tiistai 26. helmikuuta 2013

"Oot fiksu ja karvainen otus"

Menin Piimällä eilen tunnilla. Pitkästä aikaa menin ukolla ku sillä oli jalka kipee tossa ja nii.. Viikkoo en menny sillä.. Ei se kyllä periaatteessa oo pitkä aika, mut jotenki tuntu :D Ja ei oo taas tuoreita kuvia, mut laitan jotai vanhoja ja jotai aiheeseen liittyviä (: En siis menny samoilla suitsillakaa :DD
Kuitenki. Tulin tallille jo tosi hyvissäajoin (meinasin tehä videopostauksen, mutta jätin kameran kotii, koska siitä ois loppunu iha just akku..). Menin käymään varustehuoneessa viemässä yhen pussin ja otin samalla Piimän harjat kaapista. Menin sitte ukon luo ja otin tallitoppiksen pois ja aloin harjailemaan. Minulla oli siis paaljon aikaa, joten aattelin harjailla yms. tosi hyvin ja karvaa kun nyt lähtee nii vähentää irtokarvojen määrää vähän niiltä kohilta, mistä ei oo klipattu.

Otin kumisuan (sellasen pyöreen) ja aloin pyöritellä hevosta sillä läpi. Kyllä muute lähtiki karvaa !! Niistä ois voinu tehä pienen tyynyn. No, kävin sitte vielä pölyharjalla ja silläki lähti vielä jonku verran karvaa.. Mistä sitä oikein tulee ?? Sitte otin vielä projektin ja selvitin ukon hännän.. Siihe ei menny ku sellaset vajaa puol tuntia :D Mut hieno ja selvä siitä tuliki. Sitte laitoin suojat ja hain satulan ja suitset ja laitoin ne ja loimen hepalle ja itelleni nappasin mukaa heijastinliivin ja raipan ja lähin käppäilemään maneesille.
Matkalla takaa tulli auto ja se oli kamalan pelottava. Kävelin sitte sillee, ettei se auto menny ohi ja väistin sitte risteykseen.
Maneesissa heitin heijastinliivin ja loimen pois ja kiipesin kyytiin ja lähin kävelemään pitkin ohjin uraa pitki.
Sitte otettiin alkuverkkaa, että aina A:n päätyä kohti mentiin uraapitkin pitkällä sivulla avoa ja sitte toisen pitkän sivun alkukirjaimesta pohkeenväistö kokorataleikkaalle (eli joka kerta vaihtu suunta).
Avoa
Piimä meni ihan kivasti ja avo meni varsinki tosi hyvin mun mielestä, vaikka vähä meinas ulkopohje jäähä kuuntelematta, mutta ku vähä muistutti nii kyllä se siitä sitte. Väistöt meni yllättävän hyvin (:
"Apuva.. Pieniä vihreitä miehiä päädyssä"
Sitte verkattiin laukkaa pääty-ympyröillä eka vasemmalle ja sitte oikeelle. Piimä meinas vähä olla reipas ja lähtee kuskaamaan, mutta kyllä se siitä sitte loppujen lopuks rauhottu ja kuunteli. Ekan ympyrän lopussa Piimä säikähti jotai jä käänty 180 astetta ympäri (siis laukassa). Alko naurattaa ku pienet vihreet miehet pelottelee taas pikku Piimää (:

Otettii sitte välikäynnit.

Sitte treenattii sulkutaivutuksia. A:sta lähettii keskihalkasijalle C:tä kohti ja C:stä vaihettii aina suuntaa ja taivutus joka toisella kerralla toiseen suuntaan. Piimällä meni niin hyvin ne että eikä !! Ukko kuunteli tosi hienosti ja kulki oikein. Hienoa !! Tultiin käynnissä eka ja sitte ku suju nii ravissa. Molemmissa askellajeissa hienosti.
Sitte otettii loppuverkat kevyessä ravissa ja hain pyöreetä muotoo. Ja tuli se aika hyvinki (:

Sitte otettii loppukäynnit ja hyppäsin selästä alas ja leitin loimen selkään ja sitte Piimä sai seurailla. Sittenpä lähettii takasi tallille.
Tunnista jäi älyttömän hyvä fiilis ja muutenki. Oli niin ihana mennä Piimällä taas tunnilla. Se vaan on liian ihana otus<3
Tallissa tein perus jutut, eli otin varusteet, harjasin, loimi, melassi ymsyms.
Tein kaikki rauhassa ja lähin sitte kotia kohti. Rakastan sua Piimä aina <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti