keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Parane pian Piimärakas + Pomppuja Sallalla

Näin aluks sanon taas ettei ole kuvia )): Tosi harmillista kun ei oo kuvaajaa oikein.. Mutta nyt hevosten pariin.
Menin tallille hyvissä ajoin ja menin ekaks Piimän talliin. Piimällä oli perjantaina ollu jalka turvkosissa ja tosi kipee ja oli vähän turvoksissa myös maanantaina. En tiiä miksi. Menin Piimällä silleen vähän, että katottiin että onko se puhas, joska ei aristellu jalkaa tallissa. Laitoin hepan valmiiks ja lähettiin maneesille.
Vanha kuva sori..
Mut tää on vaa nii komia et oli pakko laittaa<33
Matkalla takaa tulevat autot oli aika kammottavia, mutta ei siinä mitään erikoista tapahtunu. Maneesissa kiipesin kyytiin ja lähin pitkin ohjin kävelemään ja hyvältä tuntu ja oli myöskin puhtaan näköne. Kävelin aika pitkään ja sitte otin pikkupätkän ravia. Seki tuntu tosi puhtaalle, vaikka astukin kipeellä jalalla vähän pienempää askelta, mutta muuten (;
Sitten kävin hoitamassa nopeesti hepan tallissa, ja kiirehin sitte omalle tunnille.

Siellä kaverit oli laittanu mulle hepan valmiiks, koska ite en ois ehtiny. Menin siis sillä valkeella suokilla, Sallalla, josta oon kertonu vähä jo tässä blogissaki.
Puhelinlaatua...
Ja vanha kuva tääki.
Meillä oli estetunti ja Sallahan on siis nuori, vähän ratsastettu, joten en oottanu mitään erkoista tunnilta, mutta ajattelin että varmasti pääsen maistamaan maneesin hiekkaa.
Paintilla tehty taideteos :DD Numero on aina oikeella puolella estettä lähestyttäessä.
Alotettiin verkkaamalla ravissa ja laukassa molempiin suuntiin ja sitten alettiin tulemaan varkka esteeksi ristikkoa (1) oikeelta. Tulin aika viimesenä, ja ravissa annoin vähän pohjetta, perse lens ponnyltä ekan kerran ilmaan. Tulin esteen ja Salla siirty just ennen sitä raviin, mutta sain laukan korjattua ihan hyvin. Muilla kerroilla tultiin hienosti laukassa, vaikka vähän meinas kiemurrella, mutta parani koko ajan.
Salla oli iihan höpsö hebo ku pukitteli paljo ja innostu pikkasen :DD Kaikki pukit ei ollu iha pienimmästä päästä, mutten kumminkaa lentäny selästä. Melkein joka vaiheessa ku hoputin eteenpäi, ponny joko heitti persuusta tai teki pukkihypyn. Nauroin vaa siellä kyydissä.
Sitten tultiin toisesta suunnasta myös ristikkoo(2) ja se meni hyvin heti laukassa. Harmittaa niin paljo ku ei kukaan kuvannu, eikä saanu pukeista videoo. Ne ois ollu näkemisen arvosia :D
Sitten tultiin tehtävää. Me tultiin Sallan kanssa ristikkona. Tehtävä meni niin, että eka tultiin 1 oikeelta ja sitten päädyn kautta kaarrettiin 3. Meille ei laitettu okseria, vaikka piirsinki tohon 2 "puomia". Ihan eka sain kokea taas pukkeja, mutta sitten Salla ei meinannu oikein laukata nii sain vähän revittää. Näpäytin raippaa taakse ja auta armias niitä pukkihyppyjä :D Muutaman kerran jouduin ottaa kaulasta vastaan etten lennä alas ja sitte kovaa mentiin kun pohjetta käytin. Hidastin laukkaa ja taputin sitten kun se ei enää pukittanu vaan kuunteli. Ainaki ponny heräs kunnolla, koska sitten alko löytyä ihan kunnon laukka joka esteelle. Hienoa !!
Tultiin sitä muutaman kerran ja sitte toiseen suuntaan. Vasemmalta tuo este 2 ja pääsyn kautta 4. Hienosti meni ja laukatki vaihtu esteitten päällä !!
Sitten otettiin itsenäinen loppuverkka ja käveltiin loppukäynnit. Huomasin, että tykkään Sallasta ihan älyttömän paljo ja se on varmaan mun lemppari ratsastuskoululta, koska Piimä ei oo enää siellä. Salla asustaa samassa karsinassa, missä Piimä asu.. Onkoha siinä karsinassa joku, ku mikä hevonen siinä onkaa, se on aivan ihana. Ennen Piimääki siinä asu mun lempihevonen :D
Sanoin sitten opettajalle että tykkään Sallasta kyllä tosi paljon, ja se sitten sano, että se vois olla mun vakkari maanantain tunneilla, joten saisin mennä sillä paljon. Jeij !! Eli nyt mulla on sitte vakkarituntsari maanantaille (:

Mutta joo. Piimä ja Salla, sekä minä kiitämme ja kumarramme (:

Ps. Kysymyspostaus tulee videomuodossa varmaankin pian, mutta kysymyksiä saa laittaa tulemaan vielä, jos jotain päähän pälkähtää :D Laittakaa vaikka tämän postauksen kommentteihin, mutta mainitkaa, että kysymyspostaukseen, että tiiän, että vastaan sitte sille videolle (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti