sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Joululoman alku

Meillä olisi alkanut joululoma oikeasti eilen, mutta minä aloitin sen jo perjantaina, eli pari päivää sitten. Tuotiin Rusina naapuriin asumaan joululomaksi siis, jos joku ei tiennyt vielä! Ihana loma!

Vanha kuva, mutta niin suloinen<3
Mutta ajattelin kertoilla myös muita kuulumisia, kuin eiliseltä. Aloitamme siis torstaista, jolloin Hensu juoksutti Rusinan, mutta minä hyppäsin ensimmäisen kerran sairasloman jälkeen! Ennen tuntia kuitenkin esitettiin hevoset millä mentiin ja Stiina nappasi musta ja Rullasta kuvan kun koitan saada sen hienoksi näyttelyasentoon!:D


Keskiviikkona juttelin Apsun, meidän ratsastuksen opettajan, kanssa ja pyysin varmaa hyppääjää kumminkin ensimmäiselle estetunnille pitkään aikaan. Noh, sain Rullan, kouluhevosen! Kouluhevonen + kouluratsastaja + esteet = katastrofi! Ei siinä kumminkaan ihan niin käynyt, mutta ei ollut kyllä kaukana! Rulla hyppäs kyllä jokasesta esteestä yli, tosin hypättiin pieniä. Esteistä se meni jotenkin tosi nopeasti ja silleen hassusti yli! Jarrut oli vähän väliä hukassa, ei voitu odottaa vuoroa seisten, vaan stepaten ja pomppien, laukanvaihdot ei onnistunu kuin kerran, meinasin tippuakin pari kertaa, mutta en sitten tippunut, joten kaikki meni hyvin! Oli tosi hauska tunti, ei todellakaan mitään täydellistä esteratsastusta, mutta mitä voikaan kouluratsukolta odottaa? Pääasia, että oli hauskaa!


Perjantaina sitten menin koulua tällä samaisella hevosella. Upea ruuna on, vaikka en osaa sitä ihan kauheen hyvin ratsastaa, sillä se on niin erilainen kuin ne, millä oon yleensä mennyt. Selässä ei saa tehdä juuri mitään, toisinkuin esimerkiksi Rusinan ja Piimän kanssa niitä pitää ratsastaa. Rullan selässä piti vaan istua aivan hiljaa! Käynnissä ja ravissa tuli muutamia kivoja pätkiä ja laukka onnistu melko hyvin! Olisi kiva päästä enemmän menemään tällaisilla hevosilla, että oppisin ratsastamaan erilaisia hevosia ja olemaan satulassa tekemättä yhtään mitään, se on yllättävän vaikeaa kun on monta vuotta tehnyt töitä sellaisten kanssa, jotka tarvitsevat paljon avuilla ratsastusta!

Koulun jälkeen käveltiin sitten Stiinan kanssa suoraan Raisalle hakemaan Rusina ja mentiin maneesille vähän hypppelemään! Stiina piti meille tuntia ja Puppe hyppäs oikeinkin kivasti! Se oli tosin oikeaan kierrokseen melko jäykkä, en tiedä mistä se johtuu, mutta puhtaasti se liikku, oli vaan oikealla ohjalla enemmän kuin vasemmalla.


Liikutuksen jälkeen mentiin tallille, laitettiin poni valmiiksi kuljetukseen, tavarat autoon ja lähdettiin ajamaan Maaningalle! Stiina tuli meille yöksi, josta olikin paaljon apua! Perillä purettiin poni kopista, eikä se tullut ulos kuin ohjus! Käppäiltiin hetki pihalla ja mentiin sitten tutustumaan talliin ja tyttöihin! Tytöt oli ihan innoissaan uudesta pojasta, Rusina halusi ennemminkin ruokaa! Laitettiin karsina valmiiksi ja poni karsinaan ja mentiin sitten meille ja annettiin ponin rauhassa tutustua talliin.


Lauantaiaamuna menin sitten puoli 9 tallille viemään ponia ulos. Se sai oman tarhan ja alkuun kaikki oli tosi jännää, mm. portti, mutta nyt tuntuu, että poni alkaa tottua siihen ja rauhoittumaan. Ärsyttää kun meillä ei ole vielä tilsakumeja niin ei voi ihan täydellä teholla reenata. Lauantaina mentiin pellolla, juoksutin, ratsastin ja Stiinakin kävi kyydissä. Poni oli vähän pöhkönä ja uukkareita tuli muutamia, mutta kyllä se meni kun vähän käski! Uusi paikka, eikä olla maneesissa nii tottakai se vähän alkuun jänskättää!



















Nyt on siis sunnuntai. Aamulla mun ei tarvinnut mennä tallille, mutta Reetta tuli meille melko aikasin, joten pitkään nukkuminen, heippahei, mutta ei se haitannu yhtään! Lähdettiin sitten hakemaan joulukuusia, myös Rusinalle pieni! Stiina heräili sillä välin ja lähdettiin sitten melko äkkiä tallille ja menin kevyesti "kentällä". Rusina oli jo paljon kivempi kuin lauantaina, vaikka jonkun uukkarin teki tuulen vuoksi, mutta kyydissä oon tähän asti hyvinkin pysynyt!











Mentiin sitten talliin ja poni sai jonkun kohtauksen kun toiset hevoset tuotiin sisälle ja lähdettiin ratsastamaan, mutta ajateltiin viedä se takaisin ulos. Päätin kuitenkin jättää sen sisälle odottamaan muiden tuloa, joten sinne poni jäi karsinaan heinien ja havujen kanssa. Ei ole ainakaan puheluita tullut, että poni olisi jollain konstilla ulos päässyt, joten ehkä se pikkuhiljaa alkaa oppia olemaan yksinkin!
Mutta näihin tunnelmiin tällä kertaa! See you soon!

2 kommenttia: