torstai 25. joulukuuta 2014

Jouluaatto

Jouluaatto siis oli ja meni. MyDayta kaavailin, mutta kuvaaminen jäi niin pahasti, että pitää koittaa joku muu päivä. Aatto oli tosi kiva päivä, vaikka aika paljon sai olla menossa koko ajan aamusta iltaan! Heti kun heräsin ja söin aamupalan, lähettiin Rusinan luo. Sentään Piimälle jätin vapaan, sillä oikeasti vain hetken hengitystaukoja oli!


Tallilla kuitenkin siivosin ensin karsinan, jonka jälkee hain hepan tarhasta ja aloin laittelemaan joulumaastoon valmiiksi! Ulkona oli noin -21 astetta, eli oli aika viileä keli, mutta muuten mulla ei ollut kylmä kuin naamalla vaan! Ripsetkin jääty kauniisti! :`D


Päästiin lähtemään ponin kanssa ja Rusina käyttäyty niin hyvin! Ei yhtäkään uukkaria tai pukkia, vauhti säädeltävissä, ei tehnyt kenguruloikkia ja oli muutenkin niin hauskaa! Ai että mä tykkään tosta hevosesta!<3 Huomatkaa kuvassa pitkät ohjat!


Käytiin meillä kotona syömässä vähän omenaa ja moikkaamassa isovanhempia! Ja tottakai meidän talon vierestä menee melko pitkä ylämäki - täydellinen laukkamäki! Se kiidettiin ylös ja sitten lähinnä ravailtiin loppumatka ja oli vaan niin ihanaa, eikä pakkanenkaan tuntunut niin pahalta, mitä olisi voinut kuvitella! Oli täydellistä!



Mentiin sitten tallille, jossa sitten laittelin hepan pois ja vein takasin ulkoilemaan. Laitoin kamat pois ja iskä tuli hakemaan kotiin, jossa odottikin jouluruoka! Sen söin ja hetken ehdin huokasta, kunnes piti lähteä ensimmäiseen paikkaan käymään. Neljältä lähdettiin liikenteeseen ja kotiin tultiin 11 jälkeen, jolloin avattiin lahjat! Voisin tehdä erikseen pienen postauksen lahjoista, videon vaikka?


Oli tosi kiva päivä ja uni maistu niin hyvin yöllä! Joulupäivänä sitten kävin ratsastamassa Piimän, joka oli ihan jees, vaikka vähän kiinni oikealla, enkä niin erikoisia tehnyt, mutta ratsastan sitä loppu viikon, joten kyllä ehditään! Illemmalla sitten kävin juoksuttamassa vielä Rusinan, joka oli niin ihana kun sitä talutti! Menin polvilleni lumihankeen niin poni tuli jo haistelemaan "mitä sä teet?" -ilmeellä! Mutta huomenna mennään Rusinan kanssa maastoilemaan porukan mukana ja Piimällä reenataan, kuvia toivottavasti Piimältä! 

maanantai 22. joulukuuta 2014

Pian on jouluaatto!

Pientä postausta näin tylsyyden keskellä. Mutta tosiaanki joulu on ihan juuri ovella ja olen koristellut huoneeni jouluisemmaksi ja huomenna on joulusiivous, sekä illalla luultavasti joulukuusen koristelua. Pyörähdän Rusinankin luona nopeasti, mutta poni saa vapaapäivän, että ehdin valmistella joulun kunnolla!



Tänään, maanantaina kävin Rusinan kanssa maastoilemassa. Ajattelin että käyn ihan pienen lenkin kun poni ei kuitenkaan mikään maastovarma tapaus ole, mutta käytiinkin meillä kotona syömässä leipää ja lenkistä tulikin kokonaisuudessaan noin 6km pitkä! Otettiin kaikki askellajit ja laukassa mentiin normaalisti ja myöskin melko kovaa, mutta minä olin se, joka määräsi vauhdin! Ponilla toimi jarrut tosi hyvin, eikä se tehnyt yhtään uukkaria eikä pukitellut vaan meni tosi eteenpäin pyrkivästi ja rohkeasti sinne minne ohjasin! Wow! Kyllä yllätyin ja meillä oli tosi kivaa ponin kanssa!


Huomenna tosiaan vapaapäivä ponilla ja keskiviikkona käyn varmaan joulumaastossa. Ajattelin aatosta tehdä MyDayn, mutta saa nyt nähdä mitä siitäkin taas tulee, mutta yritys on kova! Saa nähdä tuleeko video koskaan ulos, mutta toivotaan parasta!

sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Joululoman alku

Meillä olisi alkanut joululoma oikeasti eilen, mutta minä aloitin sen jo perjantaina, eli pari päivää sitten. Tuotiin Rusina naapuriin asumaan joululomaksi siis, jos joku ei tiennyt vielä! Ihana loma!

Vanha kuva, mutta niin suloinen<3
Mutta ajattelin kertoilla myös muita kuulumisia, kuin eiliseltä. Aloitamme siis torstaista, jolloin Hensu juoksutti Rusinan, mutta minä hyppäsin ensimmäisen kerran sairasloman jälkeen! Ennen tuntia kuitenkin esitettiin hevoset millä mentiin ja Stiina nappasi musta ja Rullasta kuvan kun koitan saada sen hienoksi näyttelyasentoon!:D


Keskiviikkona juttelin Apsun, meidän ratsastuksen opettajan, kanssa ja pyysin varmaa hyppääjää kumminkin ensimmäiselle estetunnille pitkään aikaan. Noh, sain Rullan, kouluhevosen! Kouluhevonen + kouluratsastaja + esteet = katastrofi! Ei siinä kumminkaan ihan niin käynyt, mutta ei ollut kyllä kaukana! Rulla hyppäs kyllä jokasesta esteestä yli, tosin hypättiin pieniä. Esteistä se meni jotenkin tosi nopeasti ja silleen hassusti yli! Jarrut oli vähän väliä hukassa, ei voitu odottaa vuoroa seisten, vaan stepaten ja pomppien, laukanvaihdot ei onnistunu kuin kerran, meinasin tippuakin pari kertaa, mutta en sitten tippunut, joten kaikki meni hyvin! Oli tosi hauska tunti, ei todellakaan mitään täydellistä esteratsastusta, mutta mitä voikaan kouluratsukolta odottaa? Pääasia, että oli hauskaa!


Perjantaina sitten menin koulua tällä samaisella hevosella. Upea ruuna on, vaikka en osaa sitä ihan kauheen hyvin ratsastaa, sillä se on niin erilainen kuin ne, millä oon yleensä mennyt. Selässä ei saa tehdä juuri mitään, toisinkuin esimerkiksi Rusinan ja Piimän kanssa niitä pitää ratsastaa. Rullan selässä piti vaan istua aivan hiljaa! Käynnissä ja ravissa tuli muutamia kivoja pätkiä ja laukka onnistu melko hyvin! Olisi kiva päästä enemmän menemään tällaisilla hevosilla, että oppisin ratsastamaan erilaisia hevosia ja olemaan satulassa tekemättä yhtään mitään, se on yllättävän vaikeaa kun on monta vuotta tehnyt töitä sellaisten kanssa, jotka tarvitsevat paljon avuilla ratsastusta!

Koulun jälkeen käveltiin sitten Stiinan kanssa suoraan Raisalle hakemaan Rusina ja mentiin maneesille vähän hypppelemään! Stiina piti meille tuntia ja Puppe hyppäs oikeinkin kivasti! Se oli tosin oikeaan kierrokseen melko jäykkä, en tiedä mistä se johtuu, mutta puhtaasti se liikku, oli vaan oikealla ohjalla enemmän kuin vasemmalla.


Liikutuksen jälkeen mentiin tallille, laitettiin poni valmiiksi kuljetukseen, tavarat autoon ja lähdettiin ajamaan Maaningalle! Stiina tuli meille yöksi, josta olikin paaljon apua! Perillä purettiin poni kopista, eikä se tullut ulos kuin ohjus! Käppäiltiin hetki pihalla ja mentiin sitten tutustumaan talliin ja tyttöihin! Tytöt oli ihan innoissaan uudesta pojasta, Rusina halusi ennemminkin ruokaa! Laitettiin karsina valmiiksi ja poni karsinaan ja mentiin sitten meille ja annettiin ponin rauhassa tutustua talliin.


Lauantaiaamuna menin sitten puoli 9 tallille viemään ponia ulos. Se sai oman tarhan ja alkuun kaikki oli tosi jännää, mm. portti, mutta nyt tuntuu, että poni alkaa tottua siihen ja rauhoittumaan. Ärsyttää kun meillä ei ole vielä tilsakumeja niin ei voi ihan täydellä teholla reenata. Lauantaina mentiin pellolla, juoksutin, ratsastin ja Stiinakin kävi kyydissä. Poni oli vähän pöhkönä ja uukkareita tuli muutamia, mutta kyllä se meni kun vähän käski! Uusi paikka, eikä olla maneesissa nii tottakai se vähän alkuun jänskättää!



















Nyt on siis sunnuntai. Aamulla mun ei tarvinnut mennä tallille, mutta Reetta tuli meille melko aikasin, joten pitkään nukkuminen, heippahei, mutta ei se haitannu yhtään! Lähdettiin sitten hakemaan joulukuusia, myös Rusinalle pieni! Stiina heräili sillä välin ja lähdettiin sitten melko äkkiä tallille ja menin kevyesti "kentällä". Rusina oli jo paljon kivempi kuin lauantaina, vaikka jonkun uukkarin teki tuulen vuoksi, mutta kyydissä oon tähän asti hyvinkin pysynyt!











Mentiin sitten talliin ja poni sai jonkun kohtauksen kun toiset hevoset tuotiin sisälle ja lähdettiin ratsastamaan, mutta ajateltiin viedä se takaisin ulos. Päätin kuitenkin jättää sen sisälle odottamaan muiden tuloa, joten sinne poni jäi karsinaan heinien ja havujen kanssa. Ei ole ainakaan puheluita tullut, että poni olisi jollain konstilla ulos päässyt, joten ehkä se pikkuhiljaa alkaa oppia olemaan yksinkin!
Mutta näihin tunnelmiin tällä kertaa! See you soon!

sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Back in the business!

Tänään oli se paras päivä, kun pääsin yli kuukauden tauon jälkeen ratsastamaan Rusinalla! Polvi on edelleen melko kipeä, mutta syön särkylääkettä enkä enää koskekaan keppeihin! Lääkäri sanoi, että pitää alkaa pikkuhiljaa liikkua ja oon jalkaa koittanu jonkin verran reenailla, että pystyn jo kutakuinkin kävelemään = jos kävelen, myös ratsastan!


Äiti toi mut Kiuruvedelle, käytiin nopeesti asuntolalla ja mentiin sitten suoraan tallille liikuttamaan ponia. Huomasin jo kun toin ponia tarhasta, että sillä oli meelkosen paljon ylimääräistä energiaa, mikä ei yllättänyt, sillä poni ei ollut päässyt pitkään aikaan liikkumaan kunnolla, sillä Hinkulan maneesin pohja uusittiin, kenttä oli kivikova ja liukas, eikä siinä voinut kuin kävellä ja vähän ottaa pari vaivaista ravipätkää ja maneesin remontissa meni luultua kauemmin. Laiteltiin poni siinä rauhassa valmiiksi ja äiti otti liinan mukaan, koska jouduttiin kävelemään maastoillen maneesille. Välillä Rusina tuntu kävelevälle aikapommille, mutta ei tehnyt yhtään mitään tyhmää, koska ihminen käveli edellä. Muuten olisin minäkin taluttanut, mutta pitkiä matkoja kävellessä alkaa polveen vähän vihlomaan, joten alotellaan nyt rauhallisesti! Vaikka äiti ei olekaan mikään kokenut ja varma hevosten kanssa, oli siitä todella suuri apu ja saipahan vanhuskin vähän lenkkeillä! ;)
Kuvia mulla ei kauheasti ole teille jakaa tältä reissulta, sillä hämärä tulee nykyään jo aivan liian aikaisin! Maneesille kuitenkin selvittiin tosi hienosti ja päätin sitten juoksuttaa ponin ensin ja se oli ihan hyväkin idea, sillä pyysin ponia kävelemään, se päätti lähteä pukittelemaan ja sitten vetämään laukkaspurtteja! Siinä se juoksi hetken ja alkoi rauhoittua, joten kiipesin kyytiin! (Koitan laitella edes joitain vanhempia kuvia tähän!)


Alkuun poni oli todella jäykkä ja vähän kiinni vasemmassa ohjassa. Irrottelin sitä kaikissa askellajeissa jonkin aikaa. Tein lähinnä ympyröitä ja suoristuksia, jotta sain ponin kuulolle ja siitä se alkoi paranemaan koko ajan ja lopuks se oli tosi hyvä, herkkä ja kuulijainen! Tein loppuun muutamat diagonaalilinjat ja otin niihin vähän keskiravia ja poni oli kuin olisi saanut siivet kun se venytti askelta ja vain liiteli kentän poikki! Ravi tuntui muutenkin tosi lennokkaalle ja eteenpäinpyrkivyys oli tosi hyvä koko ratsastuksen ajan! 

Löysin pädiltä jotenkin kivan kuvan kesän estekisoista. Mun ilme oli täysin sama kuin tänään! Oon vaan niin onnellinen ja äitillekin sanoin, ettei ole varmaan koskaan tuntunut niin hyvälle päästä ratsastamaan, mitä tänään tuntui!


Ratsastuksen päätteeksi poni oli aika hikinen, kuten minäkin. Heitettiin sitten viltti ponille selkään ja lähdettiin samalla taktiikalla tallia kohti, mitä tultiinkin. Poni oli tosi nätisti, mutta tilsakumeja oltaisi kyllä kaipailtu noille maastoiluosuuksille melko paljon, mutta ollaan kaikki hengissä! Totuteltiin samalla ponia myös otsavaloon, joka oli äitillä päässä. Päästiin tallille, laiteltiin heppa pois ja äiti toi mut sitten kaupan kautta asuntolalle. Huomenna kouluun ja  sitten taas ratsastamaan Rusinalla! Suunnittelin, että teen kunnon tehotreeniä tämän viikon, sillä perjantaina, JO PERJANTAINA Rusina lähtee Maaningalle, joten on ehkä parempi, että se on saanut purkaa energiaansa liikkumiseen koko viikon ajan, joten matka voi sujua vähän paremmin ja rauhallisemmin, mutta siitä lisää, kun se on ajankohtaista! 

torstai 11. joulukuuta 2014

Katsaus istuntaani vuosina 2012-2014

Koulukaverini Juulia julkaisi blogissaan postauksen, jossa pohti omaa istuntaansa, sen kehitystä ja virheitä. Siitä inspiroituneena ajattelin itsekin tehdä postauksen samalla idealla! Mietin pitkään, miten pitkän ajan ottaisin käsittelyyn ja päätin ottaa parisen vuotta. Eli pohdin istunnan virheitä, sekä kuinka istuntani on muuttunut parin vuoden sisällä ja mihin suuntaan!

Aloitamme siis vuodesta 2012. Tältä näyttää istuntani silloin käynnissä!


Virheitähän tästä löydän melko nopeasti!
- Ensinnäkin kädet! Nyrkit pystyyn ja vierekkäin, kanna kädet!
- Istuinluut ovat liian eteenpäin kääntyneet, josta johtuenylävartalo menee liian taakse, joten pitäisi istua kohtisuorassa satulaan.
- Katse on alas, eli leuka ylös ja nokka kohti tulevaa!
- Jalustimet on myös omaan makuuni liian lyhyet. Jalka ei ole pitkä ja polvi tulee hieman polvituen yli, muttei kuitenkaan hälyttävästi!

Sitten ravin vuoro vuonna 2012!



Itkenkö nyt vai heti!
- Ravissakin olen aivan liian takakenossa, istuinluut liian eteenpäin kääntyneenä!
-Kädet on ehkä ihan vähän paremmin kannettuna, mutta nyrkit pystyyn kyynerpäät paremmin kylkiin, ranteet suoraksi ja nyrkit vierekkäin!
- Jotenkin näyttää, että jännitän niskaa ja pää on ihan kummallisesti ja se katse..
- Varpaat kääntyy liikaa ulospäin!

Sitten vielä laukka tältä vuodelta. Huhhuh!



Voi kertokaa mulle mitä mä säädän alemmassa kuvassa!!:'D
- Kyynerpäät kylkiin, istu satulaan, älä seiso jalustimilla!
- Ylävartalo näiden perusteella ainakin heiluu edestakas vähän liikaa
- Nyrkit pystyyn ja vierekkäin, eikä yhtään ylemmäs ainakaan enää!
Voi Rusina raukkaa:'D

Este.. Jos Stiina luet tätä ja huomaat jotain mitä en oo huomannu nii kommenttia nyt!:D


Tältä vuodelta ei oikein ollut mitään hyviä hyppykuvia, mutta nyt saa kelvata!
- STIINA AUTAxD

Joopa joo. Sitten siirrytään vuosi eteenpäin!

Käynti vuonna 2013


Noniii!
- Missä seilaa jalka? Liian takana!
- Ylävartalo on nyt pystyssä, mutta selkä ei ole pitkä, vaan istun vähän lytyssä, joten hartoat taakse!
- Edelleen nähtävästi tuo käsiongelma, eli nyrkit pytsyyn, vierekkäin ja pitäisi kantaa kädet.
- Katse pois hevosen niskasta!

Sitten ravi..


Nohnoh.
- Ranteet suoraksi, nyrkit pystyyn, vierekkäin ja kanna kädet!
- Nojaan taas taakse liikaa, eli istuinluut kohtisuoraan hevosta kohti!
- Ja se katse..

Sitten laukan pariin.


Katoppas!
- Nyt istun suorassa, mutta kierrän ylävartaloa jotenkin hölmösti ulospäin.
- Kanna kädet, nyrkit pystyyn ja vierekkäin edelleen.

Ja hyppelöt.


Nooh, siellä on este joo
- Varpaat viipottaa vähän missä sattuu!
- Oon jotenkin tosi pystyssä
- Minne mä katon?!

Sitten 2014, joten karu totuus tulee nyt ilmi.. Otan mahdollisimman tuoreita kuvia tähän.


Huono kuva, mutta kyllä tästä näkee.
- Jalka on jännittynyt ja kantapää nousee.
-  Katse pois hevosen niskasta

Ja sitten tulee ravi


Noh.
- Nyrkit vierekkäin, samalle tasolle ja toinenkin pystyyn!
- Kyynerpäät kylkiin paremmin!
- Katse.. Kyllä, katsoin niskaan, mutta ilme oli liian järkyttävä julkaistavaksi!

Laukka..


 OHO!
- Se katse..
- Varpaat menosuuntaan

Este..


Okei, alkaa näyttämään ihan hyvälle näin kouluratsastajaksi!:D
- Ehkä vähän liian pitkät jalustimet?

Tuo esteiden virheet jäi varmaan huomaamatta, koska en ole niihin niin perusteellisesti perehtynyt, joten lisään tähän jos Stiina auttaa minua!(;

Mutta mitä olitte mieltä? Meneekö istunta huonompaan vai parempaan suuntaan? Minusta vähän kehitystä on tapahtunut, mutta joitain uusia virheitä on ilmennyt! Kerro mielipiteesi!