja laittakaahan niitä kysymyksiä tulemaan kysymyspostauksen alle. Niitä on tullut jo vähän, mutta saa kysyä edelleenkin. Teen vastausVIDEON kunhan ehdin (:

3 kommenttia:

  1. Heeeei määkin voisin tulla sit kuvailee sua joskus ku sä oot aina kuvaillu mua nii saisit sit jottai kuvia tänne(;

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii ilmottele mulle vaik sit jos kaipaat sitä kuvaajaa(;

      Poista
    2. Joooooooooooo :DD
      Meen Piimällä nyt perjantaina ja jonkun verran ens viikolla :D Laittelen viestiä ens viikosta ?? (:

      Poista