lauantai 16. helmikuuta 2013

Takki tuli !!

Kävin torstaina Piimällä ratsastamassa ja sain samalla sen seuran fleecetakin<3 En kuitenkaan ratsastanut vielä se päällä, koska otin sen vasta ratsastuksen jälkeen.

Tulin tallille kaverin kyydillä suoraan koulusta ja menin heti varustehuoneeseen vaihtamaan nopsaa vaatteet ja otin Piimän varusteet mukaan ja sitte otin hevosen käytävälle. Harjailin, putsailin kaviot, laitoin suojat, satulan, loimen ja suitset ja laitoin kypärän päähän ja menoksi.

Menin maneesiin ja heitin siellä loimen pois ja kiristin vyötä ja kiipesin kyytiin. Kävelin vielä hetken pitkin ohjin ja sitten otin ohjat käteen ja aloin tehdä käynnissä vähän työskentelyä. Piimä oli alusta asti tosi kivan kevyt ja kuuliainen. Otin sitten ravia ja verkkasin ympyröillä, avoilla ja loivilla väistöillä. Piimä meni ihan älyttömän hienosti peräänannossa.
Tää on viime maanantailta
Kevennyskuva :DD

Verkkasin molempiin suuntiin ja otin sitten vähän laukkatyöskentelyä ensin ympyrällä ja sitten vähän suoraauraakin ja ratsastin hevosta suoraksi. Hienosti meni sekin molempiin suuntiin. ¨

Sitten annoin hetkeksi pitkät ohjat ja suunnittelin tehtävän. Päätin tehdäkolmikaarista, jossa tulisi kaikkia askellajeja, eli aika helppo tehtävä Piimälle. Ainakin se tuntui siltä kun sitä mentiin.
Ensimmäinen kaarre tuli käynnissä, suoristuksen aikana otin ravia (istuin harjotusravissa), siis toinen kaari ravissa ja viimeinen kaarre laukassa. Laukka jatkui päätykirjaimesta uudelle kolmikaariselle, suoristuksen aikana siirryin raviin, ravissa toinen kaarre ja viimeinen sitten käynnissä. Tosi hienosti kuunteli ja peräänantokin säilyi todella hienosti koko ajan !! Hyvähyvä (:
Sitten otin loppuverkat ja keskityin siihen, että hevonen kulkee hyvin pyöreenä. Hienosti meni sekin ja kun olin ravaillut molempiin suuntiin, otin käyntiin, taputin Piimää ja hyppäsin alas selästä. Sitten löysäsin vyötä, laitoin ohjat leukaremmin alle, loimen päälle ja sitten lähdettiin loppukäyntejä menemään, Piimä seurasi. Keräilin samalla kakkoja ja Piimä tuli kiltisti perässä (:
Videolaatu..
mut se seuraa<33
Sitten otin ohjat remmin alta ja kaulalta pois ja lähettiin talliin.

Takajalkojen pesuaa


Melassii nam !!

Siellä hoidin hevosen pois ja juotin melassit ja pesin takajalat ja sitten kävin sen takin hakemassa. Sitten tulikin jo kyyti ja lähdettiin serkun kanssa laskettelemaan.

Piimä meni tosi hienosti ja rennosti koko ajan ja oon tosi tyytyväinen siihen<3
Rakastan sua<33
Vielä kuvia takista :DD
edestä
 
Prodeeraukset edestä

Takaa
Prodeeraus takana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti