lauantai 30. maaliskuuta 2013

Kisakausi korkattu !!

Eilen, eli perjantaina 29.3. olin tämän kauden ekoissa seurakisoissa Puhilla. Kisat oli estekisat, menin 60 cm. Oisin voinu mennä 70 cm, mut kauden ekan, koko mun elämän toiset kisat nii alotetaa nyt helpolla.

Heräsin 6 aikaan ja laittelin kisavaatteet päälle ja kaikki valmiiks ja lähettii sitte Puhin tallille. Siellä olin puol 8 aikoihin. Laitettii heppa koppiin ja lähettiin kisapaikkaa kohti ajelemaan. Mitään erikoista tavotetta ei kisoille ollu, paitsi et hengissä selvitään, hevonen ja kuski.
Tultiin paikalle ja käytiin ilmottautumassa kansliaan ja katottiin vähän rataa. Tuntu tosi simppeliltä ja muistin sen heti. Sitten käytiin hakemassa hepalle vettä ja otettiin se sitte kopista. Sitte laiteltiin sitä valmiiks. Kävin sitten kävelemässä radan. Heti sen jälkeen pääsin verkkailemaan.


Puh oli heti verkassa tosi kiva ja katto paikkoja hyvin, eikä hyppiny kauheen läheltä. Ei tarvinnu ku pari kertaa herätellä ja sitte toimi kivasti.
Verkattii siis molempiin suuntiin ja hyppäsin pari hyppyä molempiin.

Sitte menin maneesista ulos oottelemaan omaa vuoroa ja sitte tulin vielä oottelemaan kulmaan. Puh on niin rauhallinen kisoissakin, niin siellä kulmassa seisominen oli enemmän kuin helppoo.

Sitten tuli mun oma rata. Mua ei oikeestaan ees jännittäny, mutta silloin kun morjestin tuomarille, unohin radan hetkellisesti. Mutta sitten kun vihellys kuului ja annoin laukka-avut, oli tosi rento ja radan muistin vaikka unissani. Eikä tarvinnu herätellä. Rata meni tosi kivasti ja oon toosi tyytyväinen. Puhdas rata (;

Sori laatu vähä kärsi-.-
Arvostelu oli sellanen, että kaikki puhtaan radan suorittaneet sai ruusukkeet, joten olin yksi niistä. Jee !! Hyvä Puhi<3
Ooteltiin hetki ja mentiin sitte palkintojen jakoon.
Kyllä sitä pittää hienosti seista palkintojen jaossa:D
Kunniakierron oikeaan ja sitte heppaa vähä kävelytettiin ja sitte laitettiin hetkeks koppiin odottamaan seuraavaa rataa (jota en mennyt minä, joten siitä ei sen enempää).
Siellä kuvailin muita ja auttelin tuttuja.
Toisen radan jälkeen laitettiin heppa koppiin ja käytiin vielä hetki maneesissa, ennenkuin lähettiin kotia kohti. Tallilla laitettiin heppa pois ja vein sen pihalle ja lähin sitte kotiin.

Illalla kävin vielä kävelyttämässä Piimää. Oli tosi ihana nähä sitä taas<3 Menin ilman satulaa ja tein työskentelyä volteilla, avoa, väistöjä ja keskityin suoraan kulkemiseen. Piimä meni tosi kivasti muodossa, vaikka vähä meinas pienet vihreet miehet taas pelotella, mutta suurimmaks osaks tosi rennosti meni.
Sitten mentiin talliin ja laitoin hepan pois ja juotin melassit ja varusteet paikalleen jne. Sitten rapsuttelin ukkoo ja selvittelin häntää. Sittenpä tulikin jo haku ja lähdin kottiin.

Vanha sori ):

Oli toosi kiva päivä ja jäi tosi kiva fiilis siitä (:

perjantai 22. maaliskuuta 2013

R.I.P Reatons<3

Eilen 21.3.2013 laukkasi vihreille niityille maailman ihanin ja kiltein puoliveriruuna, Retu )':

Kesällä ehin yhet koulukisat käydä tämän hienouden kanssa ja ruusuke lähti mukaan alku vaikeuksista huolimatta.

Kun Retu tuli tallille, ja menin sillä ekaa kertaa, ihastuin siihen heti.
Mä oon luonteeltani sellanen et kiinnyn eläimiin tosi helposti ja niiden menettäminen on jotai niiiiin kauheeta. Nytkin itken kun kirjotan tätä...

Retu oli siis -06 syntynyt puoliverinen, 170 cm korkee halinalle<3 ratsastaessa vähän kuumahko, mut karsinassa...<3 et löydä sellasta hevosta kovin helposti.

Loppu ajasta Retu ei enää ollu tunneilla, koska ontu ja ontu.. Menin sillä viimeks... En ees muista... Taisin hypätä.. Se estetunti oli aivan ihana ja jotenki tosi onnitunu.
Viime maanantaina en tienny että Retu lähtee, mut mä vaan menin sen karsinaan ja halasin sitä jättiläistä ja sanoin et se on tosi tärkee ja rakas.. Ja että toivottavasti se ei joutus kestää kipuja ennää pitkään. Tarkotin lähinnä silloin et se parantuis.. Mut nyt sen on hyvä olla eikä se tunne enää mitään kipuja.. )':

Tästä tekstistä ei varmaankaa välity, miten mää sitä hevosta kaipaan ja kui itken täällä... Enkä usko et oon ainoo... Ja tää teksti on mitä on ja puhelimella tän kirjotin. Mut haluun vaan muistaa sitä hienoa hevosta, jonka sain tuntea<3

Tässä vielä pari kuvaa Retusta, joita löysin puhelimesta. Teen myöhemmin paremman muistopostauksen<3<3

tiistai 19. maaliskuuta 2013

Päivittelyä

Joo siis viime viikolla kävin tallilla kaikkina muina päivinä, paitsi torstaina. Eli ois ollu aihetta postailla mut en viittiny kirjotella melkein joka päivä saman tyylistä juttua tänne. Vai oisko ollu kiva joka päivä postaus ?? Nyt tällä viikolla oon käyny nyt maanantaina ja tiistaina ja huomennakin oon menossa.

Jospa en nyt kauheemmin näistä päivistä selittele mut laitan vaa lyhyesti mitä tein minäkin päivänä (:

Maanantai 11.3.
Kävin ratsastustunnilla. Menin Sallalla taas ja meni kivasti ja toimi hyvin (:

Tiistai 12.3
Piimällä menin perus koulua. Meni ihan kivasti (:

Keskiviikko 13.3
Piimällä perus koulua. Meni iha jees (:

Torstai 14.3
Ei mittää

Perjantai 15.3
Puhilla kävin hyppäämässä. Siivosin tallin (:

Lauantai 16.3
Piimällä koulua. Tosi kivasti meni (kuvia myöhemmin)

Sunnuntai 17.3
Puhilla hypättii ja meni tosi hienosti

Maanantai 18.3
Menin Sallalla tunnilla. Meni iha hyvin

Tiistai 19.3
Piimällä menin. Meni ihan kivasti vaikka oli vähän vahva suusta.

Tällane pikapika postaus tällä kertaa (: loppuun vielä kuva Sallasta (puhelimella kirjottelen nii kuvan laitan vaan loppuun).
Ja kuva on tuollee koska en osaa vielä tätä oikein käyttää nii koittakaa kestää :D

tiistai 12. maaliskuuta 2013

Uuden penkin testailua

Otsikosta joku saatto jo arvata, että Piimällä on uus koulupenkki (siis satula). Kuvaa ei ole (ainakaan vielä) koska ei ollut kameraa eikä tota uutta puhelinta tallilla mukana.
Vanha.. :D

Tulin tallille porukoitten kyydillä ja moikkasin Piimää ja menin varustehuoneesta hakkee harjapakin, suitset ja satulan. Otin sitte hepan käytävälle ja otin loimen pois ja harjailin ja laitoin suojat jne.
Sitte satulan värkkäsin kans kyytii ja se oli kyllä upee !! Rakastuin siihe :D Sitte loimi selkään ja kypärä päähän ja kuolainten lämmityksee. Sitte kuolaimet suuhu ja hanskat ja heijastinliivi päälle ja menoksi !!
Käppäilin maneesille ja siellä heitin normaalisti loimen ja kiipesin kyytiin. Ihana oli istua siinä penkissä. Kävelin pitkin ohjin hetken ja sitte aloin käynnissä työstämää ja meni ihan kivasti.
Sitte otin ravia ja ai että !! Siinä ei voinu könöttää mite vaa, vaan selkä jotenki suoristu ja muutenki siinä oli tosi kiva istua<3 Keventämine oli kivaa ja hevonen toimi hyvin.
Sitte harjotusravi !! Voooooiiiii<333 Siinä oli niin helppo istua ja jotenki alko automaattisesti tekee enemmän töitä vatsalihaksilla ja istumaan suorassa. Olipa muute kivaa. Laukkaki meni iha jees. Laukkasin eka oikeelle ja sen jälkee Piimä oli vähä höyrötyshöyrötys ja ei meinannu malttaa myödätä mut kyllä se sieltä tuli ja sitte ku olin toiseen suuntaankin laukannu nii meni kivasti. Sitte ravasin hetken ja otin välikäynnit. Sitte ku otin ohjat takasi tuntumalle otin ravia ja istuin harjotusravissa ja tein avoja ja voltteja. Tein aika paljo niitä molempiin suuntiin ja sitte otin loppuverkat ympyröitä kevyessä ravissa. Kivasti meni. Sitte otin käynnissä peräänannossa vähä ylitaivutusta ja sitte loppukäynnit ja kakkojen keräily ja talliin.
Siellä perusjutut. Varusteet pois, harjaus, loimi päälle, melassi ja tavarat paikallee. Juotin yhelle toisellekkin melassit ja sitte juttelin ihmisten kanssa ja sovin että käyn huomennaki ratsastaa Piimän. Sitte lähinki kotiakohti.


Perjantain estevalmennus

Nonii !! Sain kuvia perjantain valmennuksesta, jossa olin siis Piimän kanssa. Kuvat on aika loppu valkasta.

Mutta nii. Tallille tulin iha hyvissä ajoin ja aloin laittelee heppaa valmiiks ja meinasin tehdä videopostauksen, koska en ollu kenenkää kanssa puhunu et kukaa tulis kuvaamaan, mutta sitte onneks sain kuvia !! Jes :D
Lähin maneesille kävelee ja sitte verkkailin siellä muitten kanssa käynnin, ravin ja laukan. Sitte käveltii ja sitte alkoki valkka.
Verkka esteeks tultiin molempiin suuntiin 3 kertaa kavalettipysty. Oikeelle meni iha jees, vasempaan yks ohi hyppy ku pääty oli kauhistuttava ja sitte meinas vähä olla kova vauhti koska oli väärät kuolaimet suussa.. Muttaa hengissä selvittii (: (este nro. 1)
Tultiin rataa. Mä tulin Piimän kanssa 70cm ja 80 cm. Iha jees onnistu.. ainaki melkein :D

 

70 cm radalla oltii molemmat vähä hukassa ja tiet meni vähä.. Männyille ja kenguru loikkia tuli ja meinattii vähä juosta pidätteestä, mutta sitte ku sain puolipidätteet läpi, parani huomattavasti. Tultiin molemmat korkeudet kaks kertaa ja aina parani vähän edelliseen nähden. En nyt oikein mitään osaa muuta selitellä ku kuvasta näätte radan (^) molemmissa korkeuksissa sama. Toivottavasti saatte selvää.
Ja sitte tehtiin loppuverkat ja käveltiin normaalisti. Tässä vielä näitä kuvia (:

Korvat höröllää<3



Silmät kiinni yli esteiden :D

Hey me hypätää :D
 






Batmann




Ääää pieni vihree mies !!


Hieno<3


maanantai 11. maaliskuuta 2013

Sallalla ja lahjakortti

Tänään alko koulu taas hiihtoloman jälkeen ja oli yllättävän ihana maanantai. Viime viikolla ostin uuden puhelimen, jolla nyt tämän postauksenkin kirjottelen ku tähän sai blogger sovelluksen.

Muttapa siis. Tänään koulussa mun ystävä anto mulle lahjan, koska olin liikuttanu sen ponia ja vieny sille kirjoja tallille. En mä ois mitään tarvinnu, mut se oli sitten ostanu. Kiiiitos<3 sain 20 e lahjakortin suitsishoppiin !! Mitäköhän sieltä löytyy ??:D oon vaa niiin kiitollinen hänelle ettei sitä voi sanoin ees kuvailla(:

Sitte kävin illalla myöskin ratsastustunnilla ja menin (yllätys) Sallalla.
Poni oli jo valmiiks tunnilla nii olin sitte jennin seuraneitinä ku se laitto ponia valmiiks (: sitteppä lähettiin maneesiin.
Sallalla oli uus penkki !! Jee :D kiipesin kyytiin ja se satula tuntu tosi hyvälle. Kävelin pitkin ohjin uraa pitkin muiden kanssa. Sitte otettiin ohjat tuntumalle ja ravia.
Tehtiin alkuverkaks perus kolmikaaristakiemurauraa A:n päädystä ja pitkälle sivulle piti tehä käynnissä loivakiemuraura(ko ?? Blackout..) että pysty helpommin väistämään komikaarisella olevaa. Salla meni toosi kivasti kun opin ratsastamaan sitä oikein päin olko-ohjalla ja sisäpohkeella. Tuli hyviäkin pätkiä ja vauva alko taipumaan eikä menny ihan vänkyrällä (siis ei menty vielä muodossa). Tehtiin sama tehtävä molempiin suuntiin ja kivasti meni (:
Sitte otettii laukkaa niin, että piti tehä päätyyn 2 ympyrää niin, että eka ravattiin puolikas ympyrä ja nostettii keskihalkasijan päältä laukka, laukattiin ympyrä takaisin sinne keskihalkasijalle ja siirryttiin raviin ja ravattiin ympyrä loppuun. Sama molempiin päätyihin ja suuntiin. Aluks meinas mennä vänkyränä, mutta pari kertaa kun tein napakammin, toimi sitte tosi kivasti (: vasemmalle oli vähä hankalampi eikä laukka aluks noussu nii jouduin vähä muistuttaa raipalla, pukki ja sitte laukka. Toimi iha jees vaikka poni ennakoi laukannostoo ja ravi meni tahdittomaks ja sillo aina piti tehä voltti. Mutta iha jees.
Sitte tehtiin parit avot pitkille sivuille molempiin suuntiin ja sitte loppuverkat ravissa ja käveltiin. Käynnissä kun välillä työsti, alko sieltä löytyä jo vähä myötäämistä niskasta ja kaulan pyöreyttä.
Mutta lyhyesti sanottuna vauva oli tänään tosi huippu<3

Ja kuvat laitan tähä loppuun ku en osaa vielä oikei siirrellä kuvien paikkoja tällä puhelimella. Sori. Mut eka salla ja sitte se lahjakortti. Sallasta vanha kuva. Sori ):

sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Videpostaustaa

Taas tein videopostauksen siitä, kun olin eilen tallilla. Toivottavasti tykkäätte näistä vaikka näitä tuleekin nyt iha jonku verran..


 
Perjantain valmennuksesta tulee postausta varmaa jo tänään illalla (:

keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Videopostausta

Joo nauran tälle iha liikaa.. Loppuhöpinät melkein onnistuki joo.. :DD
Yritän tehä parempia kunhan ehin (: