sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Back in the business!

Tänään oli se paras päivä, kun pääsin yli kuukauden tauon jälkeen ratsastamaan Rusinalla! Polvi on edelleen melko kipeä, mutta syön särkylääkettä enkä enää koskekaan keppeihin! Lääkäri sanoi, että pitää alkaa pikkuhiljaa liikkua ja oon jalkaa koittanu jonkin verran reenailla, että pystyn jo kutakuinkin kävelemään = jos kävelen, myös ratsastan!


Äiti toi mut Kiuruvedelle, käytiin nopeesti asuntolalla ja mentiin sitten suoraan tallille liikuttamaan ponia. Huomasin jo kun toin ponia tarhasta, että sillä oli meelkosen paljon ylimääräistä energiaa, mikä ei yllättänyt, sillä poni ei ollut päässyt pitkään aikaan liikkumaan kunnolla, sillä Hinkulan maneesin pohja uusittiin, kenttä oli kivikova ja liukas, eikä siinä voinut kuin kävellä ja vähän ottaa pari vaivaista ravipätkää ja maneesin remontissa meni luultua kauemmin. Laiteltiin poni siinä rauhassa valmiiksi ja äiti otti liinan mukaan, koska jouduttiin kävelemään maastoillen maneesille. Välillä Rusina tuntu kävelevälle aikapommille, mutta ei tehnyt yhtään mitään tyhmää, koska ihminen käveli edellä. Muuten olisin minäkin taluttanut, mutta pitkiä matkoja kävellessä alkaa polveen vähän vihlomaan, joten alotellaan nyt rauhallisesti! Vaikka äiti ei olekaan mikään kokenut ja varma hevosten kanssa, oli siitä todella suuri apu ja saipahan vanhuskin vähän lenkkeillä! ;)
Kuvia mulla ei kauheasti ole teille jakaa tältä reissulta, sillä hämärä tulee nykyään jo aivan liian aikaisin! Maneesille kuitenkin selvittiin tosi hienosti ja päätin sitten juoksuttaa ponin ensin ja se oli ihan hyväkin idea, sillä pyysin ponia kävelemään, se päätti lähteä pukittelemaan ja sitten vetämään laukkaspurtteja! Siinä se juoksi hetken ja alkoi rauhoittua, joten kiipesin kyytiin! (Koitan laitella edes joitain vanhempia kuvia tähän!)


Alkuun poni oli todella jäykkä ja vähän kiinni vasemmassa ohjassa. Irrottelin sitä kaikissa askellajeissa jonkin aikaa. Tein lähinnä ympyröitä ja suoristuksia, jotta sain ponin kuulolle ja siitä se alkoi paranemaan koko ajan ja lopuks se oli tosi hyvä, herkkä ja kuulijainen! Tein loppuun muutamat diagonaalilinjat ja otin niihin vähän keskiravia ja poni oli kuin olisi saanut siivet kun se venytti askelta ja vain liiteli kentän poikki! Ravi tuntui muutenkin tosi lennokkaalle ja eteenpäinpyrkivyys oli tosi hyvä koko ratsastuksen ajan! 

Löysin pädiltä jotenkin kivan kuvan kesän estekisoista. Mun ilme oli täysin sama kuin tänään! Oon vaan niin onnellinen ja äitillekin sanoin, ettei ole varmaan koskaan tuntunut niin hyvälle päästä ratsastamaan, mitä tänään tuntui!


Ratsastuksen päätteeksi poni oli aika hikinen, kuten minäkin. Heitettiin sitten viltti ponille selkään ja lähdettiin samalla taktiikalla tallia kohti, mitä tultiinkin. Poni oli tosi nätisti, mutta tilsakumeja oltaisi kyllä kaipailtu noille maastoiluosuuksille melko paljon, mutta ollaan kaikki hengissä! Totuteltiin samalla ponia myös otsavaloon, joka oli äitillä päässä. Päästiin tallille, laiteltiin heppa pois ja äiti toi mut sitten kaupan kautta asuntolalle. Huomenna kouluun ja  sitten taas ratsastamaan Rusinalla! Suunnittelin, että teen kunnon tehotreeniä tämän viikon, sillä perjantaina, JO PERJANTAINA Rusina lähtee Maaningalle, joten on ehkä parempi, että se on saanut purkaa energiaansa liikkumiseen koko viikon ajan, joten matka voi sujua vähän paremmin ja rauhallisemmin, mutta siitä lisää, kun se on ajankohtaista! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti