tiistai 18. kesäkuuta 2013

Kaikki hajoo..

Tänään kävin illalla myöskin siis tunnilla Piimän kanssa ja huomasin, että mulla hajoaa ratsastustavarat !! ):
Ensinnäki, mun jodbureista on pohja lähössä irti ja sinne on kulunu läpireikä sinne pohjaan. Inhottaa ku tuulee varpaisiin xD

Ei oo kyllä kivan näköne /:

Sieltä se varvas kurkistaa
 Eikä tämä kenkä oo ainoo joka on rikki.. Mun ratsastushousut alkaa kulua takapuolesta puhki

Siinä se on..

Toi vaalee on valoa ku housut on ikkunaa vasten
Ja näitten lisäks vielä mun toine chapsi ei mee kiinni ku se vetoketju on jotenki vissii rikki tai jotai. Että kiitos ja anteeks :D
Mutta nuita housuja käytän vielä, ennenku saan uudet. Ja kengät joko teippaan jesarilla väliaikasesti et ehitään hankkia uudet tai sit käytän mun kumisaappaita, joissa on vuori kulunu puhki nii ne hankaa kantapäähän. Ei kovin hyvin taas mee ku kaikki hajoo yhtä aikaa aina :DD Mutta pakko näitä on jättää säästöön pahan päivän varalta.

Mutta sitten tähän iltaan.
Menin tallille iskän kyydillä ja vein kamat jo valmiiks käytävälle ja hain Piimän laitskalta. Ihmetyin kun se tuli puoli matkaan vastaan ja jakso jättää syömisen hetkeks :D Sitte lähin viemään sitä talliin ja se alko kauheesti hirnumaa ja laitoin sen normaalisti käytävälle kiinni ja se vaa pyörähteli ja hirnahteli siinä, mut rauhottu sitte vähäsen. Sain sen laitettua. Hain kakkatalikkoo ja se oli ihan kamalaa Piimän mielestä ku se jäi iha sekunniks yksin.
Lähettiin sitte tallista ja vastaan tuli pieni oripoika ja sillo Piimä oli jo iha sekasi. Se vaa tölläs sitä ihanku ei ois muka enne sitä nähny (on tähny sen vaikka kuinka useesti) ja tuli tallin ovesta ulos ja pyörähti iha ympäri. Ööm.. Okei ??:D Siitä selvittiin ja käveltiin kentälle, missä tunnit pidettiin ja matkalla Piimä hirnahteli aika paljon. Voi hupsu.
Päästiin sitte kentälle asti ja siellä sitte vähäsen rauhottu. Opettajana oli Piimän omistaja, joten sen kanssa juteltiin ku Piimä on nyt laitumelle menon jälkee ollu vähä hupsu. Sitte ku lähettiin kiertämään pihaa ja metsälenkkiä ja ootin että muut menee nii Piimälle meinas tulla vähä hätä ja se alko polkemaan paikallaan ja meinas nostella keulaa ilmaan :D Mutta sitte vaa eteenpäin ja sitte se oli kiltisti.

Vanha
Tultiin takasin kentälle ja alettiin eka työstää käynnissä ja sitte tehtiin alkuverkaks loivia väistöjä ja pääty-ympyröitä puomien yli. Piimä meni ihan jees, vaikka ei muoto oikein säilyny ku se oli niin pöhköllä päällä. Tehtiin sama molempiin suuntiin.
Sitte verkattii laukkaa molempiin suuntiin vähä aikaa ja alettiin tulla kolmikaarista kiemurauraa, että eka kaarre ravissa puomin yli, heti puomin jälkeen laukannosto (kesk. kaarre laukassa) ja laukassa puomin yli ja heti puomin jälkeen raviin.
Piimä toimi ihan hyvin, vaikka se kuumukin iha kamalasti. Tehtiin molempiin suuntiin sama.
Sitte tehtiin vastalaukkaa kolmikaarisella, että päätykirjaimesta laukka ja eka kaarre laukassa, josta jatkettiin myöskin toiselle kaarelle laukassa ja siirryttiin puolesta välistä raviin ja jatkettiin kolmikaarinen loppuun ravissa. Lopuks tultiin vielä koko homma laukassa, että koko kesk. kaarre tuli vastalaukassa.
Piimä meni tosi kivasti ja vastalaukkaki suju kivasti (;
Sitte tehtiin loppuverkat itsenäisesti kevyessä ravissa ja lähin sitte tallille, jossa hirnuminen jatku edelleen. Piimä jäi siis sisälle, mutta se oli aika rauhallinen ku sillä oli heinää siellä syötävänä.
Tein kaikki jutut, mitä yleensä ja iskä tuli sitte hakemaan.
Tällasta tällä kertaa. Huomenna jälleen varmasti jonkunlaista postausta kun Piimän kanssa kokeillaan koppiin menoa.. Huui :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti